Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Kondé Lajos lett Csongrád megye díszpolgára

Kondé Lajos lett Csongrád megye díszpolgára
Juhász Tünde szerint ezt az ünnepet nagyon lehet szeretni. Zakar Péter történész azt mondta, a 48-as fiataloknál csak a tehetség és a becsületesség számított egy olyan korban, amikor a hajbókolás és hajlongás volt a divat.
- A 48-asok eszméjén semmit nem változtat az idő. Ezt az ünnepet nagyon lehet szeretni - mondta Juhász Tünde a Móra Ferenc múzeum dísztermében tartott Nemzeti esten az 1848-49-es szabadságharcra emlékezve. Csongrád megye kormánymegbízottja párhuzamot vont a ´48-as törvényhozók és a 2011-es törvényhozók között, akik megalkották hazánk új alaptörvényét.
Kondé Lajos lett Csongrád megye díszpolgára. Fotó: Frank Yvette - GALÉRIA


Zakar Péter történész azt mondta, a 48-as fiataloknál csak a tehetség és a becsületesség számított egy olyan korban, amikor a hajbókolás és hajlongás volt a divat. Az ünnepen Csongrád megye díszpolgára lett Kondé Lajos, a Szeged-Csanádi egyházmegye pasztorális helynöke. Sajtódíjat Kisimre Ferenc újságíró kapott. Csongrád megye Civil szervezete díjat kapott a Szegedi Vízimentő és Tűzoltó szakszolgálat, a mórahalmi Arlechino táncegyesület és a Bölcső nagycsaládosok csongrádi egyesülete. Csongrád megye Közművelődéséért díjat kapott Kaszás László tanár és a Csongrádi Színtársulat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Világfutball egy sándorfalvi asztalon

Világfutball egy sándorfalvi asztalon
A valóságosnál pörgősebb a magyar bajnokság Balogh István és József gombfociasztalán. Ez a játék számukra 46 éve a testvéri összetartozásról szól. Tovább olvasom