Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Kolozsvárról érkezett Liliomfi és Mariska

Kolozsvárról érkezett Liliomfi és Mariska
Vass Zsuzsanna és Ferencz Nándor a főszereplője a Liliomfi című vígjátéknak, amelynek a bemutatóját Bodolay Géza rendezésében péntek este 7 órakor tartják a nagyszínházban. A két fiatal színész Kolozsvárról érkezett - már jól kiismerik magukat Szegeden.
Übü, a király helyett

A Szegedi Nemzeti Színház felhívja érintett bérletesei figyelmét, hogy a korábban bejelentett műsorváltozás miatt az egyes bérletekben meghirdetett Übü, a király helyett Szigligeti Ede Liliomfi című társadalmi vígjátékát tekinthetik meg.
– Fiatalok és nyughatatlanok vagyunk, van bennünk kakaó. Ezt próbáljuk beleépíteni a játékunkba is – mondta lapunknak a 26 éves Ferencz Nándor, aki Szilvai Gyulát, vagyis Liliomfit alakítja Szigligeti Ede társadalmi vígjátékában. Hozzátette: már egész jól tájékozódnak Szegeden, de a belvároson kívülre nem nagyon merészkednek. Liliomfi kiszemeltjét, Mariskát a 24 éves, székelyudvarhelyi születésű Vass Zsuzsanna játssza, akivel egy osztályba jártak Kolozsváron, a színművészeti egyetemen. – Mesterszakon tanított Bodolay Géza főrendező, ő csábított minket Szegedre. Tavaly végeztünk, lassan már fél éve vagyunk itt. A Szása i Szása próbáinak időszaka még a papírok intézésével telt, de ezen szerencsére már túl vagyunk – mesélte a színésznő. A szegedi közönség láthatta már őket a Rózsa és Ibolyában is.

Elárulták, hogy a nézőknek színes díszletekre, korhű jelmezekre és fergeteges szórakozásra kell készülniük. – Ez egy nagyon ismert darab, és úgy tudom, hogy várja is a szegedi közönség. Remek vígjáték lesz, rengeteg félreértéssel, játékkal, komikummal. Hűek maradunk az eredeti, Szigligeti Ede-féle vígjátékhoz, amelytől a film jelentősen eltér. Szinte semmi nem marad ki az eredeti szövegből, sőt a dalbetéteket is meghagytuk. Emellett sok kiszólás van a darabban, ami a közönségnek szól. Ezek elválnak majd az előadás többi részétől, hanggal, fényekkel is kiemeljük őket, de a cselekmény egésze teljesen korhű marad – osztotta meg velünk Vass Zsuzsanna, akinek az egyik kedvenc helye Szegeden az Anna fürdő, de moziba is szívesen jár. 
 
Vass Zsuzsanna (Mariska), Ferencz Nándor (Liliomfi) és Szilágyi Annamária (Kamilla kisasszony) a főpróbán a nagyszínház színpadán. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)
Azt is elárulták, hogy Nándor néhány napja betegeskedik, de a bemutatóra minden erejét összeszedi, hogy a közönség a legapróbb jelét se lássa rosszullétének. A két fiatal színész december eleje óta próbálja a darabot, mint elmondták, nagy szerencséjük van, hiszen mindketten könnyedén tanulják meg a leghosszabb szövegeket is.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

6 migránssal az autójában karambolozott, majd az árokba csúszott M5-ösön

6 migránssal az autójában karambolozott, majd az árokba csúszott M5-ösön
A Széksósi úti felüljáró közelében egy migránsokkal teli autó karambolozott az M5-ös autópályán… Tovább olvasom