Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kómában az elgázolt lány

Szeged - A Szegeden közlekedő városnéző kisvonat vezetője okozta – a rendőrség szerint – azt a júniusi balesetet, amelyben egy fiatal lány maradandó sérüléseket szenvedett. A férfi szerdai kihallgatásán tagadta a felelősségét, és panasszal élt a gyanúsítás ellen.
Maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozásával gyanúsítja a rendőrség a szegedi városnéző kisvonat vezetőjét, aki – korábban többször is megírtuk – még június 10-én Újszegeden ütött el egy 18 éves lányt. Úgy tudjuk, a lány a baleset óta kómában fekszik a szegedi idegsebészeti klinikán, felépülése a csodával lenne egyenlő. Orvosaitól – a család kérésére – ennél bővebb információt nem kaptunk az állapotáról.

A 3 hónap után elkészült orvosszakértői vélemény szerint a lány súlyos, életveszélyes sérüléseket – koponyaalapi törést – szenvedett a balesetben, ami miatt maradandó károsodás alakult ki nála – tudtuk meg Szenti Szabolcs rendőrhadnagytól, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől.

A 68 éves sofőr a mai napig vezeti a kisvonatot.Fotó: Karnok Csaba
A 68 éves sofőr a mai napig vezeti a kisvonatot.
Fotó: Karnok Csaba

3 évet is kaphat a sofőr

3 évig terjedő, fogházban letöltendő szabadságvesztéssel büntethető a maradandó fogyatékosságot okozó közúti baleset gondatlan okozása – tudtuk meg Szenti Szabolcstól.

Vádemelési javaslatot azonban egyelőre nem tehetett a rendőrség a „csucsunak" is nevezett kisvonat 68 éves sofőrje ellen, tegnapi kihallgatásán ugyanis nem ismerte el felelősségét, a gyanúsítás ellen pedig panasszal élt. A hadnagy ennek ellenére úgy véli, heteken belül eljuttathatják a vádemelési javaslatot az ügyészséghez. Szenti Szabolcs hozzátette: a hivatalos gyanúsítás után kezdeményezték, hogy az okmányiroda vonja be a férfi jogosítványát. Az ügyben várhatóan lesz még újabb helyszíni szemle és szembesítés is, amelynek során – értesüléseink szerint – többek között azt is tisztázzák: mit láthatott a sofőr a vezetőülésből és mit nem.

– Bízunk benne, hogy nem lesz az ügyben vádemelési javaslat. Ügyfelem szerint ugyanis – bár nagyon sajnálja a történteket – nem ő a felelős a balesetért, hanem a sértett, aki elészaladt – közölte Palánki Zsolt. A kisvonat sofőrjének ügyvédje hozzátette: az idős férfi járművezetői engedélyeinek – merthogy több járműre is van neki – „felfüggesztése" onnantól hatályos, hogy ezt az okmányiroda írásban közli velük. Azaz addig továbbra is vezethet a baleset okozásával gyanúsított férfi.

Olvasóink írták

83 hozzászólás
 • 83. Republic 2009. szeptember 23. 12:44
  „Még eza gyökér él panasszal???Na ehhez kell a pofa!!”
 • 82. Republic 2009. szeptember 23. 10:51
  „Remélem ott végzi a sitten a vén kaka!!”
 • 81. flexsnake 2009. szeptember 23. 06:00
  „Elméletileg olyan sebességgel megy hogy egy csigának is biztonsággal át kellene előtte kúsznia. Remélem az öreget nem csak 3 évre ítélik el.”
 • 80. mag 2009. szeptember 18. 22:56
  „putri cseli te vagy az a zug ügyvéd már nem a cigányokat véded .váltottál mennyivel kaszáltad le ezt a kis busszos bácsikát.”
 • 79. ferycurtis 2009. szeptember 18. 13:16
  „Gyalogátkelőhelyen igen! De nem is a gyalogátkelőhely szélén, hanem a közepe fele, így nem értem, hogy hogy léphetett hirtelen elé? És tagadja a felelősségét! Lehet, hogy más KRESZ szabályok vonatkoznak a városnéző kis vonatra? Pusztán annyi, hogy nincs kedve a nyugdíjas éveit leülni, még szeretné tovább veszélyeztetni a lakosság épségét. Gratulálhatunk a hatóságoknak, nyugodtan garázdálkodjon még egy pár évet.”
 • 78. Zotty 2009. szeptember 18. 08:50
  „Azoknak, akik az öreget védik:
  Édesapám 17 évvel ezelőtt elütött egy motorkerékpárost, aki abból az irányból érkezett, amerről a felkelő reggeli nap sütött. A motorkerékpáros elhunyt. Az akkori joggyakorlat szerint édesapámat elítélték és le kellett ülnie a fogházbüntetését. IGENIS MEGSZEGTE A KRESZ SZABÁLYAIT.

  Aki autóba mer ülni, nem jár el körültekintően és balesetet csinál, annak LEGYEN MÁR ANNYI VÉR A PUCÁJÁBAN, hogy beismeri a saját hülyeségét és vállalja a felelősségét a tettéért.”
 • 77. joy 2009. szeptember 18. 08:08
  „Zebrán ütötte el?”
 • 76. sagan 2009. szeptember 17. 23:36
  „http://zebraakcio.blog.hu/2009/09/16/mindenki_velunk_van

  Mi, a Radikális Zebrahasználók Országos Akciócsoportjának (RAZOR) tagjai, megunva azt, hogy, ma, Magyarországon életveszélyes küzdelem átkelni a kijelölt gyalogátkelőhelyen, akcióra szántuk el magunkat...

  A terv

  * Tagjaink több hónapon át szabályosan (nem direkt balesetekre utazva) kelnek át a kijelölt gyalogátkelőhelyeken.
  * Amelyik autó nem áll meg, megszegve ezzel a 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) 43. §-t és 36. § (6) c) pontját, és veszélyeztetve ezáltal a gyalogos biztonságát, annak vezetőjét - tanúkkal és esetleg felvételekkel alátámasztva - feljelentjük.
  * A feljelentés után az eljárást végigkövetjük, annak eredményét (a személyiségi jogok figyelembevételével) nyilvánosságra hozzuk.

  Tesszük mindezt azért, hogy egy gyalogos nálunk ugyanolyan nyugodt szívvel éljen elsőbbségével ott, ahol az őt megilleti, mint bármely normális országban, hogy ne legyen szívszorongató érzés egy kismamának átkelni egy többsávos úton, hogy szüleink és gyermekeink is biztonsággal közlekedhessenek...

  Önökért tesszük, hiszen mindenki gyalogos, még akkor is, ha időnként autóba, kerékpárra ül. Hogy kevesebb legyen a súlyos, esetleg halálos baleset, melyet a nemtörődömség és a figyelmetlen autóvezetés okoz.

  Akciónkhoz csatlakozni lehet, de mindenki csak a saját felelősségére tegye, betartva ezen az oldalon leírtakat. Részletek rövidesen...”
 • 75. nyomdasz63 2009. szeptember 17. 22:40
  „Olvastam már hideget-meleget a kisvonatról,ezért figyelem !!! Ma 2x "találkoztunk !!! 1>>> délelőtt a volán felől jött a Bakay N. felé NEN indexelt kifele a körforgakomból!!! 2>>> délután 3/4 5-kor a Kálvárián "megmértem"--A földhivataltól a 600-s suliig kb 40-45.tel jött mögöttem !!! Mennyivel mehet ???”
 • 74. tinsmith 2009. szeptember 17. 22:09
  „immanuel!
  Nézd meg a kisvonat elejét!
  Ott van rajta a Tsu-Tsu felirat.
  Az öregtől meg meg kellene kérdezni, hogy ha a saját unokáját ütötte volna el, akkor is ilyen flegma <moderálva....> maradna-e?
  Már az én kocsimat is majdnem összetörte, 100%-ban nekem volt elsőbbségem! Csak azért nem mentem utána, mert tele volt turistával, nem akartam a "városképet"rontani. ....”
 • 73. ferycurtis 2009. szeptember 17. 21:43
  „Ez egyértelmű helyzet. Gyalogátkelőhelyen ütötte el! A KRESZ szerint, hogy kell a gyalogátkelőhelyet megközelíteni? Kinek van elsőbbsége? Az ítélet: BÖRTÖN!”
 • 72. Jackhammer 2009. szeptember 17. 20:04
  „Nem védeni akarom az öreget de sajnos előfordult már, hogy teherautóval majdnem elütöttünk egy lányt a sörkertnél, mert elénk ugrott a semmiből. Még talán 30al sem mentünk és hirtelen előttünk termett ráadásul még az eső is esett és épphogy csak meg tudtunk állni előtte. Ráadásul ez a kisvonat hátszéllel lejtőn lefele sem ment még szerintem 50-el(én akárhányszor láttam mindig nagy sor volt mögötte és nyílván nem a szédítő sebessége miatt). Remélem ha igaza van a sofőrnek akkor nem kap börtönbüntetést és a lány pedig felépül! Csodák ugye vannak ezt minden normálisabb ember tudja”
 • 71. Tömeg 2009. szeptember 17. 19:35
  „44! Úgy van ahogy leírtad!
  (Félek is ha itthon vagyok, hogy egyszer elütnek,ha elfelejtkezem arról, hogy
  itt az autósnak van elsőbbsége !)
  A közlekedési morál is nagyon rossz. A vezetők nagy része nagyon agresszívan vezet.
  És nem csak az öreg képzeli hogy a forma egy versenyzője. Sajnos nagyon sok kollégája van!
  68 évesen ne vezessen senki sem hivatásból! Ha lehet,már privát is gondolja meg!”
 • 70. ja 2009. szeptember 17. 19:11
  „Sokminden nincs itt rendben,pirosrendszámú jármű személyt nemszállíthat,csak egy pótkocsit vontathat,pótkocsin személyszállítás tilos.Jogosítványa milyenlehet a sofőrnek?Pirosrendszámra elég a segédmotoros jogsi,de azzal személyt nem szállíthat,buszvezetői minek ha a pótkocsit már elmondtam.Biztosítása milyen lehet,lassujármű vagy busz?Egyáltalán minekvan vizsgáztatva,Engemmár büntettek meg mert a pirosrendszámú traktorban ketten ültünk.Ugyanazon a traktoron ha fekete rendszám van akkor már lehet +egy személy.Nagyon kiváncsi lennék a papírjaira.”
 • 69. Lakos 2009. szeptember 17. 18:40
  „Azt nem értem, hogyan kaphatott közútra engedélyt azzal a kéménnyel az elején. Ha én feltennék egy vastag kályhacsövet a kocsimra, én sem látnám a gyalogosokat. Azonnal leszedetném a kisvonatról azt a bazi kéményt!! A csucsu, egy régi amerikai dalból lett ismert: "Chattanooga choo choo". Ott hívták így a helyi vonatot.”
 • 68. smalltown 2009. szeptember 17. 18:37
  „Akkor tortenjen meg az a csoda, s epuljon fel a lany!:((
  Nagyon sajnalom!”
 • 67. Giga 2009. szeptember 17. 18:24
  „Kedves Palánki Zsolt ügyvéd"úr" meg rohadjon meg! Tudtam hogy undorító férgek az ügyvédek de, hogy pénzért mindenre hajlandók... Remélem épp annyira jól tájékozott a lány állapotáról , mint amennyire gusztustalan nyilatkozatokat tesz. Komolyan mondom befizetem az zugügyvéd"urat" minden napra erre a szutyokra. Hátha egy kicsit magába néz... féreg!
  A lány soha az életben nem jön ki a kómából. Sajnos az orvosok lemondtak róla. Nagyon sajnálom ,mert ismerem a családot.

  A sok-sok DM-es piár cikkeket olvasva , kíváncsi lennék, kinek a rokona ez a vén fasz? Le merem fogadni, hogy megússza az egész történetet.”
 • 66. kuyulu 2009. szeptember 17. 18:17
  „Olyan lehet ez a kisöreg,mint az én volt szomszédom! Mikor még csak a telket vizsgálta mellettem nem gondoltam mien nagy emberke.Mert ha ő előveszi az igazolványát!!Elővette igen 2 év mulva. Eladtam a házat elköltözztem onnan.Ő is valakinek a segge vége !!”
 • 65. Stn 2009. szeptember 17. 17:45
  „55 "A zebrát, közlekedési lámpát úgy kell mindig megközelíteni, hogy bármikor biztonságosan meg lehessen előtte állni. Ez mondja a KRESZ."

  Akkor egy kis matek.

  50 méterre vagyok a zebrától kb 50-el megyek, még meg tudok állni ha kell
  40 méterre vagyok kb 40-el megyek....
  30 méterre vagyok kb 30-al megyek....
  20 méterre vagyok kb 20-al megyek....
  10 méterre vagyok kb 10-el megyek...
  5...
  4..
  3...

  Ki tudod kb számolni, hogy ezen elv alapján minden zebrát úgy kellene megközelíteni, mint egy stop táblát? Vagy a kresz hülye, vagy aki csinálta... vagy aki rosszul idéz a kreszből... tökmindegy... ez faszság”
 • 64. KukoricaJancsi 2009. szeptember 17. 17:44
  „Akik most annyira vért kívánnak, nehogy épp maguk kerüljenek holnap <moderálva>!

  (értsd szimbólikusan)”
83 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kakaspörköltfőző-versenyt rendeznek Pusztamérgesen

Pusztamérges - Több száz kakas fejezi be földi pályafutását bográcsban szombaton Pusztamérgesen,… Tovább olvasom