Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

Koncertek, színházak minden mennyiségben

Csongrád megye – Jön a hideg, egyre jobban beszorulunk a falak közé. De ha jó falak között vagyunk, akkor príma programokból válogathatunk. Íme néhány.
I. Információs nap és Börze a Közösségi Szolgálatról
Szeged, Ifjúsági Ház, péntek, 9.00
A börze célja, hogy mind az iskolások, mind a civilszervezetek megismerjék a közösségi szolgálattal kapcsolatos törvényi szabályozásokat, valamint a diákok megismerkedjenek a civilszervezetek képviselőivel, felvilágosítást kaphassanak a programjaikat illetően, és eldönthessék, hogy mely területen szeretnék eltölteni az 50 óra közösségi szolgálati időt. A belépés díjtalan.

Színpadi választék

Szegedi Nemzeti Színház, szombat–vasárnap, 19.00
Verdi Hetek
Az elmúlt évadban Szegeden és Budapesten is nagy tetszést aratott Rigolettót nézhetik meg. Az opera szövegkönyve Victor Hugo Le roi s’amuse című drámája alapján készült. A librettót Verdi vázlatai alapján Francesco Maria Piave készítette el. Nem vitás, hogy Verdi zenéje a Rigolettótól kezdve teljes pompájában ragyog. A melódiák kifogyhatatlan, áradó bősége páratlan kifejezőerővel gazdagodik.

Kisszínház, péntek–szombat, 19.00
Tasnádi István: Memo – A felejtés nélküli ember

Pinceszínház, szombat 18.00
Homo Ludens Projekt: Vinka Gameformance – élményharácsoló játék felnőtteknek.

Benkó Dixieland Band-koncert
Szeged, Ifjúsági Ház, péntek, 19.00
Jegyár:
3500 forint.

Supernem-koncert
Szeged, JATE Klub, péntek, 21.00

Rasta tali
Szeged, Rongy kocsma, péntek, 21.00
Reggae Club, zene: Goatmét Soundsystem.

Tájházi kincskereső
Szeged, Alsóvárosi Tájház, szombat 10.00–13.00
A Tájházi Kincskereső szombati foglalkozásán babát készítenek csuhéból és száraz virágokból, adventi naptárt csinálnak természetes anyagokból, valamint zsákképeket ragasztanak. A foglalkozás ára: 300 forint/fő.

Homo Ludens Projekt: Vinka vidám útmutatói a nagy életcsigához
Szeged, Padlás, 18.00
Kuncogós, együttműködős csapatjáték és élményharácsoló színházi előadás. Vinka a játékossághoz, mint életszemlélethez mutat vinkás utat. A munka és iskola utáni fáradtság, fásultság, elégedetlenség és kiábrándultság remek ellenszere. Vinka sajátkezű invitálásával és ajánlásával.

Stagediving Festival
Szeged, Rongy kocsma, szombat, 20.00
A Stagediving Fesztivál az eltelt nyolc év alatt a budapesti underground durva zenés bulik egyik sarokkövévé nőtte ki magát. Rengeteg különböző stílusú banda megfordult ezeken az eseményeken. 2013-ban aztán a sikereken felbuzdulva a szervezők úgy döntöttek, hogy elviszik az ország minden szegletébe a Stagediving életérzést. A Watch My Dying és a Cadaveres adott volt a történetben, akikhez csatlakozott a HC/metalban erős Don Gatto. A fel- és levezető zenekarok: Begotten Silence, Samas, Visioned Frailty. Fellépők: Watch My Dying, Cadaveres, Begotten Silence, Samas, Visioned Frailty.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hideg őszi esők

Pedig jó idő is lehetne, ha nem kellene folyamatosan attól tartani, mikor ered el (megint) az eső. Tovább olvasom