Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Kölnivel és sonkával ünnepelték névnapjukat

Szeged - Buli helyett tegnap sonkával, kölniillatban töltötték névnapjukat a Gáborok. A népszerű keresztnév csak egyszer szerepel a naptárban, ami az idén húsvéthétfővel esett egybe.
Névnapod van? Akkor isten éltessen sokáig! – borult Csonka Gábor nyakába testvére húsvéthétfőn délelőtt a megterített asztal mellett. Kíváncsiak voltunk, hogyan élik meg a Gáborok a kettős ünnepet, amikor húsvéthétfő nevük napjával esik egybe. A népszerű keresztnév ráadásul csak egyszer szerepel a naptárban, így nem lehet későbbi időpontban is megülni.

– Nálunk ez az ünnep mindig kettős, hiszen édesapám március 24-én született. Hogy a húsvét is erre a napra esik, az már csak ráadás – magyarázta Csonka Gábor, akinek házában csak a család férfitagjait találtuk a megterített asztal mellett. Elmondta, kicsit háttérbe került most a névnapja: apukája a kilencvenkettedik szülinapját ülte, míg családja hölgytagjai a vállalkozó anyósánál várták, hogy kölnivel locsolja meg őket a férfisereg.

Bár Csonka Gábor testvérének a sok ünnep miatt kiment a fejéből öccse neve napja, a vállalkozónak sokan gratuláltak. Például Tolvaly Ferenc író-filmrendező, aki jókívánságait egyenesen Spanyolországból küldte Csonka Gábor mobiltelefonjára.

A Csonka családban hármas ünnepet tartottak: a húsvéton kívül Csonka Ferenc 92. születésnapját és Csonka Gábor névnapját ülték meg. Fotó: Miskolczi Róbert
A Csonka családban hármas ünnepet tartottak: a húsvéton kívül Csonka Ferenc 92. születésnapját és Csonka Gábor névnapját ülték meg. Fotó: Miskolczi Róbert

Miután a Csonka család férfinépe jól belakmározott a húsvéti sonkából és kalácsból, felkerekedett, hogy illatos kölnivel mind megöntözzék a népes família hölgytagjait.

– A sors igazságtalansága, hogy idén pont húsvéthétfőre esett a névnapom – mondta viccesen Galambos Gábor. Az SZTE Juhász Gyula Pedagógusképző Karának dékánját tévézés közben zavartuk meg névnapján, miközben felesége az ebédet készítette. – A húsvét tradicionálisabb ünnep számomra – beszélt arról, hogy nem bánja: tegnap inkább a locsolkodás, semmint névnapja kapcsán kopogtattak be hozzájuk. – Az egyik ismerősöm pedig kifejezetten örült annak, hogy egybeesik a két dátum. Azt írta, nagy szerencséje van: egy szöveges üzenetben megússza a névnapi és a húsvéti jókívánságokat – mesélte Galambos Gábor, aki névnapját – ahogy fogalmazott – édes semmittevéssel töltötte.

Az egyetemi tanár feleségét azért megöntözte: a figyelmességért puszit, névnapjára könyveket kapott tőle.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vitorlás rekordkísérlet a Tiszán

Szeged - A víz világnapján vitorlással szálltunk vízre, hogy rekordidő alatt teljesítsük a Boszorkánysziget–Maros-torkolat nyolc kilométeres távot. Tovább olvasom