Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Komppótló busz jár, ha leáll a tápai komp

Szeged - Azért, hogy a megy–nem megy állapotot áthidalják, árajánlatot kértek buszos cégektől szerződéses járat működtetésére.
Augusztus 21-én a Sadar Komp Kft. arról tájékoztatta a polgármestert, hogy szeptember 1-jétől leállítja a tápai kompot. – Vasárnap és hétfőn ellenőriztük, valóban nem járt. Botka László levélben felszólította a cégvezetőt, hogy 24 órán belül állítsa vissza a kompközlekedést, különben szerződésszegést követ el. Ezt a levelet azonban a cég nem vette át. Szeptember 3-án faxon azt közölte az üzemeltető, hogy 3-án üzemkezdettől elindítja kompot. Ellenőriztük, de nem ment, egyeztettünk, mire kiderült, hogy a cégvezető rosszul írta a dátumot, 4-re gondolt. Ezt is ellenőriztük szerdán, valóban helyreállt a közlekedés – foglalta össze az elmúlt hetek történéseit a közgyűlés városüzemeltetési és fejlesztési bizottságának csütörtöki ülésén Kósa János.

A városüzemeltetési iroda munkatársa hozzátette, annak érdekében, hogy ezt a megy–nem megy állapotot áthidalják, árajánlatot kértek buszos cégektől szerződéses járat működtetésére. A Györkei-Busz Kft. adta a legjobb ajánlatot: iskolakezdés előtt és délután a sztrádahídon keresztül 45 személyes busszal bruttó 40 ezer forintért vinné az utasokat. Ez még kedvezőbb is, mint a kompnak adott támogatás. Ha szükség van a komp pótlására, ez a buszjárat igénybe vehető.

A szakiroda javaslata szerint először egy hónapra kellene megbízni a szolgáltatót azzal, hogy számolja az utasokat, és ettől függően lehet dönteni a további szerződésről. A komppótlás megoldásához a közgyűlésnek a költségvetés módosítását jó kell hagynia, de még az előtt lehetőség nyílik a buszjárat forgalomba állításáról, ha kell. A szakiroda tájékoztatta a nemzeti fejlesztési miniszter arról, hogy a 4412-es számú főút a komp leállásával nem járható. 

Juhász Gyula, a bizottság kereszténydemokrata elnöke, tápai önkormányzati képviselő elmondta, az amúgy is  nehéz helyzetben lévő környékbeliek iskolába és orvoshoz jutása a busszal megoldódik. A mezőgazdasági járművek szállítása okoz majd problémát. Az ülésre eljöttJaksa Sándor, a Sadar Komp Kft. ügyvezető igazgatója ide, de nem akart hozzászólni, azt mondta, majd írásban teszi ezt meg, és elhagyta  a termet.

Olvasóink írták

 • 9. kovacsio 2013. szeptember 05. 16:37
  „Mindenesetre érdemes lenne tanácsot kérni a megoldásra attól,aki az egész komp komplexumot tokkal-vonóval a "Sadar"kft.tulajdonába adta. Másrészt az egész helyzet úgy van kezelve,mint Sadar-Önkormányzat konfliktus,pedig ez Önkormányzat-Lakosság ütközet.Ha komolyan vennék a dolgot akkor egy perc alatt épeszű megoldás is adódna,feltéve,hogy nem túl erős az ellenérdekű fél.”
 • 8. Wacky 2013. szeptember 05. 15:49
  „"Komppótló busz jár, ha leáll a tápai komp"
  pff, gondolom a busz nem tud autókat és kerékpárokat se vinni, így értelmetlen az egész...”
 • 7. freeboy 2013. szeptember 05. 15:41
  „4. Óperenciás 2013.09.05. 12:40

  3 éve ezt írjuk miden egyes alkalommal amikor terítékre kerül az M43-as "elkerülő "szakasza. Kedves Dombai Tünde, látszik hogy sok embert érdekel ez a téma ( a Rókusi krt-n lakókat is akikre fölöslegesen rázúdul az egyébként az elkerülőn is közlekedhető forgalom ). Szerintem érdemes lenne erről is írni egy cikket, egyenként megkérdezve a megyét képviselő kormánypárti országgyűlési képviselőket ! Vajon Ők kit képviselnek ??? és azt hogyan teszik??? Akarnak e szavazatot gyüjteni a pártjuknak???”
 • 6. istvang58 2013. szeptember 05. 14:36
  „A kompon is adnak jegyet mint a buszon???????????? vagy saját zsebre dolgoztak ??????? ki tudja ????”
 • 5. tucat 2013. szeptember 05. 13:43
  „Összegezve: kompót, lóbusz.
  Alacsony vízállás esetén pedig a Tisza az elszánt bringások előtt nem lehet akadály. Az előrelátó gazdának meg már régóta kétéltű traktora van. Vagy hároméltű, sőt, több...”
 • 4. Óperenciás 2013. szeptember 05. 12:40
  „Re.: 1. csonakos 2013.09.05. 11:32

  A közelmúltban a szocik azzal bűntették meg a jobbos Vásárhelyet, hogy nem fejezték be a Szeged-Hmvhely közti út négysávosítását.
  Most a kormánypárt azzal bűntette a balos Szegedet, hogy nem használhatjuk díjmenetesen az M43-as várost elkerülő szakaszát.
  Szégyen, hogy ilyenekre vetemednek a politikusaink!”
 • 3. ifj. Nagy Gábor 2013. szeptember 05. 12:39
  „1. csonakos

  A komppótló busz elviszi a kerékpárt is?

  A javaslatodhoz még annyit, hogy ha méltóztattak volna gyalog(- és kerékpár) járdát építeni arra a hídra, akkor legalább odáig el lehetne kerülni. Van ott egy szervízjárda, egyszer gyalog rámentünk a legszélére, valahogy épp akkor egyből feltűnt ott egy polgárőrös autó és ránkszóltak belőle.”
 • 2. majdénmegmondom 2013. szeptember 05. 12:15
  „havonta, naponta, vagy kanyaronként 45 ezer?
  vagy 300000......... :)”
 • 1. csonakos 2013. szeptember 05. 11:32
  „Ez az egész komp ügy már rég megoldódhatott volna ha Szeged választott képviselői a parlamentben at M 43-as első két lejárójáig ingyenessé tennék a szegedi és a híd túl oldala közti első lejáróig! Az egy másik kérdés, hogy elkerülőként egészen az M 5-ig ingyenes lehetne!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szemüvegesnek lenni jó!

Nem is olyan rossz szemüvegesnek lenni – gondolhatták azok a gyerekek, akik ellátogattak szerdán a szegedi Bartók térre, ahol ötödik alkalommal rendezte meg a Prágai Látszerészet a szemüveges gyerekek klubdélutánját. Tovább olvasom