Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 3°C Még több cikk.

Komoly felelősséget kaptak a megyék

Csongrád megye - A megyei önkormányzatok költségvetése a korábbi egy százalékára redukálódott, de nem a költségvetés nagysága dönti el egy szervezet fontosságát és súlyát, hanem az, hogy komoly felelősséget kaptak – hangsúlyozta tegnap Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, aki Magyar Anna Csongrád megyei és Farkas Zoltán (mind Fidesz–KDNP) Békés megyei kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatót.
Magyar Anna utalt arra, hogy eddig csak az intézményeiken keresztül tudtak hatást gyakorolni egy-egy településre, most viszont a mindennapos feladatok helyett, a megyei fejlesztési stratégia elkészítésével minden település fejlődését segíteni tudják. Elhangzott: a 2014 és 2021 között az ország rendelkezésére álló uniós források közel felét a megyei területfejlesztési tanácsokon keresztül fogja a kormány megpályáztatni, amely megyénként 100–150 milliárd forint közötti fejlesztési forrást jelenthet.

Olvasóink írták

 • 4. sandorhaz 2012. január 27. 18:14
  „Mi a fenének megyei önkormányzat ? Van minden településnek, tessék azokat megerősíteni! A megyeháza meg lehetne "Aranyfolyó Áruház" :-)))”
 • 3. Hammada_Fleet 2012. január 27. 15:36
  „"Bányai Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat elnöke, aki Magyar Anna Csongrád megyei és Farkas Zoltán (mind Fidesz-KDNP) Békés megyei kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatót... Elhangzott: a 2014 és 2021 között az ország rendelkezésére álló uniós források közel felét a megyei területfejlesztési tanácsokon keresztül fogja a kormány megpályáztatni, amely megyénként 100-150 milliárd forint közötti fejlesztési forrást jelenthet. "

  De abból ti már egy petákot se fogtok látni.”
 • 2. Agyalapi 2012. január 27. 12:59
  „O. V. is vállal minden felelősséget, akkor a megyei önkormányzatok ne vállalnák? Azért a kis minimálbérérét mindent!”
 • 1. Együgyű 2012. január 26. 11:02
  „Magyar Anna állása fixiksz. A többi meg bagatell? ,,A mindennapos feladatok helyett, a megyei fejlesztési stratégia elkészítésével minden település fejlődését segíteni tudják." Tervezgetünk, tervezgetünk felelősség nélkül. Mert ugye többségében pénz nem lesz? A munka minősége így nem fog számítani! Felelősség sem lesz? Akkor a nyáron Annácska és társai mehetnek a Bahamákra állami pénzen kiheverni a fáradalmakat? De mit szólnak majd az elbocsájtót másodrendű megyei közszolgák(XXI. századi rabszolgák)? OFF”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Adóellenőrök buktatták le a feketén foglalkoztató modellcéget

A NAV ellenőrei castingon jártak: feketén dolgozó kiskorút találtak. Tovább olvasom