Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Komolyzene a kovácsműhelyben

Szeegd – Két éve egy Bengálinak is nevezett, sárga villamoson, idén egy kovácsműhelyben fotózkodott komolyzenei koncertjének plakátjához a Szegedi Harsonaegyüttes.
Állítják: modern műsorhoz modern külalak is dukál. – Rossz zenét jó csomagolással is el lehet adni, elég csak a poppiacra gondolni. Hiszünk benne, hogy jó zenét játszunk, és egy érdekes plakáttal olyanokat is megszólítunk, akik még nem komolyzene-rajongók – mesélte Gyivicsán György, az együttes vezetője, hozzátéve: a hangszer készítése és megszólaltatása is nehéz fizikai munka, még ha nem is kovácsműhelyben végzik. – Szőregen fotóztunk, a 11 tagból csak 7-en kerültek a képre.

Modern műsorhoz modern külalak is dukál. Fotó: Sutyák János
Modern műsorhoz modern külalak is dukál. Fotó: Sutyák János


Koncertjük ma 19 órakor kezdődik a zeneművészeti kar Fricsay Termében. Opera-, musical-, popzenei átiratok helyett közel másfél órán át elsősorban ősbemutatókkal szórakoztatják a nagyérdeműt, megmutatják: a „Made in Trombone" is jól szól. – A koncertet egy téma köré szervezzük, harsonára írt darabokkal és némi dzsesszel is készülünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyimesi csak tag, Gonda nem híve az álláshalmozásnak

Gyimesi László csak az SZKT felügyelőbizottsági tagjának javasolta magát, nem pedig a felügyelőbizottság elnökének, ahogy azt a tegnapi lapunkban írtuk. Tovább olvasom