Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 27°C Még több cikk.

Kommandósok teperték le a fideszes politikust

Szeged - Kommandós ruhás rendőrök üldözték, leteperték, majd beszállították a Szegedi Rendőrkapitányságra Bauer Bencét, a Fidesz Ifjúsági Tagozat külügyi kabinetjének elnökét. A politikus elmondása szerint az autóját megállító járművek nem használtak megkülönböztető jelzést, ezért azt hitte, rablógyilkosok támadtak rá; megpróbált elmenekülni előlük.
– Beijedtünk, azt hittük, rablógyilkosok üldöznek minket. Mi másra gondolhat az ember, amikor este fél 11-kor a vaksötétből két kocsi elkezdi követni, majd megpróbálja leszorítani az útról – mesélt lapunknak a Szegeden, a Csongrádi sugárút végi körforgalomnál történtekről Bauer Bence, a Fidesz Ifjúsági Tagozat külügyi kabinetjének elnöke. Bár mindez január 30-án esett meg vele, tegnap számolt be róla a Blikk című bulvárlap.

A 29 éves politikus és társa Mártélyra tartott a párt ifjúsági tagozatának háromnapos rendezvényére, amikor két autó, egy Transporter és egy piros Skoda próbálta megállásra bírni őket. Utóbb kiderült, hogy mindkét járműben kommandós ruhába bújt rendőrök voltak.

– Nem használtak megkülönböztető fény- vagy hangjelzést. A Skoda megállt előttem, sötét ruhás alakok ugrottak elő belőle. Megijedtünk. Gázt adtam, és a pázsiton keresztül próbáltam menekülni. A Gáz utcánál két korlátnak is nekimentem, de végül sikerült leráznunk őket – mesélt az üldözésről a politikus.

Eközben felírták az egyik kocsi rendszámát, és felhívták a rendőrséget. Közölték velük, hogy álljanak meg, mert rendőrautóról van szó. A kabinetelnök elmondása szerint a sötét ruhás férfiak még ezután sem mondták, hogy rendőrök, jelvényüket nem mutatták fel, helyette a földre vitték, aminek következtében bordazúzódást szenvedett.

Itt, a Csongrádi sugárút végi körforgalomnál próbálták leszorítani a politikus autóját. Fotó: Schmidt Andrea
Itt, a Csongrádi sugárút végi körforgalomnál próbálták leszorítani a politikus autóját.
Fotó: Schmidt Andrea

– Megszondáztattak, de az igazolványomat nem kérték el. Bevittek a Szegedi Rendőrkapitányságra, és másnap reggel 6-ig ott tartottak. Nem közölték, hogy mindez miért történt, bocsánatot nem kértek – mesélte Bauer Bence.

Gyimesi László, a párt szegedi elnöke politikusként szakszerűtlennek tartja a rendőri intézkedést és jogászként kártérítési pert indítana.

A kabinetelnök a vele történtekkel kapcsolatban nem akart a sajtóhoz fordulni, őt is meglepte a Blikk érdeklődése. Azt mondja, ennyi volt az ügy „átfutási ideje" – ismerősei közül értesíthette valaki a bulvárlapot. – A Ford Escortom totálkáros lett – mondta Bauer, aki ügyvédjén keresztül kártérítést kér a rendőröktől.

Érdeklődtünk a politikust ért atrocitásról a Szegedi Rendőrkapitányságon. Miért állították meg a rendőrök Bauert? Nem tévesztették össze valakivel? Miért nem használtak megkülönböztető jelzést munkatársaik? – Az ügyben a Szegedi Nyomozó Ügyészség folytat eljárást. Ennek lezárulása előtt a rendőrségtől senki nem nyilatkozhat – közölte lapunkkal Szenti Szabolcs rendőrségi szóvivő.

Ismeretlen tettes?

Szanka Ferenc, a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője elmondta, hogy közúti veszélyeztetés és jogellenes fogva tartás miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást. Azért ismeretlen tettes ellen, mert az ügyben még senkit nem hallgattak ki. – Tisztázni kell, hogy a rendőrségtől pontosan ki vett részt, és mit csinált az akcióban. A rendőrségi iratokat már bekértük – magyarázta Szanka Ferenc.

Olvasóink írták

 • 18. Piki 2009. március 02. 08:21
  „goldi66!

  Állj elő a farbával, de izibe!!!!!!!!!!!”
 • 17. Tooopszli 2009. március 02. 06:24
  „Ez hozzátartozik a témához:
  http://www.delmagyar.hu/belfold_hirek/motivalatlan_es_kozombos_rendorok/2089695/
  Minden ilyen ügyben résztvevő rendőrre ez vár és egyre többen fogják vállalni a nyílvánosság előtt.”
 • 16. Tooopszli 2009. március 01. 20:33
  „Kedves goldi66!

  Azt gondolom, hogy mi itt a véleményünket mondjuk el és semmi esélye annak, hogy itt dolgozzuk ki a te nagyszerű általános BTK megreformálásáról szóló (szerintem mindenkinek világos) ötleted.Gondolj bele mi lenne ha mi itt igazat tudnánk tenni.....Én személy szerint nem dugtam homokba a fejem, nem dobáltam sárral a monitort és ha jól emléxem nem is fikáztam mikor a hozzászólásomat írtam. Bár a billentyűzetet elnézve lehet :)
  Mégis mit vársz a fórumozóktól törvényszöveget?
  A cikkhez a véleményed írd inkább ne azokat fikázzd akik megteszik helyetted.”
 • 15. pbqtya 2009. március 01. 18:55
  „Tisztelt...

  Kedveském, tudod szabály az, hogy a kommandósokon látható helyen el kell helyezni a RENDŐRSÉG, a nem magyaroknak, vagy ...-nak pedig a POLICE feliratot. Gondolom már láttál rendőrös-nyomozós filmet...(lehet, hogy túl sokat is...) És az is 100%, hogy 1 ember szállt ki a kocsiból, és akart MEGKÉRNI, hogy állj félre. Tehát ez a nyilatkozatod nem fedi a valóságot. Azért ott akartak megállítani, mert ott volt közvilágítás, és azért nem korábban, mert ott kicsi volt a népsűrűség, és míg az úton (a KRESZ ide vonatkozó rendelkezéseivel ellentétben) többször vetted igénybe a menetirány szerinti bal oldalt, ők joggal tartottak attól, hogy ha megelőznek, ők vesznek oda. Ismétlem, a közlekedésben tanúsított magatartásod miatt akartak intézkedés alá vonni, aminek te ellenáltál(!). Ja és gondolom, a rendőrségen felelős politikusként tett nyilatkozatod is a kényszer hatása... Tudod: sérülésem és panaszom nincs... Az meg csak a szerencse, hogy este nincsennek gyerekek a játszótéren, meg az ovoda mellett, tudod ahol "félelemből" kiütötted a karót... Ja ez nem közúti veszélyeztetés... Mert a JÁRDÁN MENTÉL TE.... De hogy miért nem a rendőrség felé mentél? Hanem be a panelok közé... Szóval inkább jó lenne bocsánatot kérni, utána meg tanulmányozni az állampolgári kötelességek című népi eposzt.... És gratula a rendőröknek. Ha valaki nem engedelmeskedik, mindent amit a törvény ilyen esetekre, használjatok fel. Ahogy itt is!!!

  ÜDV”
 • 14. goldi66 2009. március 01. 18:08
  „Kedves Mindenki!

  Örömmel látom, hogy ez a téma mindenkit mennyire megmozgat! Egész egyszerű felháborító ennek az országnak a helyzete, s Ti, ahelyett, hogy valami értelmes megoldást találnátok, inkább hol az egyik, hol a másik felet szidjátok. Elég szánalmas ez a válaszreakció, főleg, ha azt tekintjük, hogy mindannyian értelmes embereknek tartjátok magatokat.
  A magyar BTK megreformálására lenne szükség, ahol egységesen le lennének fektetve mindkét fél részéről a jogok és a felelősség-vállalási szabályok, mert jelenleg már ott tartunk, hogy lassan a rendőrök sem mernek kimenni az utcára, az egyszerű átlagember szintén rettegésben él, Ti meg sárdobálással és ´homokba-dugom-a-fejem´, ´fikázom-a-másikat´ hozzáállással próbáltok igazat tenni.”
 • 13. CID 2009. március 01. 17:20
  „Azért az bebaszna, ha a rendőröket marasztalnák el. Mennjenek az ilyen, öntelt majmok az erre szakosodott intézménybe hinni, jelen esetben, gondolom valamelyik katolikus templomba.”
 • 12. Piki 2009. március 01. 15:01
  „Amikor megláttam B.B.-t nyilatkozni a TVben, azt hittem, hogy a hangmérnökök elcserélték hangját a hupikék törpikés Törpilla hangjával..... :D :D”
 • 11. frida11 2009. március 01. 10:45
  „Tisztelt Délmagyar! Bauer azt mondja, hogy megállt előtte a Skoda. A fénykép alatt meg azt hazudjátok, hogy le akarták szorítani a politikus autóját..... tiszta szégyenek vagytok...”
 • 10. Tooopszli 2009. március 01. 08:57
  „Tisztelt Bauer Bence, a Fidesz Ifjúsági Tagozat külügyi kabinetjének elnöke!

  Szerintem egyáltalán lehetőséget kellett volna adni arra, hogy igazolhassák magukat a rendőrök! Ha megvárja, hogy odaérjen a rendőr a kocsija mellé biztosan megmutatta volna az igazolványát. Persze először mégiscsak meg kellett volna állni, mert szerintem meg az a normális. Mindenki érezheti magát olyan helyzetben mintha követnék és mégsem kezd bele száguldozva másokat veszélyeztetve menekülni. Az igaz, hogy én csak egy hétköznapi őszinte ember vagyok és nem egy hazug politikus, akinek egy hónap múlva jut eszébe, hogy megsérült stb...Jól jön a kampányhoz még egy fideszes főcím, amire sajnos a média munkatársai kaphatóak is.

  Tisztelt PARANCSNOK URAK!

  Miért nincs minden civil rendőrautóban kék bütyök? ÁÁÁ de buta vagyok hiszen nem meglepő a kérdés, amikor köztudott, hogy az egyéni védőfelszereléseket maguknak veszik és egymásnak adogatják kölcsön a kommandósok. A kilóméterkvótát nem lépték át véletlenül? Fizettessék ki a plusz üzemanyagot is ki a szemét kollégákkal, hiszen nem vették észre, hogy politikust üldöznek!
  Javasolnék új mottót a rendőröknek : Szolgálunk és félünk
  Félnek: a politikusoktól, a cigányoktól , a civilektől mert egy-egy intézkedés utáni herce-hurcát követően ki akar rendőr lenni? Jobban jártok fiúk, ha nem intézkedtek mert akkor biztos nem lesz baj! Mondjátok azt, hogy nem láttatok semmit oszt jóvan.”
 • 9. vampierre 2009. február 28. 22:52
  „Gyimesi rosszul emlékszik. Folyt köv a másik cikk alatt”
 • 8. SP 2009. február 28. 19:45
  „Nem kaptam megnyugtató választ, hogy mi a teendő,
  ha a kátyúkat kerülgetve váratlan és felismerhetetlen kommandós akció alanyává válnék.
  A gk. vezető tanfolyam és a KRESZ erre nem készít fel.
  A férfik 90%-a, a nők 110% -a pánikba esne, és talán menekülne vagy szembe szállna.
  A menekülés közben a többség ebben a helyzetben akaratlanul, a külső okok miatt, nem előre megfontolt szándékkal anyagi kárt, személyi sérülést okozna a pánikhelyzetben.

  Kérdés: az a csoport, aki jogosult megállítani 1 gépkocsit, ellenőrzés alá vonni a vezetőt, rendelkezik-e azokkal a technikai eszközökkel ami ilyenkor szükséges! Mert itt semmi nem volt a hírek szerint.
  Ezek használata nem derült ki. Pl. elemlámpa, megkülönböztető jelzés.
  Nem volt az üldözéshez felszólításhoz, irányításhoz használandó hangosító (ugafon, megafon), ami elengedhetetlen ilyen esetben. Ha volt, miért nem használta, utasította, tájékoztatta.”
 • 7. StatusQuo 2009. február 28. 18:36
  „Bauer ur! Mikor volt az ön gépkocsija műszaki vizsgán?Mert én azt szakértettem a rozsdás sárvédőből hogy kb 6-8ÉVE!”
 • 6. kisbuta 2009. február 28. 18:27
  „Ej, ej, újságíró cimborák! Ez a cím?! Persze, az nem kelti fel az érdeklődést, ha úgy írjátok: egy autót üldöztek, a férfiről utóbb kiderült, hogy a fideszhez van kötődése. Ez úgy jött le megint, mintha azért üldözték volna, mert fideszes volt. Egy újabb éca, amit adtok a fidesznek, hogy ugathassa a rendőröket, miszerint ezek a szocbolsi rendőrök a uszítva vannak a fideszre... Nem gondoltok arra vazze, hogy ezek ilyen hírekre várnak ugrásra készen?”
 • 5. baja2005 2009. február 28. 18:08
  „Ez a Bauer egy kö...g fideszes, tehát kár rá bitet pazarolni, úgy is hazudik”
 • 4. Luckatosh 2009. február 28. 17:45
  „Ennek a cikknek mi koze van a ciganyokhoz???”
 • 3. krivanjanos 2009. február 28. 17:34
  „Szerintem folytassuk az előző topicot, mert így elvesznek az eddígi infók!”
 • 2. szemtanú 2009. február 28. 17:09
  „Tisztelt DM!

  Minden tiszteletem az önöké, hogy ilyen gyorsan reagáltak többünk kérésére és pontosan utána jártak az ügynek!!!
  Ha módom és lehetőségem lenne rá, csak annyit kérdeznék Bauer úrtól, hogy hogy nem látta az előtte lévő autóbol kiszáló személyen a sárga POLICE feliratokat ( ruházata elején és hátulján egyaránt rajta volt, én jóval tisztesebb távolságból láttam). Nem győzöm hangsúlyozni, hogy csak egy ember szált ki az autóból, és nem többen rohantak felé! Ha sérülése és panasza keletkezett azt a rendőrségen jegyzőkönyvbe miért nem mondta el. Barátja elmondta hogy orvos is megvizsgálta őket a rendőrségen elmondása szerint ott panaszuk sérülésük nem volt! Hát érdekes kis ügy az biztos, de jó lenne ha Bauer úr pontosan emlékezne vissza!!!!
  Remélem nem fizetik ki a saját maga által összetört kocsiját!”
 • 1. flexsnake 2009. február 28. 16:43
  „,,- Beijedtünk, azt hittük, rablógyilkosok üldöznek minket."
  Ez a legvalószínűbb :D Ez üzenet mindenkinek: Ha rendőr akar megállítani, meneküljetek mert lehet hogy rendőr ruhába öltözött rablógyilkos.
  ,,- Nem használtak megkülönböztető fény- vagy hangjelzést. A Skoda megállt előttem, sötét ruhás alakok ugrottak elő belőle. "
  Akiken virított a POLICE felírat....
  ,,bordazúzódást szenvedett."
  :D Ez egy kék folt ami akkor keletkezett mikor a vezető nekihajtott valami szarnak? Ami miatt kártérítést akar?
  ,,A Ford Escortom totálkáros lett"
  Erősen kétlem, ebben az esetben már nem nyilatkozna. A totálkár nem egy horpadásnál kezdődik amit saját maga okozott a száguldással.
  Remélem közúti veszélyeztetésért a fideszeseket is előveszik mert a rendőrök csupán őket üldözték.
  Ha civilt fogtak volna, nemcsak ügy nem lenne belőle, de valószínűleg megértené hogy hol hibázott.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beköltöztek az idősek az egykori szülészetre

Szeged - Bár még van pár apró hiányosság, kezdik belakni az I-es kórházból kiköltözött krónikus… Tovább olvasom