Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Koncertkörúton a Mentés Másként

Szeged, Anglia - Egyhetes angliai koncertturnén járt a szegedi Mentés Másként duó, azaz Fábri-Ivánovics Tünde, Szeged aranygyűrűs népdalénekese és Fábri Géza többszörös művészeti díjas kobozművész.
Egyhetes angliai koncertturnén járt a szegedi Mentés Másként duó, azaz Fábri-Ivánovics Tünde, Szeged aranygyűrűs népdalénekese és Fábri Géza többszörös művészeti díjas kobozművész. Az első helyszín Cambridge, Szeged testvérvárosa volt, ahol – a város és a Cambridge–Szeged Baráti Kör meghívására – egy, a szegedi hídi vásárhoz hasonló nagy rendezvény központi színpadán léptek fel 45 perces műsorral. Lendületes, ritmikus előadásuknak örült a közönség. Fábri Géza úgy fogalmaz: nyitottak voltak az újra és a szokatlanra, érzékenyek az ősi erőre.Az együttes a londoni magyar kulturális központ barokk udvarában is fellépett, ott meghittebb műsort, balladákat mutattak be. A szervezők jövőre táncházzal várják vissza őket. Az alternatív könyvesbolt művészetpártoló közönsége ugyancsak odaadással hallgatta a moldvai népdalokból, kobozszólókból álló előadást. A lantszövetségben tartott kobozkurzuson az angolok bepillanthattak a lant őstörténetébe, sőt kobzon is kipróbálhatták a sajátos pengetéstechnikát. A turné cambridge-i családi nappal zárult, ahol a szórakoztatás, a táncház és az együtt éneklés volt a főszempont. – Megható volt a hosszú koncert végén, amint fiatal magyar családokkal közösen elénekelték a Bújj, bújj, zöld ág kezdetű gyerekdalt. Mire az angolok azt hitték, valamilyen jól összepróbált színjátékot játszottak – meséli az énekesnő. – Határon túliak lévén megértettük, milyen az, amikor külföldön keresi valaki a magyar közösséget, hogy kapaszkodni tudjon. Úgy érzem, a szegedi önkormányzat útiköltségünkhöz adott támogatása nem volt hiába, jó befektetésnek bizonyult, hiszen számtalan meghívással tértünk haza.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Santuzza szerepében: Frankó Tünde

A szegedi operabarátok régi kedvence, Frankó Tünde énekli Santuzza szerepét a Parasztbecsületben a szabadtérin. Tovább olvasom