Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Kolbászért mentek, kábítószert is vittek - a hónap legpechesebb füvezős tinije

Elfogták a rendőrök azt a két szegedi fiatalt, akik a hét elején közel 100 kilogramm kolbászt, szalámit és sonkát loptak el egy Jósika utcai pincéből. A tolvajoknál a Felhő utcában kábítószert is találtak a rendőrök. Pechére egy vásárló pont a házkutatás ideje alatt jött fűért. Ellene is eljárás indult.

– A férjem hívott, hogy most szóltak neki a rendőrök, hogy megvannak a tolvajok és a kolbász egy része. Extázisban vagyok, ráz a hideg egy órája. Amikor megtudtam a hírt, ugráltunk a vendégeimmel az üzletben – mesélte pénteken délután a fodrászként dolgozó Sinkovicz Tímea.

Mint megírtuk, a szegedi család Jósika utcai pincéjéből közel 100 kiló kolbászt, szalámit és sonkát loptak el ismeretlenek a napokban. A család februárban vágott le egy 360 kilós disznót, amiből négy család számára elegendő füstölt áru készült. Ezt tartották a Szeged belvárosában lévő pincében. Három rúdon összesen 48 szál szalámi, 10 pár kolbász és egy 25 kilós sonka lógott.

Mielőtt a rendőrök elfogták volna a tolvajokat, a füstölt áruk tulajdonosa, Vecsernyés Vince 100 ezer forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki használható információval segíti a nyomozást. Azt mondta, a kolbászok már nem érdeklik, úgysem ennénk meg, ha meg is találnák. – Azt szeretném, ha a tolvajokat elfognák. Ennyi pénzért valakinek biztos el fog járni a szája. Tavaly a horgászbotomat lopták el, de nem foglalkoztam vele, vettem egy másikat. A húst viszont nem tudom pótolni – tette hozzá.

A tolvajokat, akik nem vitték messzire a zsákmányt, pénteken fogták el a rendőrök. A rendőrség tájékoztatása szerint a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának információ alapján tartottak házkutatást március 28-án, pénteken egy Felhő utcai ingatlanban.

A Felhő utcai ház egyébként mindössze 350 méterre van a Jósika utcai pincétől. A rendőrök egy udvari tárolóhelyiségben megtalálták és lefoglalták a lopott szalámi egy részét, összesen 16 szálat.

A rendőrök elfogtak és előállítottak egy 17 és egy 19 éves szegedi fiatalembert, akik ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A szalámik mellett a Felhő utcai lakásban és a kertben elásva kábítószert is találtak a nyomozók. Pechére pont a házkutatás ideje alatt érkezett egy másik fiatal, aki marihuánát akart vásárolni, ezért a rendőrök őt is előállították.

A Szegedi Rendőrkapitányság az ügy 17 éves terheltjét őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendőrök a megtalált szalámit visszaadták a sértettnek.

Az elfogásról készített és a rendőrség által nyilvánosságra hozott videófelvétel alapján megtaláltuk azt a házat, ahol a tolvajokat elfogták, de amikor az esetről érdeklődtünk, a kaput nyitó fiatalok és gyerekek azt mondták, fogalmuk sincs, miről van szó, illetve biztosan nem ott laktak a tolvajok. – Csak a tévében láttuk mi is, mi történt. Nem itt volt, de jó lett volna annyi hús nekünk is így húsvét előtt – mondták nevetve, majd azt tanácsolták, máshol érdeklődjünk.

Korábban írtuk:

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába március 25-én a kora reggeli órákban érkezett bejelentés, miszerint Szegeden a Jósika utca egyik ingatlanának pincéjébe betörtek, és onnan mintegy 100 kilogramm vegyes füstölt húsárut tulajdonítottak el.

A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának információ alapján tartottak házkutatást 2014. március 28-án egy Felhő utcai ingatlanban. A rendőrök egy udvari tárolóhelyiségben

A rendőrök elfogtak és előállítottak egy 17 és egy 19 éves szegedi fiatalembert, akik ellen lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.


A szalámik mellett a Felhő utcai lakásban, valamint annak kertjében elásva kábítószert is találtak a nyomozók. A házkutatás alatt érkezett oda egy másik fiatalkorú szegedi lakos, aki marihuánát akart vásárolni, ezért a rendőrök őt is előállították.

A Szegedi Rendőrkapitányság az ügy 17 éves terheltjét őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását. A rendőrök a megtalált szalámit már visszaadták a sértettnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar virtus: zugban nőnek a szemétkupacok

Illegális hulladéklerakók jelennek meg időről időre Szegeden és a város külterületén, az eldugottabb területeken. Ez lenne a magyar mentalitás? Tovább olvasom