Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Kohári: valótlanságok a Partfürdőről - megszólalt a Jobbik is

Kohári szerint nincs egyetlen tényeknek megfelelő mondat sem a szegedi városháza közleményében, amelyben az IH Partfürdőről szóló sajtótájékoztatójára reagált. Az ügyben a Jobbik is eljuttatott egy közleményt szerkesztőségünkbe.
Csütörtökön sajtóközleményt adott ki a polgármesteri kabinet részéről Vécsey Ágnes, reagálva az IH Partfürdőről tartott sajtótájékoztatójára. A közleményben nincs olyan mondat, ami a tényeknek megfelelne. A tények ugyanis a következők:

1/ Nem Sódar István akarata miatt nem működnek a medencék az idén, hanem a jogszabályi előírások miatt. Érthetetlen, hogy a polgármesteri kabinet a szabályszerűségért ostorozza egy önkormányzati cég vezetőjét, miközben asszisztált a korábbi törvénytelenséghez! A Partfürdő működését nem az ügyvezető lehetetleníti el, hanem az évek óta fennálló, súlyosbodó és kezeletlen problémák.

2/ Az észlelt problémát az IH már 2011 októberében (!) jelentette az önkormányzatnak, illetve a városvezetésnek, várva a tulajdonos állásfoglalását, de semmilyen előrelépés nem történt, a polgármester, a kabinetje és a szakirodák akkor némák maradtak! Ezért az ügyvezető tavasszal a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottságnak (VFB) is tájékoztatást küldött.

3/ A VFB ülésén Sódar István teljes körű tájékoztatást adott a bizottságnak a problémáról, kérve és várva a testület állásfoglalását. Az ott elhangzottak és a beadványokban leírtak alapján érdemes elgondolkozni azon, hogy ha most szabálytalan a medencék működése és a szennyvízelvezetés, és az előző évekhez képest nem változott semmi, akkor mennyire volt szabályos a korábbi működés?! Érdekes, hogy a tulajdonos képviseletében előszeretettel eljáró polgármester egyáltalán nem foglalkozik azzal a kérdéssel, hogy ki volt a felelős az éveken át tartó mulasztásért, környezeti szennyezésért, fogyasztói megtévesztésért (amikor gyógyvíznek hazudták azt, ami nem is volt az).

4./ A Partfürdő üzemeltetését nem ködös elképzelések szerint kell működtetni, hanem a jogszabályok alapján. Ha az ügyvezető a rendelkezésére álló információk alapján másként tenne, bűncselekményt követne el!

5./ Valóban szerepel a bizottsági határozatban az ásványvízzé minősítési eljárás lefolytatására vonatkozó utasítás – ezt el is kezdte a cég –, azonban a bizottságon, ahol az alpolgármester is jelen volt, az IH vezetése egyértelműen elmondta: ásványvizes medencére nem kérhető és nem kapható meg a vízforgató alóli felmentés. (A 121/1996. [VII.24.] kormányrendelet 3.§ teljesen egyértelműen leírja, hogy mire adható vízforgató alóli felmentés: ebben az ásványvízzel való feltöltés nem szerepel. Ebből egyértelmű, hogy a polgármesteri kabinet által erőltetett minősítés nem megoldás!) A vízforgató alóli felmentéshez gyógyvíz kellene, ami legalább egyéves folyamat!

6./ A Partfürdő nem zár be, idén is lesz kemping, Szabadstrand és SZIN is.

A városvezetés kettős beszédbe kezdett, a célja egyértelmű: hangulatot kelteni és botrányt kavarni a zavaros vízügyekben. Vécsey Ágnessel pedig olyan közleményt íratnak alá, melyet egy politikus sem vállal föl, hiszen ők – szemben a polgármesteri kabinet munkatársával – ott voltak a bizottsági ülésen és tudják, mi hangzott el. Így a piszkos munka, a hazugság sulykolása ezúttal egy „kommunikációs szakember" feladata lett.

Szeged, 2011. április 27.

Kohári Nándor önkormányzati képviselő,
a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagja

A Jobbik közleménye:

Tisztelt Sajtó!

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. április 12. napján megtartott 11. sz. soros (nyílt) ülésén tárgyalta a Partfürdő üzemeltetésével kapcsolatos problémákat („Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről" tárgyú előterjesztés keretében).

A Bizottság
1.) a fellelhető műszaki adatok összegyűjtését kérte
2.) vizsgálatot kért a szennyvíz elvezetés megoldására
3.) vizsgálatot és javaslatot kért a fürdőmedencék üzemeltetésének lehetőségeire
4.) a jelenlegi körülmények között a lehetséges maximális szolgáltatás biztosítását kérte
5.) tudomásul vette a Városüzemeltetési Iroda és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. tájékoztatását

(A határozat szövege mellékelve elolvasható)

Álságos és megtévesztő „Szeged Megyei Jogú Város Polgármesteri Kabinetjének sajtóközleménye, amelyben többek között azt állítja, hogy „Az önkormányzat városüzemeltetési bizottsága utasította az igazgatót, hogy indítsa el a Partfürdőn található termálkutak vízének rövid, ásványvízzé minősítési eljárását, hogy a medencék a nyári szezonban továbbra is használhatóak legyenek vízforgató berendezések nélkül".

A Polgármesteri Hivatal ismételten igyekszik eltorzítani a tényeket, azt sugallva, hogy van egy egyszerű és gyors megoldás a medencék üzemeltetésére, de - amint arról a Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság is részletes tájékoztatást kapott – szabályos üzemeltetésre sajnos nincs gyors megoldás. Az ásványvízzé minősítés önmagában ugyanis nem ad felmentést a vízforgató berendezés alól.

A Partfürdő tájékoztatása „ ... a gyógyvizes medencében nem gyógyvíz volt. A Dóra-kút (amiből elvileg, és a máig is látható kiírás szerint a víz származik) nincs is rákötve a medencére." felveti a kérdést, eddig hogyan folyt az üzemeltetés?

Ha Polgármesteri Hivatal az eddig bevett gyakorlat alapján akarja folytattatni a medencék üzemeltetését, gyakorlatilag szabálytalan üzemeltetésre „utasítja" az üzemeltetőt.

A Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság abban a szellemben hozott határozatot, hogy a lehető legalaposabban, leggyorsabban, de szabályosan oldjuk meg - az érintett felek együttműködésével - a ránk hagyományozott problémákat.

A Jobbik Szegedi Szervezete szeretné elérni, hogy legyen ingyenes tiszai fürdőhely Szegeden, és az összes Tisza parti pihenőhely (Lapos, Fóka, Sárga, Partfürdő stb.) rendszeresen és szabályosan üzemeljen.

Tisztelettel,

Barta Sándor
Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság tagja
Jobbik Szegedi Szervezetének alelnöke

K i v o n a t

mely készült Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Városüzemeltetési és Fejlesztési Bizottság 2012. április 12. napján megtartott 11. sz. soros (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből.

483-94/2012. (IV.12.) VFB

H a t á r o z a t

A Bizottság megtárgyalta a Városüzemeltetési Iroda vezetője 01/2350-8/2012. számú „Tájékoztatás a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről" tárgyú előterjesztését és az alábbi határozatot hozta:

A Bizottság felkéri a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatóját, valamint a Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatóját, hogy tekintsék át az irattári anyagaikat a Partfürdő műszaki berendezésivel kapcsolatosan és amennyiben azzal kapcsolatban bármilyen adatot találnak bocsássák azt a Szegedi Ifjúsági Nonprofit Kft., valamint a Városüzemeltetési Irodán keresztül a Bizottság rendelkezésére.

Felelős: Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója, Szegedi Vízmű Zrt. ügyvezető igazgatója

Határidő: azonnal

A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, hogy a Szegedi Vízmű Zrt.-vel együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő szennyvíz-elvezetésének műszaki megoldásait és finanszírozási forrásait.

Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Határidő: azonnal

A Bizottság felkéri a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Városüzemeltetési Irodával együttműködve vizsgálja meg a Partfürdő fürdőmedencéi további üzemeltetésének műszaki és finanszírozási lehetőségeit és tegyen ezekre javaslatot, majd terjessze azt a bizottság elé.

Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Határidő: azonnal

A Bizottság felkéri az Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a jelenlegi körülmények között törekedjen arra, hogy a Partfürdő látogatói számára a lehetséges maximális szolgáltatást biztosítsa.

Felelős: Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója

Határidő: azonnal

A Bizottság a Partfürdő medencéinek üzemeltetési körülményeiről szóló (a Városüzemeltetési Iroda által és a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. által készített) aktuális tájékoztatásokat tudomásul veszi.

Erről a tisztségviselőket, a Címzetes Főjegyzőt, a Városüzemeltetési Irodát, a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft.-t, a Ligetfürdő Ingatlanfejlesztő és Fürdőüzemeltető Kft.-t, a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-t, a Szegedi Vízmű Zrt.-t valamint a Jegyzői Irodát jegyzőkönyvi kivonaton értesíti.

Olvasóink írták

22 hozzászólás
12
 • 22. halmazallapot 2012. április 29. 12:22
  „Rendkívül jól informált vagy 20101. Nem érted a lényeget! Nem az a kérdés, hogy ezt hogyan lehet megoldani miután kiderült, hanem az, hogy a felelősök, akik mindannyian tudtak erről a szabálytalanságról, miért nem oldották ezt meg már 2007-ben, amikortól kötelező a vízforgató használata. Most hol van a Gyimesi bizottság? MIért nem szólal meg? Pont az ilyen miatt lett létrehozva nem? Valakinek érdekében állt, hogy ez a helyzet ne legyen megoldva. Hol van ilyenkor az LMP? MIért nem tesz feljelentést ismeretlen tettes ellen környezetkárosítás miatt? És legfőképpen, miért nem szólal meg egyik városvezető sem? Álljon a közvélemény elő a polgármester, vagy az alpolgármester és minimum kérjen elnézést, de ha már itt tartunk, akkor esetleg le is mondhatna, ha már tudták azt szajkózni, hogy hazudott, lopott Schmitt Pál, akkor ez most melyik kategóriába tartozik? Hazudtak? igen.... Loptak? igen.... mert úgy tűnik, hogy a partfürdőnek szánt víz is az aquapolisznak ment. Minden esetre legalább van muníció a közgyűléshez, hogy ismét ne érdemi munka follyon, hanem egymást cseszegethessék a tisztelt adófizetők pénzén megálasztott és ott semmit tevő politikusok.”
 • 21. 20101 2012. április 28. 21:10
  „EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS
  amely létrejött egyrészről a
  HUNGUEST Hotels Szállodaipari Zártkörűen Működő Részvénytársaság
  (székhelye: 1113 Budapest, Bartók Béla út 152., cégjegyzékszám: 01-10-043127, képviseli: Hülvely István vezérigazgató)
  - továbbiakban: HUNGUEST Hotels - másrészről
  Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata
  (székhelye: 6720, Szeged, Széchenyi tér 10.-11., adószám: 15484000,
  Törzsszám: 484006
  képviseli: dr. Botka László polgármester)
  - továbbiakban: Önkormányzat -harmadrészről
  Szegedi Fürdők Kft.
  (székhelye: 6720, Szeged, Tisza Lajos krt. 24., cégjegyzékszám: 06-09-002805., képviseli: Bánáti Antal ügyvezető)
  - a továbbiakban: Szegedi Fürdők Kft. -
  a továbbiakban HUNGUEST Hotels, Önkormányzat és Szegedi Fürdők Kft. együttesen: Felek
  között a mai napon az alábbi feltételekkel:

  A Felek rögzítik, hogy a Szegedi Fürdők Apport tárgyát képező 7 db kútból 5 db kút az ún. Partfürdő területén van. A Felek megállapodnak abban, hogy ezen kutak használatának és fenntartásának körében a Projekttársaság és a Szegedi Fürdők Kft. az apportálással egyidejűleg egymással megállapodást köt, mely szerint a Projektcég mindenkor biztosítja a Partfürdő üzemeltetéséhez szükséges mennyiségű vizet, almérőket szereltet a kutakra míg a Szegedi Fürdők Kft. megfizeti részére az általa használt víz után fizetendő vízjáradékot illetve a használattal arányos fenntartási költségeket.

  Amennyiben a Partfürdő megkapja az üzemeltetéshez szükséges mennyiségű vizet a Dóra kútból, mivel gyógyvíz kell az üzemeltetéshez minden probléma megoldódik, a medencébe nem kell vízforgató a szennyvíz az előírt hígításban továbbra is folyhat a Tiszába. Csak egy csövet kell lefektetni a Dóra kút és a medence közé és már nyithat is a fürdő.”
 • 20. feri37szeged 2012. április 28. 19:36
  „Szőke Tiszáról ennyit...
  http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=rfRpmUe0QOU

  Ja és egy érdekesség... ez is a partfürdőhöz kapcsolódik.. no meg Szentgyörgyihez
  http://www.youtube.com/watch?v=cVOeHIyAQ1w”
 • 19. Horthyszobor 2012. április 28. 18:22
  „Csak nem a Leisztinger fele fürdőzők jön a III. Osztályú használt víz:)”
 • 18. klj-54 2012. április 28. 18:05
  „@feri37szeged:
  Köszönet a képekért!
  Nekem ez a hajó a "hajó"! http://retronom.hu/files/images/beolvas%C3%A1s0020_0.jpg
  Én ott voltam az új híd építésénél (Puczkó Feri bácsi volt a főnököm), de nem emlékezem a hajó ottani elsüllyesztésére.”
 • 17. csonakos 2012. április 28. 15:05
  „13. igazságkereső 2012.04.28. 09:38
  Van némi igazságod de, ez az elmúlt két év többet rontott a nép helyzetén mint az általad említettek és ez mind csak azért mert egy makacsul ragszkoás van az egykulcsos adóhoz! Ugye még a jobboldali közgazdászok is leírták, írják, hogy 600 milliárdos lyuk van miatta a költségvetésben! A történelem lesz majd ami igazán megmondja mennyit is rombolt ez a mostani kormány a nemzeten. Egy biztos, a munkahelyek sorra szünnek meg és zömében csak közmunka teremtődik helyette. Kohári azért álságos az itteni megszólalásában mert egy régen hitelét vesztett nagy mázlival az önkormányzatba került politikus. Én személyesen is ismerem Nándit és nem értem miért cselekszik szándékosan a szegedi nép ellen. Meg is kérdeztem tőle nem is olyan régen. Hiszen itt él köztünk és a csomó rossz rendelet amit alkotnak őt is sújtja. Busszal jár sokszor de még is megszavazta a rossz népellenes buszrendeletet. Mi a francot keres egy Tápéi a Víztorony téren tarjánban. Ezért nem értem, hogy miért nem a megoldáson dolgoznak inkább a Partfürdővel kapcsolatban!”
 • 16. kvikszot 2012. április 28. 14:51
  „15.! Ezek a képek nagyon érdekesek. Az elsőn még ott a vasúti híd és egy teherautó megy rajta, úgy hogy az még 44 előtt volt.

  Az biztos, hogy a Bertalan-híd miatt fordult meg a két part arculata? Hogy a Lapos már nem lapos, és a második képen lévő homokos partszakasz, ami ma a Partfürdő, az szakadó parttá vált?”
 • 15. feri37szeged 2012. április 28. 12:23
  „Érdekes, a 60-as, 70-es, 80-as években senkit nem érdekelt mi hova folyik.... A Tiszából olyan halakat fogtak, hogy az rekord volt... Akkor mireföl ez a nagy környezettudatosság?
  Sőtt annakidelyén http://www.fortepan.hu/_photo/download/fortepan_13489.jpg ilyen volt a part...

  És a másik oldal..az ujszegedi... http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/223/B2225597.jpg igazi part, ez a bertalan híd óta bomlik és a szegedi oldalon épül....

  http://www.delmagyar.hu/forum-kepek/11/B100029.jpg... nesze neked vízforgató....
  és megszülettünk :)

  Egy kicsit más... szőke tisza.... http://retronom.hu/files/images/beolvas%C3%A1s0020_0.preview.jpg ez az előd volt... valahol az új híd táján a Tisza fenekén van....”
 • 14. feri37szeged 2012. április 28. 12:03
  „Csak néhány kép a partfürdőről
  http://www.thermaltours.hu/furdo/images/87_1151_142_400.jpg gyógy medence
  http://www.delmagyar.hu/img/strand/ujszegedi_partfurdo_kemping.jpg kék medence
  http://ihrk.hu/templates/ihrendezvenykozpont/images/articles/Partf%C3%BCrd%C5%91.jpg kék medence régen
  http://www.thermaltours.hu/furdo/images/88_1150_142_400.jpg csempés medence
  http://www.lapszemle.hu/galleries/arviz/thumb/t_szeged-partfurdo.jpg és amikor a Tisza kiárad...

  Nos az okosoktól kérdem... mi a lényeg... persze választ nem fogok kapni, sem Maónikától, sem Sódertől...
  üzemeljen a partfürdő, vagy legyen egy halott központ a város szivében?
  Szerintem üzemeljen, legyen kiírva, hogy vízforgató nincs, mindenki saját felelősségére használja!
  Amúgy nagy ívben tojok az eura.. mióta euban vagyunk csak szar-szar hátán jön.... köszi, de nem kell”
 • 13. igazságkereső 2012. április 28. 09:38
  „#11.csonakos! Azért hagyom ki, mert a 2002-2010 közötti időszak alatt tűnt el a központi költségvetésből több ezer milliárd forint, és valószínűsíthetően ezért vált szükségessé a mnyp költségvetésbe történő átdiffundálsára.Valószínű,hogy e nélkül össze is omlott volna Magyarország költségvetése,de nem kell aggódnia egyetlen magánnyugdíj-pénztártagnak sem, mert Te is tudod, hogy azok is "veszteségesek" voltak, amivel most nem írok új dolgot.Tehát az MNYP vezetőség is lenyúlta rendesen a tagok befizetéseit, amit "rossz befektetéssel" magyaráztak! Szóval összegezve: rendesen tönkretették 2002-2010 között a Gyurcsány-Kóka irányítása alatt Magyarország pénzügyi-gazdasági potenciáját! Ha Te és társaid nyomon követtétek az eseményeket, rájöhettek arra, hogy 2 év alatt nem lehetett akkora kárt okozni nemzetünknek sem gazdaságilag, sem politikailag, mint amekkorát a fentebb nevesített tandem és társasága okozott, melynek levét ma közel 8 millió ember issza, miközben jól elvoltak és vannak mindazok, akik... de nem is kell ezt tovább folytatnom, hiszen ezt Ti is pontosan tudjátok és .....”
 • 12. klj-54 2012. április 28. 09:31
  „@csonakos:
  Ne légy túl igényes!
  Ha valaki komcsizni akar akkor a fideszt kellene neki emlegetni nem az "elmúnyócévet" ahol is a fideszesek csak a fizetésüket emelni és persze felvenni jártak be a parlamentbe.
  Ostobákat pedig ne akarj meggyőzni, nem fog menni:(”
 • 11. csonakos 2012. április 28. 09:15
  „10. igazságkereső 2012.04.28. 08:26
  Nem tudom a 2010-től napjainkig tartó időszakot miért hagyod ki? Manyup lenyúlás, Mol részvény vásárlás és még biztos sorolhatnám. Ezek a pénzek nyomtalanul tüntek el! Az adósságunk meg tovább növekedett!
  Jó lenne a népért végre tenni! No, nem a megnyomorítására gondolok ezzel.”
 • 10. igazságkereső 2012. április 28. 08:26
  „Csupán a tisztességnek kellene és illenék működnie és a problémák jelentős része meg is oldódna! De addig amíg csak a pénz kiszivattyúzásának a lehetőségét és helyét keresik, addig kár erőlködni bármilyen megoldás keresésén,mert kizárólag a fentebb leírtakról szól a történet! csak ezt kellene már végre befejezni, mert ebbe ment tönkre országunk az elmúlt 22 év alatt, kiemelve a 2002-2010 közötti időszakot, amikor is több ezer milliárd forintnak eltűnéséről szóltak a történetek!”
 • 9. Domonics 2012. április 28. 08:04
  „Na ezt a szakmaiságot hiányolom én a Jobbiktól néha!”
 • 8. joy 2012. április 28. 07:20
  „Nem értem, miért mocskoskodik megint a prolitika?
  A Partfürdő EU előírás szerint nem működhet, mert drága a vízforgató, amit az éves áradások rendszerint tönkre is tennének. A tusolók leve, budik sz.ra pedig közvetlenül folyt eddig is a Tiszába, szintén nem használhatóak. Ezért nem fürdő már több éve.

  Anno elhatároztatott, hogy séta-játszóterületté alakítják az egészet különbféle pályákkal, ahol normálisan meg lehet oldani a szennygyűjtést is. /Csak a töltésen kell átemelni, hogy belekerüljön az újszegedi hálózatba. Természetesen ez is pénzbe kerül./

  2 éve van a mostani banda a Torony alatt, és csak vakaróznak, mutogatnak, senki, semmit sem csinál.
  Ocsmány egy társulat!”
 • 7. izsi 2012. április 27. 22:44
  „Logaritmus

  Sajnos nincs igazad.
  Ugyanis a 121/1996-os kormányrendeletet kiegészíti a 37/1996-os NM rendelet ("Mesterséges közfürdő esetén a vízbe jutó szennyező (fertőző) anyagok eltávolítása céljából a víz be- és kivezetését úgy kell hidraulikai szempontból kialakítani, hogy a medence minden pontján folyamatos és egyenletes vízmozgást eredményezzen."), emellet a kormányrendelet már 2006 dec. 31-ig kötelezően előírta a vízforgató rendszert a nem gyógyvizes medencéknél.
  Ettől függetlenül a mutyi volt van és lesz is... :(”
 • 6. TrombiFrédi 2012. április 27. 20:44
  „Ismét egy "gumicsont" amin marakodhatnak a "nagy szegedi érdekvédők", míg a levét továbbra is a Szegeden élő isszák meg!”
 • 5. klj-54 2012. április 27. 19:23
  „Mi lenne ha a (rosszul vélelmezett!) párt érdekek helyett egyszer a város lakosságának az érdekeit néznék?”
 • 4. csonakos 2012. április 27. 18:33
  „Kíváncsi leszek, hogy a filmszinházhoz hasonlóan milyen gyorsan oldódik meg ez a probléma! Jó lenne már ha a "tisztelt" képviselő urak Szegedért és nem ellene tennének! Sajnos én nem vagyok már ebben a fürdőzésben érintett de nagyon szeretném ha a mai fiatalok megismerhetnék a szegedi strandhoz kötődő turult, lengőtekét és egyéb játékokat miközben jót fürdenek a gyógyvizes medencékben egy egy hideg sőr mellett. Élettel telhetne meg ismét Szeged főutcája, szeretett Tiszánk és környéke.”
 • 3. Logaritmus 2012. április 27. 18:31
  „"3. § Új fürdőmedence csak vízforgató berendezéssel létesíthető."

  A Fidesz megint miről beszél? Nem egy új medencét kell létesíteni csókolom, hanem a régibe ugyanazt a vizet ásványviznek minősítve betölteni és rendszeresen, este lecserélni. Nem olyan bonyolult, csak ez egy olcsó megoldás és nem lehet belőle sok pénzt kimutyizni.”
22 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mégis mehetnek vásárolni: kinyitott pénteken a Cora

Nem nyitott ki péntek délelőtt leltár miatt, majd úgy értesültünk, csak szombaton lehet menni vásárolni, ám fordult a kocka - péntek délután kinyitott a szegedi Cora áruház. Tovább olvasom