Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 3°C Még több cikk.

Kómában van az elütött szegedi lány

Szeged - Még mindig súlyos, életveszélyes állapotban van az a szegedi lány, akit közel másfél hónapja ütött el a városnéző kisvonat. A sofőr sajnálja a történteket, de nem érzi felelősnek magát a balesetért. Azóta is ő vezeti a turistamozdonyt.
Súlyos koponyasérülést szenvedett, emiatt éber kómában van, és az idegsebészeti klinikán kezelik azt a 19 éves szegedi lányt, akit – ahogy arról beszámoltunk – még június 10-én ütött el a városnéző kisvonat a Vedres utcánál. Lélegeztetni ugyan nem kell, de csak mesterségesen, szondán keresztül lehet táplálni. A fiatal lány balesete óta nem nyerte vissza az eszméletét.

Mivel a nyomozás még tart az ügyben – a rendőrség a szakértői véleményekre vár –, egyelőre nem világos, ki a felelős a tragikus balesetért. Nincs még gyanúsított, ezért egyelőre nem vették el a kisvonatot vezető sofőr jogosítványát sem – tudtuk meg Szenti Szabolcstól. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerint a vizsgálat szeptemberre zárulhat le.

Tamás Jenő azt mondja, csak 20-szal ment. Fotó: Schmidt Andrea
Tamás Jenő azt mondja, csak 20-szal ment.
Fotó: Schmidt Andrea

– Olyan volt, mintha kinőtt volna előttem. Hússzal mentem, de hiába fékeztem, a lány nekiesett a „mozdony" elején lévő vasrácsnak, aztán meg a földre zuhant, és beverte a fejét. Ez a zebrától úgy másfél méterre történt. Szerintem át akart futni az útesten, és megbotlott – idézte fel a baleset körülményeit Tamás Jenő, akivel tegnap is a kisvonat fülkéjében találkoztunk. A baleset óta is ő vezeti a járművet, bár a történtek után 3-4 napig nem dolgozott: mint mondja, őt is megrázta a gázolás.

– Gyakran álmodom a balesettel. Gondolkoztam azon is: lehettem volna-e óvatosabb, de azt hiszem, nem vagyok hibás benne. A kislányt viszont borzasztóan sajnálom – magyarázta megtörten a 68 éves férfi, aki 47 éve vezet buszt, eddig baleset nélkül. A férfi szerint elképzelhető az is, hogy a kisvonat díszkéménye takarta ki az alacsony lányt, de az biztos, hogy a semmiből termett előtte – állította.

A Székely sori zebránál történt a baleset június 10-én. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást, ki a felelős ezért. Fotó: Segesvári Csaba
A Székely sori zebránál történt a baleset június 10-én. A rendőrség egyelőre nem adott tájékoztatást, ki a felelős ezért. Fotó: Segesvári Csaba

A baleset után 2 nappal bementek főnökével, Burján Józseffel az új klinikára, de csak a portáig jutottak. Azt mondja, nem engedték nekik, hogy meglátogassák a fiatal lányt, pedig aggódtak, aggódnak érte. Csak akkor látták egy pillanatra, amikor kitolták őt a röntgenből. Most azért imádkoznak, hogy mihamarabb gyógyuljon fel.

Lesújtott szülők

Mély fájdalom és szomorúság sugárzott a balesetet szenvedett lány édesanyjának és édesapjának arcáról, amikor tegnap délután az új klinikán találkoztunk velük. Kétágyas, paravánnal elválasztott szobában fekvő lányukhoz jöttek látogatóba. Minden, a balesettel vagy lányuk állapotával kapcsolatos nyilatkozattól elzárkóztak.

Olvasóink írták

136 hozzászólás
 • 136. FTW 2009. augusztus 03. 11:19
  „ja, és ami még furcsa, hogy a kárjelentő kitöltésekor láttam az öreg jogsiját. 1 hónapja volt az eü alkalmasság lejáratáig. Azóta valaki megújította neki ha vezethet. Gratulálok a tisztelt orvosnak is!”
 • 135. FTW 2009. augusztus 03. 11:12
  „107. hozzászólás sdf 2009.07.22. 15:07
  A sofőrnek már lehet némi problémája. Szerintem alkalmatlan. Megint csak az én esetem tudom felhozni:
  az üzemeltető cég biztosítója (KÖBE) által kirendelt független nyomozónak az öreg azt mondta, hogy látta hogy alig bírtam leakasztani a motorom a kisvonat hátuljáról miután vonszolta maga után. Ezek után azt állította, hogy a kisvonaton ülő gyerekek a hibásak, mert biztosan ők akasztották rá. Kicsit vicces nem? A motor súlya 260 kg. Én kb. 100. a csucsu hátulján asszem 3 kb 22 kg os gyerek ült.”
 • 134. FTW 2009. augusztus 03. 10:45
  „123. hozzászólás FodDom 2009.07.23. 06:49

  Az én motoromat szintén megtörte 2 héttel a lány elgázolása előtt. Ugyanott a Nagyáruház előtt. 189.000.- volt a kár amit okozott.
  Szép kis huza-vona volt mire a KÖBE kifizetett. 20%-al kevesebbet természetesen, mert szerintük ennyi az avulás. Az új alkatrészek nem avultak, de ez már jó magyar biztosítós szokás.

  A lány egészségét viszont egyetlen biztosító sem tudja visszaadni.”
 • 133. geva80 2009. július 25. 14:00
  „Tényleg nincs valami rendben a jóemberrel. Engem egyszer a bicikliútról szorított le.Meg kellet állnom és felmenni a járdára, mert úgy tett, mintha észre sem vett volna, mikor az Árpád-térről hajtott kifelé, és ez úgy látszik a hozzászólásokból,hogy nagyon nem egyedi eset volt.Az is furcsa, hogy ugyanúgy dolgozik, mintha semmi sem történt volna. Engem biztos megrendítene, ha miattam lenne valaki kómában, nem hiszem, hogy egy darabig tudnék vezetni.”
 • 132. kovácska 2009. július 25. 11:27
  „Mindenki hibázhat (gyalogos, biciklis, motoros, autós, stb). Sajnos az az igazság, hogy Magyarországon nagyon agresszív a közlekedés. Én legtöbbször autóval járok, de mindig megállok a gyalogátkelőnél vagy háromszor szétnézek kanyarodáskor a bicikli útnál, mert tisztelet a kivételnek az emberek többsége bicajozni sem tud szabályosan. Viszont ha én vagyok gyalogosan, kb.5 autót kell megvárnom, míg vki lassít annyira, hogy gyorsan átszaladjak az átkelőn.
  Én is ismerem a kislányt és nem sok esélyt látnak az orvosok a felépülésére. De bízzunk a legjobbakban. A sofört nem ismerem, de a hozzászólások alapján többen vannak rossz véleménnyel vezetési tudásáról, mint jóval. Egy bizonyos kor felett talán tényleg nem kellene engedni az embereket vezetni, attól függetlenül hány balesetmentes évet vezetett fiatalon. A rendőrség sajnos nem vehette el a jogosítványát, majd a bíróság, ha olyan ítéletet hoz.”
 • 131. AN17 2009. július 23. 21:54
  „ja, a délmagyarnak meg csak gratulálni tudok...:S”
 • 130. AN17 2009. július 23. 21:52
  „Drága kisemberke és a többiek!

  Mi lenne ha mielőtt okoskodnátok elolvasnátok Giga hozzászólásait, aki mint szülő/k ismerőse jobban ismeri az esetet, mint bárki ezen a fórumon. Csak ennyit akartam és természetesen jobbulást a lánynak!”
 • 129. kisemberke 2009. július 23. 16:14
  „TI akkora értelmiségiek vagytok itt mind....akik szidjátok a sofőrt.Én pártatlan vagyok de valljuk be őszintén a gyalogosok sem egyszerűen közlekednek.Valóban zebrán elsőbbségük van de kötelesek haladéktalanul átmenni miután meggyőződtek,hogy biztonságosan át tudnak kelni .Na a csaj mit rohangált a zebrától másfél méterre ?Sokszor a gyalogosok ott tétováznak az út szélén,hogy elinduljak?-ne induljak? és aztán az utolsó pillanatban mégis lelépnek általában nem zebrán te meg ugorj a fékbe mert ők át akarnak menni. Sajnálom szegényt és nem is kívánom azt,hogy bárkivel megtörténjen de azért gondoljunk már bele,hogy a kisvonatnak is kell pár méter a megálláshoz,hogy ne gombázza el.Azt meg bízzuk a rendőrségre,hogy miért engedik vezetni.Nyilván nem ő hibázott. A troli vs. motor a vértói útnál tavaly ami történt ott kapásból elvették a trolis jogosítványát mert ő volt a hibás.Na ennyit erről...”
 • 128. ditta 2009. július 23. 13:39
  „"Azért ne legyünk már kárászutcai optikusok hogy minden eladó ami tetszik, 20 szor annyiért amennyi az ára..."
  Nem vagyok "kárászutcai optikus" csak szemüveges, sajnos a dioptria nagysága és a fénytörési hiba nagysága is befolyásolja az árat, az én szemem igen csak rossz, legujabb szemüvegem (2 éves) mindenféle extra nélkül 1 pár vékonyított lencse, keret (nem volt a legdrágább 7.900,-Ft, de az orrnyergem vékonysága és a lencse súlya miatt nem lehetett akármilyen), 2000 forintos biztosítással 113.600,-Ft akciósan (ennyi a kelemen utcai optikában és 3-4000 fotinttal drágább a Széchenyi tériben és nem olcsóbb a maszeknál sem, utána jártam, mert fizetésből élek!). Nem szoktam hazudni!!!! Örülj neki, hogy ennyiből kijött, ettől még másnak kerülhetett annyiba.”
 • 127. flexsnake 2009. július 23. 13:14
  „150es szemüveg? :D 30ból megvan kerettel együtt vékonyított lencsével :) Azért ne legyünk már kárászutcai optikusok hogy minden eladó ami tetszik, 20 szor annyiért amennyi az ára...”
 • 126. ditta 2009. július 23. 11:34
  „Kedves atipusos, a sok dioptriás szemüvegéről nem tehet, nem kell mindig a vastag szemüveg miatt csúfolódni, NEM TEHETNEK RÓLA, hogy rossz a szemük és a gyártók ilyen vastag lencséket gyártanak vagy a vékonyított lencsének csillagászati az ára (1 pár lence 100.000-150.000 forint + a keret) és az sem mindig "vékony". Sajnos sokan úgy gondolkodnak, ahogy te, csúfolódnak, nevetnek, pedig ismétlem NEM TEHETNEK RÓLA, hogy ilyen rossz a szemük!!!
  Inkább a munkáltatónak kellett volna elgondolkodni a bácsi kora miatt, idős korban már csökken a reakciós idő, inkább ez okozhatta a balesetet.”
 • 125. Carlo 2009. július 23. 11:17
  „na, még most is ezen mérgelődöm, baleset nélkül vezet buszt 47 éve, igaz kisvonatot meg balesetekkel, (amiket pl írtatok kedves fórumozók)de ez nekem gyanus, vagy a DM ír már megint zagyvaságokat,
  pl én is voltam buszveztető, na és? balesetem se volt buszvezetés közben, ...............”
 • 124. atipusos 2009. július 23. 09:13
  „Ennek a vénembernek egy terepasztal mellett a helye. Ott vonatozhat kedvére a sok dioptriás szemüvegben.”
 • 123. FodDom 2009. július 23. 06:49
  „Én egyszer a NagyÁ előtt hagytam a motoromat, de nem a kisvonat parkolójában. Az öreg mégis úgy állta be a parkolóba, hogy felborította a mocit... Aztán rángathattam arrébb, hogy fel tudjam állítani... Vén bolond, én azt mondom.”
 • 122. vito 2009. július 23. 01:29
  „<moderálva személyeskedő> Vezet mint egy őrült. Múltkor a Petőfi Sgt.-on száguldott el, de úgy, hogy a kis japók majdnem lepotyogtak. Persze, hogy 20 km/h-val megy, persze persze......
  Mellesleg nagyon megrázhatta az esemény, hogyha ugyanúgy oda ül a volán mögé és tolja neki tovább. Abszolút hihető is. Ha meg tényleg akkora Istenfélő ember lenne, akkor lehetne benne annyi jóérzés, hogy hagyja a vezetést és talán másokra kevésbé életveszélyes munkát talál magának.
  Szerintem MÁR MOST be kellene vonni a jogosítványát, de addig mindenféleképpen még hivatalos döntés nem születik.
  Azt meg pláne nem értem, hogy állítólag volt több szemtanú is?! ...akkor egyáltalán min rágódnak a hivatalos döntést hozók? Úgy őszintén? Ha több ember is látta? Akkor minek ezen kotlani?

  A lánynak jobbulást kívánok, gyógyulj meg minél hamarabb! A szüleinek és a családjának pedig kitartást és sok erőt kívánok!”
 • 121. timi38 2009. július 23. 00:10
  „Ma majdnem engem is elütöttek a Csillagtérnél a zebrán én szét néztem,de hirtelen ott lett az az autó még csak nem is lassított a párom nem ránt vissza el is csap.Ki tudja megállt volna-e akkor hiszen nem 30-cal ment a 30-as övezetben,talán ez itt a baj mindenki siet és nem nézi embertársait.Most meg még jobban kellene vigyázzni és figyelni mert a gyerekek nyári szüneten vannak az iskolákból”
 • 120. Boci1 2009. július 22. 23:37
  „Szerintemis az öreg volt a hunyó.
  Ugyanis életveszélyessen vezeti a kisvonatot.
  Én egyszer ültem a családommal rajta, és a klinikáknál jártuk kanyarodttunk rá a rakpartra és kanyarodás közben a vonat hátulja nakicapodott egy kanyarodó autonak.
  A feleségem arra lett figyelmes hogy az ölébe landolt a vonat lámpájának darabja.
  De a söfför mi se történt volna folytatuk tovább az utat.”
 • 119. Gica 2009. július 22. 20:24
  „Emberileg érthetetlen számomra, hogy még felül vezetni ez az ember!!!!
  Egy lány, aki 19 évesen most kezdte volna önálló életét, miatta van kómában....a szülei é6 hete aggódnak az életéért, a barátai elképzelik a legfszörnyűbb lehetőséget, és bízva bíznak a csodában, hogy felépül.
  A tulajdonost sem értem, hogy engedi meg egy alkalmazottnak - AKI VESZÉLYBE SODORTA A LÁNY JÖVŐJÉT!!!!- hogy vezessen.
  Kisebb dolgokért vesznek el azonnal jogosítványt.
  SZÉGYELLNI KELLEN MAGÁT, nem nyilatkozni!!!!!!!!!!!”
 • 118. Kudara 2009. július 22. 20:21
  „Majdez!
  Ha tényleg így neveled a gyereked, ahogy rítad, hát sajnálom őt. Miért kell szegény felpofozni olyan miatt, ami még el sem lett normálisan magyarázva szerencsétlennek?! Na mindegy, nem az én dolgom hogy neveled a gyermekedet, csak lehaltam...

  Amúgy meg, csak a lány, a rendőrség és a masiniszta tudja az igazságot. Az már más kérdés, hogy ki mit mond, sajnos...”
 • 117. Commander-V2 2009. július 22. 20:19
  „Közlekedési büntetőjogi ügy, baleset = már megint Dr. V. P. közlekedési ügyvéd keveri a kártyákat <moderálva>, ha jól tudom.

  És ha ő védi a sofőrt, akkor simán megúszhatja. A jog nem egyenlő a valósággal!

  Más: nemrég a hídon mentem szabályosan, amikor egy kamion szinte leszorított. Román volt. Őket ki kapja el??????”
136 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Így mobiloznak sztárjaink

Szeged - Ismert hazai sztárokat kérdeztünk arról, milyen mobiltelefont nyüstölnek. Bejön-e nekik az érintőképernyő, pötyögnek-e SMS-t. Tovább olvasom