Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

Kocsmaszínházi tivornya egy sárkánnyal

Egy nagyon-kelet-magyarországi kocsmában sárkányfesztivált rendeznek. A Picaro Társulat vendégjátéka a szegedi Rongy Kocsmában szerdán 20 órától lesz látható.
Behopp

A Sárkánytivornya című előadás a szegedi MASZK Egyesület jóvoltából érkezik a Rongy Kocsmába. A produkcióra belépőjegy 800 forintért váltható. „Nincs késés, nincs hiányzás!" – fogalmazza meg a részvétellel kapcsolatos nézeteit Imre, a darabbéli kocsmáros.
„Te ennyire hülye vagy? Egy ottfelejtett, gyújtósnak felhasogatott, szarrá-porráégett, fiktív péklapáttal akarsz leütni egy nemlétező sárkányt?" – hangzik a Sárkánytivornya című előadás már-már tételmondata, amelyet szerdán a szegedi közönség előtt válaszolnak meg. A Picaro Társulat produkciója a Rongy Kocsmában lesz látható november 26-án 20 órakor, így garantált a színházi, a kocsmai és a kocsmaszínházi tivornya is.

A nyíregyházi VIDOR Fesztivál tavalyi különdíjas produkciója 70 perc röhögést garantál az alkotók szerint, szürreális története is hasonlót jósol.

Egy nagyon-kelet-magyarországi kocsmában járhatnak majd a Sárkánytivornya nézői, (ahonnan nézve Miskolc a Nyugat, Budapest a külföld). Közben sárkány jelenik meg a faluszélen, így gyorsan összeül a nép megbeszélni, hogy mit kezdjen vele, de ezen is összevesznek. Végül úgy döntenek, hogy ha már sárkányuk van, mutogatni kell, rendeznek tehát egy fesztivált – de ez a szó valahogy nem jut eszükbe... Amikor végre minden összejön ahhoz, hogy az EU-s bizottság idevonatozzon tárgyalni a Sárkánytivornyáról, na meg a pénzről, kiderül, hogy se sárkány nincs, se vasútállomás...

Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap
Fotó: Rusznyák Csaba/Gyulai Hírlap

A tipikus vidéki kocsmabútorok Deák Tamás rendező „vezényletével" elevenednek meg. Imre kocsmáros szerepében Robin László, Vesztiében Urmai Gábor, Dzsordzsiéban Felhőfi Kiss László lép színpadra, Szilárdként Pintér Gábor, Sanyikaként Orbók Áron / Stubnya Béla, Judy-ként Kovács Annamária és Atomként Deák Tamás fogyasztja majd a sör-feles kombinációkat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéregetés level 99: ˝Én megsajnálom, ha legalább eljátssza, hogy tényleg fáj neki˝

- Lehet ma én vagyok Tarján legszívtelenebb embere - írta a közösségi oldal egy szegedi csoportjába Évi, akinek egy kéregető eredt a nyomába. Tovább olvasom