Délmagyar logó

2017. 07. 23. vasárnap - Lenke 21°C | 35°C Még több cikk.

Kóbor állatoktól féltik gyermekeiket

Domaszék- Továbbra is keresi a rendőrség a gazdáját annak a német juhásznak, amelyet tegnap reggel találtak meg a helyi polgárőrök Domaszéken. Az eb szerda délben egy 9 éves kislány arcát harapta meg. A domaszékiek tartanak a kóborló állatoktól.
„A kutya miatt vannak itt? Én az unokám elé jöttem, mert szörnyű, ami azzal a kislánnyal történt. A polgármesterhez is bemegyek majd, mert nagyon sok a kóbor állat a környéken. Valamit tenni kellene" – magyarázta tegnap délben a domaszéki Bálint Sándor általános iskola előtt Fenesi István. A nyugdíjas férfi kerékpárja csomagtartójára mutatott, amelyen egy hosszú kerítésdarab pihent. – Ezzel fogok elkergetni minden kutyát, ha itt rátámadna valakire – mondta.

Ahogy arról beszámoltunk: szerda délben egy német juhászkutya támadt rá minden ok nélkül egy 9 éves kislányra az iskola mögött, akinek homlokát és az orrát marta meg. Zsanettet nagyon megviselték a történtek, szülei pedig feljelentést tettek az állat ismeretlen gazdája ellen a Szegedi Rendőrkapitányságon.

Pap Istvánné és Jánk Benjáminné domaszéki polgárőr kapta el a kislányra támadó német juhászt. Tegnap az iskola környékén is járőröztek. Fotó: Karnok Csaba
Pap Istvánné és Jánk Benjáminné domaszéki polgárőr kapta el a kislányra támadó német juhászt. Tegnap az iskola környékén is járőröztek. Fotó: Karnok Csaba

Józsáné Bánhidi Márta iskolaigazgató az egyik közösségi oldalon szerda este tette közzé a következő felhívását: „Domaszékiek! A kislány túl van a műtéten, még néhány napig bent lesz. A legfontosabb, hogy megtalálják a kutyát, mert enélkül még egy fájdalmas oltássorozaton is át kell esnie. Kérek mindenkit az óvatosságra is. Lehetőleg csoportosan közlekedjetek, akit tudnak, szállítsák" – szólt az üzenet, amelyet Fenesi Istvánon kívül sokan megfogadtak.

Tovább keresik a gazdát

A megtalált kutya gazdáját továbbra is keresi a rendőrség, amihez a lakosság segítségét kéri. A német juhászt piros bolhanyakörvvel a nyakában találták meg, körülbelül 45 kiló, kan, rajzos színezetű. Akik információval rendelkeznek tulajdonosáról, hívják a rendőrség 107-es, 112-es hívószámát.

– Szerda délután kettőtől este nyolcig kutattunk a kutya után, de nem jártunk sikerrel. Másnap reggel 6-kor eredtünk újra a nyomába, és úgy éreztem, hogy most megtaláljuk. Egy nyakörvet, kolbászt és májast vettem magamhoz, majd útnak indultunk – mesélte Pap Istvánné polgárőr. Nem sokkal reggel 7 előtt csörgött a telefonjuk, hogy egy gazdátlan német juhász bukkant fel a Sárkányhegyi út közelében.

– A megadott helyszínen valóban ott volt egy piros nyakörves kutya. Jámboran viselkedett, így a kolbásszal könnyen magamhoz tudtam csábítani. Miközben a nyakörvet a nyakára tettem, a kolléganőm telefonált, hogy megvan a keresett állat – mesélte a polgárőr, aki a kutya piros nyakörvét emlékbe járőrautójuk visszapillantó tükrére akasztotta fel.

A rendőrség értesítette az állatorvost, a kutya karanténba került, ahol több napig megfigyelik. Ottjártunkkor találkoztunk az állatorvossal, aki az első vizsgálatok alapján kizárta, hogy a kutyának bármiféle komoly betegsége lenne. Az ebet 2 hétig kell a karanténban tartani. Ha ennyi idő alatt az állat nem betegszik meg, akkor válik biztossá, hogy az áldozatot nem fertőzte meg veszettséggel.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. Hmmm... 2011. március 20. 17:35
  „Kedves "xilinx". Rettentoen sajnalom azt a kicsi lanykat! Remelem, nem lesznek veglegesen maradando fizikai nyomok az arcan. Egy kedves kis kolyok kutyaval meg a psziches seruleset is helyre lehet hozni. Viszont, ha minden aron azt sugaljuk, hogy a kutya fenevad volt, ez marad meg emlekezeteben, s akkor valoban egy eletre szolo felelem alakul ki benne es kis tarsaiban. Ha jol emlekszik korabbi hozzaszolasaira, tisztaban kell lennie, en is a kutya jelenlegi, felelotlen gazdajat hibaztatom az eset bekovetkezeseert. Ami nem tetszik, az, hogy az eset masik szerencsetlen felet olyan fenyben allitjak, hogy sokan az allat halalat kovetelik, holott ez teljesen indokolatlan. Ez a kutya nem vad, csupan egy rossz mozdulat valtotta ki a reakciot, ami mas kutyaval is 95%-ban bekovetkezett volna.”
 • 20. macs 2011. március 20. 16:09
  „20. xilinx,
  "Semmi jelentősége nincsen annak, hogy etette/nem etette, lehajolt/nem hajolt le."
  Nagyon is nagy jelentősége van annak, hogy a gyerek enni adott a kutyának és utána lehajolt az ételért. A kutyák esetében alapszabály, gyerek uzsival a kezében nem mehet a kutya közelébe, ha a kutya már kapott ételt, a gyerek nem mehet a közelébe, arról nem beszélve, hogy nem nyúlhat az ételhez.
  Ez alapszabály!!!! Ezt minden gyereknek meg kellene tanulnia.”
 • 19. xilinx 2011. március 19. 23:49
  „19. Hmmm...

  Semmi jelentősége nincsen annak, hogy etette/nem etette, lehajolt/nem hajolt le. Mint ahogy annak sincs, hogy sütött a nap vagy felhős volt az ég. Egy gyerek nem cselekvőképes, hogy felmérje a tettei következményét. A kutya gazdája (???????) igen (???????).”
 • 18. Hmmm... 2011. március 19. 17:10
  „Csak egyet nem ertek. Kiderult, a gyerekek etettek a kutyat es a kislany lehajolt a kutya elott, aki ekkor harapta meg. Miert irjak meg mindig, hogy ok nelkul ratamadt a kutya a kislanyra. Persze, hogy egy torz kozlesre torz velemenyek alakulnak ki.”
 • 17. queenmargareth 2011. március 19. 16:47
  „most egy német juhászt, vagy egy német juhászkutyát keresnek?”
 • 16. xilinx 2011. március 19. 15:14
  „16. geza 2011.03.19. 11:59

  "Természetesen a chipe-t beültetést támogatni"

  Dehogy támogatni! Egy csip 50-100e Ft-ba kerüljön és csak hajnali 1 és 3 között végezzék el a beültetést.
  Ez áldozatot kíván a leendő gazdától. Erős szűrő.”
 • 15. geza 2011. március 19. 11:59
  „Egyetértek: chip
  Adni 1 év haladékot
  és amelyik kutyában nincsen, az menhely és elaltatás.
  Természetesen a chipe-t beültetést támogatni”
 • 14. vári 2011. március 19. 11:32
  „"?Hát azért mer az ország teli van kóbor kutyákkal köszönhetően a kutya mentes életet élő de pofázó és követelődző állatvédőknek..de az nem cikk."

  Fenéket. Az átlagjóska a hibás, aki felelőtlenül tart és szaporít (szaporodni hagy) állatot.
  Az állatvédők - a valódiak - a saját szabadidejüket és pénzüket áldozzák arra, hogy minél több kóbor állatnak otthont biztosítsanak, de az ő erőforrásaik is végesek.”
 • 13. Aranea 2011. március 19. 10:55
  „KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  KÖTELEZŐ CHIPEZÉST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!”
 • 12. csendesen 2011. március 19. 07:20
  „Eddig senki nem vette észre a kóbor állatokat? Egyébként, ha visszaemlékszem a gyerekkoromra mindig is a magyar falusi élet része volt az utcákon csatangoló ebek garmadája. Mivel pedig a magyar ember hozzáállása csak negatívan változott azóta nem értem min csodálkozik bárki is!”
 • 11. info 2011. március 18. 22:06
  „A Csongrádi sgt-n is minden reggel vagy délután kóborol egy fekete eb, körbe tojikálja a bokrokat, virágokat és valahová elillan, gondolom hazamegy, mert kisétálta magát”
 • 10. baloghkatica 2011. március 18. 19:02
  „Én a hülye állattartóktól féltem Domaszéket :( Merthát ugye nyakörves volt a kutya, hol a gazda felelőssége???”
 • 9. ZúzÓ 2011. március 18. 18:00
  „Az orosz juhásznak, nem keresik a gazdáját véletlenül ???

  Mert bármilyen furcsa is a németjuhász szót egyben szokás leírni, hacsak tényleg nem egy juhászról írsz, aki ne adj isten birkákat terelget, és még közben német is.
  De ha már külön is írod, legalább a juhász szóhoz írd oda, hogy kutya, akkor már másképp néz ki a dolog.”
 • 8. Lacusch69 2011. március 18. 17:14
  „7. Végre értelmes tanács gyerekeknek is, felnőtteknek is. (Persze az antikutya-lobby dzsihádot indít majd ellened, mert milyen dolog az, hogy bizonyos szabályokat be kell(ene) tartani az embereknek a kutyákkal szemben...)”
 • 7. macs 2011. március 18. 14:22
  „Megértem hogy a szülők féltik a gyerekeket, de bajt jobb megelőzni. Meg kéne tanítani a kicsiket, hogyan kell viselkedni az állatokkal szemben.
  Szerintem a legfontosabb szabály idegen kutya esetében, ha gyereknek étel van a kezébe, inkább dobja oda, ha a kutya felé megy, ezt követően még véletlenül se nyúljon az étel irányába. Ami nagyon fontos még, ne kezdjen el futni, főleg nem síkítozva futni. Bármennyire is szocializált egy kutya, a síkítva futó gyerek felébreszti az ősi ösztönöket, sebesült zsákmánynak fogja tekinti és üldözni fogja.”
 • 6. macs 2011. március 18. 14:15
  „Most én keverek össze valamit, de a "Fotók a domaszéki harapós kutyáról! Keresik a gazdáját." cikk hozzászólásai között gazdi néven irta valaki, hogy már felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, mert a korábban elajándékozott kutyájára ismert. Kedves Kiss Gábor Gergő utána nézne!
  "122. Agazdi 2011.03.17. 23:58
  A rendőrségi bejelentés megtörént órákkal ezelőtt. Amin biztosan mondhatok, az az hogy a kutya be volt oltva. Ma már nem lehetett elérni a menhely alkalmazottját, aki be tudott volna engedi hogy azonosíthassam a kutyát. Holnap gondolom mindenképpen keresni fognak, ebben maradtam a rendőrség diszpécserével."”
 • 5. szpirigonzálesz 2011. március 18. 12:05
  „A felelőtlen állattartóktól is legalább annyira félthetnénk a gyermekeinket.
  Azok termelik az elhagyott, kidobott állatokat!”
 • 4. szerencse 2011. március 18. 11:18
  „Ez az ország erkölcsi állapota,ha tartok állatot,felelős is vagyok érte.Sokszor elnézik az emberek,hogy a kidobott állatok étlen- szomjan kóborólnak,senki nem jelenti az illetékes hatóságnál,csak akkor háborodnak fel,ha baj van.Jó lenne faluhelyen beazonosítani végre a kutya gazdáját és kapja meg a méltó büntetését.a kutyák pedig csipet.Sokszor a városi csomópontokba is kihajítanak állatot autókból.Áldatlan helyzet.”
 • 3. xilinx 2011. március 18. 09:28
  „Minden kutyába csipet!
  Csip nélküli kutyát azonnal altatni.
  Csipes kóbor kutya gazdáját először figyelmeztetni, utána 1 hónap közmunkára vinni, harmadik alkalommal meg a további kutyataertástól eltiltani és börtönbe csukni.”
 • 2. Grabowsky 2011. március 18. 09:13
  „Mennyiért adják vissza szeretett kutyámat??”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárközi Róbert sosem nézi le az ellenfeleit

A ketrecharcosnak minden küzdősportot ismernie kell, hogy jó harcos legyen. Sárközi Róbert szombaton Szegeden harcol. Tovább olvasom