Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

Kocsmáról kocsmára járt a szeszkaraván

Szeged - Krisztina oldalassal melegített, az új Batman-filmben Morgan Freeman játssza a címszerepet, a Bayern München kabalaállatának pedig Anyád a neve.
Ilyen és ehhez hasonló információval gazdagodhatott az a körülbelül harminc ember, aki részt vett szombat este a harmadik alkalommal megrendezett NagySörKörút Túrán.

Az alkohollal átitatott kirándulást a szegedi kocsma-blog szerzői szervezték. Az egyik szervező, Szabó Zsolt Zsoló elmondta, 2008 utolsó napján kezdődött az egész. Az egyetemista fiatalok elhatározták, egy blogon keresztül térképezik fel a szegedi kocsmákat. Az első bejegyzésük néhány nappal később, 2009. január 4-én született, a Kölcsey utcai Propellert szemlézték. A túra, mint fogalmaztak, a kocsmablog mellékterméke. Az elsőt 2010-ben rendezték, akkor közel százan vonultak a szegedi nagykörúton kocsmáról kocsmára, mindenhol egy-egy sört fogyasztva.

Hat helyen kvízkérdésekre kellett válaszolni. Fotó: Karnok Csaba
Hat helyen kvízkérdésekre kellett válaszolni.
Fotó: Karnok Csaba

Szombaton a Gólyavár presszóból startolt a szeszkaraván. A túrán 12 kiskocsmát látogattak végig az érdeklődők. Három helyen sörivó versenyt rendeztek, hat másikban pedig kvízkérdésekre kellett válaszolni. A szervezők elmondták, nem muszáj minden kocsmában alkoholt fogyasztani. – Változó, ki mikor dől ki – fogalmazott egyikük.

Jövőre a kocsmablogosok sárga túra néven az egyes villamos nyomvonalán lévő kocsmákat szeretnék majd végiglátogatni.

Olvasóink írták

 • 4. Hőbörödött 2013. szeptember 30. 20:48
  „Mi már a múlt század kilencvenes éveinek közepén megrendeztük a sárga túrát. Mindig a vizsgaidőszak végén. Nagyon durva végei lettek (több is volt).”
 • 3. tomidzsí 2013. szeptember 30. 11:09
  „Jó, hát akkor írhatnak arról, hogy 1-1 egyetemi óra után beül 20 fiatal meginni egy sört. :D

  Ennek ugyanannyi a hírértéke.”
 • 2. BenJoeMoses 2013. szeptember 30. 10:52
  „Szerintem hozzátartozik Szegedhez, és legalább többen értesülnek az ilyen programokról, legközelebb talán még több lesz a lelkes túrázó. :) Szerintem semmi gond sincs ezzel, sőt! És nem csak egy berúgásról volt szó. :)”
 • 1. tomidzsí 2013. szeptember 30. 09:58
  „Ez roppant érdekes cikk. Ennyire uborkaszezon van, hogy arról kell írni, hogy pár srác/csaj elmegy valamilyen címszó alatt beb.szni? :D

  Ez olyan alja újságírás, hogy ezen már csak mosolygok, nem is haragszom, hanem nevetek. :D”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Veszélyekkel teli fűtésszezon

Szén-monoxid-mérgezés, kéménytűz, füstmérgezés – csak néhány a fűtési szezonnal megjelenő balesetek közül. Tovább olvasom