Délmagyar logó

2018. 01. 18. csütörtök - Piroska 0°C | 6°C Még több cikk.

Kommandósok akciója Makkosházon

Szeged - Felbolydult a Makkosház városrész Szegeden csütörtök késő este. Az egyik tízemeletes panelházhoz kommandósok érkeztek, akik két ott lakó férfit fogtak el. Kábítószert találtak náluk. A helyszínelés, a házkutatás – aminek kollégánk véletlenül csöppent a közepébe – órákon át izgalomban tartotta a környéket.
Utoljára Magda Marinko okozott ekkora izgalmat a Hont Ferenc utcában. Ő is egy „átlagos", hétköznapi lakosnak számított egészen addig, amíg meg nem jelentek nála is a rendőrök 1994 tavaszán. Most hat lépcsőházzal arrébb volt az akció. A civil gépkocsikkal a helyszínre érkező kommandósok pillanatok alatt lezárták a 20/A lépcsőházat, s bár a két keresett férfi menekülni próbált, hamar leterítették őket – mondták el a szomszédok, akik közül senki nem vállalta a nevét. Anonimitásukat azzal indokolták, hogy félnek, nem szeretnék, ha egy ilyen eset kapcsán szerepelnének a sajtóban. – Fél nyolc körül csaptak le, akkor mentünk el vásárolni – mondta egy fiatal pár.

Kábítószer után kutattak a békés megyei rendőrök a Hont Ferenc utcában parkoló autóban. Fotó: Karnok Csaba

Fél órával később értem haza, illetve, mint kiderült, a helyszínre. A kék villogó sok kíváncsiskodót a helyszínre csalt, de a csuklyás, civil ruhás kommandósok mindenkit udvariasan arra kértek, távozzanak a helyszínről. Az akciót vezető Szak Attila rendőr alezredes is mindössze annyit mondott, semmi olyan nem történt, ami a sajtó számára érdekes lenne.

Ennek ellenére figyeltem az utcai helyszínelést. Egy sötét Opel Corsát kutattak át, majd a tízemeletes panelház egyik második emeleti lakásában folyt a házkutatás. A két férfit bilincsben szállították el, és az autójukat sem hagyták a helyszínen. A lakók nem sokat tudtak a két fiatalemberről. – Reggel munkába megyünk, este holtfáradtan hazaérünk, nem nagyon van időnk barátkozni egymással. Nem is nagyon láttuk őket, még a liftben sem találkoztunk velük – mondta egyikük.

A rendőrök Békés megyéből jöttek át Szegedre. Egy orosházi igazoltatás során ugyanis speedet és másfajta kábítószereket találtak egy gépkocsiban, s a szálak onnan vezettek a szegedi Hont Ferenc utcába. Az itteni akcióban több száz darab amfetamint, marihuánát és további eddig ismeretlen eredetű kábítószert találtak. Ez utóbbit a Szegedi Rendőrkapitányságon vizsgálják. A helyszínelők emellett a kábítószer-fogyasztáshoz és a terjesztéshez használatos eszközöket is lefoglaltak a lakásban.

Nincs izgalom a tévén kívül

Mivel a rendőrség az akcióból a nyilvánosságot is kizárta, megpróbáltunk másképpen is információhoz jutni: felhívtunk néhány lakót. Bemutatkozás után mindegyiknek elmondtuk, hogy kommandósok és civil ruhás nyomozók megszállták a lépcsőházukat. Senki nem látott és nem hallott semmit. Megkértük őket, nézzenek ki az ablakon vagy menjenek ki a lépcsőházba, és mondják el, hogy mit látnak és hallanak. Egyikük azzal utasított el, őt bizony úgy megijesztettük, hogy nem mer kinézni, pláne kimenni. A másik pedig azt mondta, egy izgalmas filmet néz, azt nem hagyja ott... Amikor telefonáltunk, az alábbi „izgalmas" műsorokat lehetett látni a legnézettebb csatornákon: m1: Szempont, m2: Őrjárat az égen, Duna: Kikötő, tv2: Szellemekkel suttogó, RTL: Fókusz, Viasat 3: Jó barátok, HBO: Godzilla.

Olvasóink írták

 • 4. nemgój 2007. december 09. 11:28
  „Még jó, hogy az adónkból ilyen szép egyenruhára telik a retkeknek...”
 • 3. nemtudomka 2007. december 09. 11:21
  „ha a mentő nem lépheti át a megyehatárt a súlyos sebesülttel aki bele is halt ebbe, akkor Szegeden miért nem a helyi rendőrök intézkednek hasonló helyzetben!”
 • 2. El Nyomottka 2007. december 09. 10:27
  „Bocsika az őszinteségért, de ez a "cikk" valóban egy nagy rakás xar.”
 • 1. alac55 2007. december 08. 20:10
  „No! Mert hát háttal nem kezdünkmondatot. Véleményem szerint ez a magyar újságírás kivonata. (Aki nem értené esszenciája.)
  Hol van már a híres alapelv: "A hír szent, a vélemény szabad."
  Tény nélkül, csapkodva, predesztinálva, lustán, ellenőrízetlenül, és még sorolhatnám. A Délmagyar - a közelmúltban - egy héten át promóciós számokkal kívánt rábírni az előfizetésre. Most kérdezzek, vagy kijelentsek: Ezért???”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A 'tragikus napra' emlékeztek Szegeden

Szeged - A 2004. december 5-i népszavazás hatásairól, következményeiről tartottak tegnap… Tovább olvasom