Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Konditermet nyitott az EHÖK SE

Szeged - A belvárosban nyitott fitnesztermet az SZTE EHÖK Sport Egyesület. Török Márk EHÖK-elnök azt mondta, a hallgatói önkormányzatnak a terem kialakítása és bérlése nem került pénzbe. Jövő júliusban nyithat a Royal-kollégium is.
A JATE-klub korábbi, ideiglenes helyén konditermet nyitott csütörtökön a Kálvária sugárúton az SZTE EHÖK Sport Egyesület. A tagdíj baráti: a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak 2 ezer, az oktatóknak 3 ezer, külsősöknek 4 ezer forint havonta.

– A hallgatóknak elérhető áron szeretnénk magas színvonalú sportolási lehetőséget biztosítani. Ez egy korrekten felszerelt edzőterem, de például infraszauna és egyéb extra nincs. Nagyjából négyszáz egyesületi taggal lehet rentábilis a hely, a mostani létszám kétszáz – mondta el lapunknak Török Márk, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke. Közölte: a 2008-ban létesült egyesület „nyomott piaci áron" bérli a 800 négyzetméteres helyiséget úgy, hogy a bérleti díjba beépült az is, hogy a tulajdonos költsége volt a hely kialakítása, és felszerelése. A tulajdonos Farkas Antal, akiről 2010-ben megírtuk: a 100 leggazdagabb magyar közé tartozik.

A hallgatói tagdíj nem nőhet - mondta Török Márk. Fotó: Schmidt Andrea
A hallgatói tagdíj nem nőhet - mondta Török Márk.
Fotó: Schmidt Andrea

Ha nagyon sok lenne az érdeklődő, a külsős tagdíj nőhet, de a hallgatói nem – mondta Török Márk, aki arra számít, hogy árcsökkentő hatása is lehet a klubnak, és Szeged más fitnesz termeiben mérsékelhetik a részvételi díjat az egyetemisták számára.

Az EHÖK-elnök érdeklődésünkre közölte: a hallgatói önkormányzatnak a terem kialakítása és bérlése nem került pénzbe, de az SE működtetésében vannak költségeik, a szakosztályokat részben az önkormányzat tartja fenn.

A kérdésre, hogy mi tartozik most az EHÖK „portfóliójába", a termen és a SZTEage kávézón kívül, Török Márk elmondta: a fitnesztermet maga a sport egyesület, míg a SZTEage-et az Universitas Kft. működteti, így minden költség és bevétel őket illeti. A cég egyébként az egyetem többségi tulajdonában van, „bár ténykérdés, hogy a hallgatói önkormányzat az Universitas Kft. menedzsmentjébenben részt vesz". Hozzátette: a JATE-klubot már a korábbi hallgatói önkormányzatok sem támogatták anyagilag, az egyetemi szórakozóhely önálló életre kelt, a SZTEage esetében is ez a helyzet és az EHÖK ezt reméli, hogy a sport egyesület is ilyen úton jár majd.

A Kálvárián nyitottak. Fotó: Schmidt Andrea
A Kálvárián nyitottak.
Fotó: Schmidt Andrea

Korábban megírtuk: ha a Royal Szálló tulajdonosa az egyetem igényeinek megfelelően alakítja át kollégiummá az épületet, az SZTE öt évre bérbe veszi. Török Márk elmondta: a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. jóváhagyta a tervet, ezért ha minden jól megy, jövő júliusban nyit a kollégium. Török szerint három lábon alapulna a működés. Az épület alapvetően kollégiumként funkcionálna, júliusban és augusztusban viszont – az idegenforgalmi képzéshez kapcsolódóan – tanszállodaként. A szálló egyes helyiségeit kereskedelmi céllal bérbe adnák – ez lenne a harmadik láb.

A kérdésre, hogy az EHÖK-öt érinti-e Szegedi Tudományegyetemhez is kirendelt költségvetési főfelügyelő vizsgálódása, az elnök közölte: az egyetem része az EHÖK is.

– Volt már ehhez hasonló helyzet. Ennek az indokoltnál nagyobb lett a hírértéke, a fenntartónak ehhez joga van, és ebben nincs semmi különös, főleg ilyen nehéz gazdasági helyzetben – mondta.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. CirkuszÉsKenyeretANépnek 2011. december 14. 23:33
  „Hiányzik a SZOTE. Az ,hogy a HÖK non-profit szervezet lenne ezen csak nevetni tudok, hogy miért? Azért mert a HÖK az Én és még sok más emberke szoctámát és ösztöndijját tartja vissza már minimum 5 éve innen van a bevétel, amit meg megtermel az meg befut a ennek a Török fasznak a zsebébe ergo nemláttam belőle semmit abból, amennyivel meglopott bezzeg neki egy HÖK-ös fizetésből A8-ra tellik ez is érdekes. Ebből következik engem lop, téged lop, lekéne váltani a picsába. Konditerem úgyis van már vagy száz minek még1 ez sem lesz kihasználva jah és még fizethetsz is érte máskor meg csak felvettél 1 kártyát és mehettél szabadon ingyen.”
 • 20. tamara91 2011. november 14. 13:37
  „na vlgre én is voltam nagyon adja”
 • 19. Mike3 2011. november 13. 12:25
  „15: A kényszer tart itt minket .öcsi. Nem a szép sétálóutcák”
 • 18. füttyimre 2011. november 13. 11:39
  „Azért kiváncsi lennék mikor jelentik föl őket az árak miatt?
  Ugyanis szerintem szegeden egyáltalán nem versenyképes.
  Az átlag ár alatt van,a belváros közepén!!!!”
 • 17. bambinaXX 2011. november 12. 17:01
  „5! Ugyanez jutott eszembe: miből?? az ehök nem nonprofit szerv.?”
 • 16. liza 2011. november 12. 09:12
  „12! Nem nem mondok, majd meglátod, bár remélem te nem fogsz oda járni!
  14! Igen Szotét hiányoljuk, mert az egyetlen olyan hely volt, ahol nem 14 évesek mellett kellett bulizni, mert rendesen ellenőrizték ki jöhet be és ki nem. Szóval alig várom, h újra normálisan lehessen szórakozni.”
 • 15. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. november 12. 01:00
  „Mike3: És most mit csinálsz ebben a mezővárosban, öcsi?”
 • 14. Mike3 2011. november 11. 22:28
  „most őszintén... nem elég az a szórakozóhely ami van Szegeden? nem igaz, hogy pont a szote-t hiányolja bárki is. ott sem volt magasabb a színvonal, mint az összes többiben. itt minőségi szórakozásra nincs igény, nem is fog ilyen hely nyitni. mondjuk egy szegedi zöld pardont nyithatnának és akkor talán ott okádna a sok narkós-alkoholista tini, nem pedig a kárászon meg a KP (aki esetleg nem ismerné a nyelvüket, ez a Kerek-Perec) előtt. amikor még gyakran jártunk szórakozni, mindig Pestre mentünk. ott voltak/vannak olyan helyek tömve, amik ebben a mezővárosban 2 hét alatt tönkremennének.”
 • 13. klj_54 2011. november 11. 21:34
  „Miért baj?
  Ugye nem kuplerájt nyitott?”
 • 12. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. november 11. 20:43
  „10,11: És ugye mondtok is erre alkalmas helyet a belvárosban, hogy ne tűnjön úgy, hogy fogalmatok sincs arról, amiről beszéltek?”
 • 11. tibeeque 2011. november 11. 19:21
  „ja, én is úgy tudom, hogy lesz is majd vmikor meg akarnak is szotét, akkor meg nem tökmind1 hol nyílik meg?
  amúgy sztem király ez konditerem és télleg nagyon olcsó, hallgatóbarát árakkal dolgozik...”
 • 10. liza 2011. november 11. 19:11
  „Dehogy! Ha valaki szórakozóhelyet akar nyitni, nem feltétlen kell az ezer éves Club911,Jate, vagy most épp tornateremként funkcionáló helyet bérelnie... Aki okos úgy nyit szórakozóhelyet, h ahhoz semmi köze ne legyen az egyetemnek!”
 • 9. JoyceLynn_Aryan_Nation_Campbell 2011. november 11. 18:02
  „Az ugye megvan, hogy ez azért nyílt, hogy a Jaténak ne lehessen egy esetleges új konkurense a bezáratott Szote helyett?”
 • 8. kati_01 2011. november 11. 17:52
  „sztem nagyon korrekt a konditerem, nekem nagyon tetszett!!”
 • 7. Mike3 2011. november 11. 15:34
  „Fitworld forever! Főleg az új, szabadsúlyos gépekkel! YESS!”
 • 6. nemecsekerno_007 2011. november 11. 15:25
  „5. manstein 2011.11.11. 15:16

  Lényeg az ál-problémák gyártása és a köréjük épített médiahack : ) Mintha nem lennének valós problémáink : )
  A zemberek meg rácsapnak mindenre <moderálva..>”
 • 5. manstein 2011. november 11. 15:16
  „Nem tudom, érzik-e a súlyát annak, amit tesznek. Magánüzletelésre használják fel az egyetemi hallgatói erőforrásokat és jogcímet. Legközelebb gondolom nyitnak két vendéglőt, még egy diszkót, esetleg egy üzleti tanácsadó irodát. Egészen elképesztőek, és az is, hogy hagyják nekik, függetlenül attól, hogy Fidesz van-e kormányon, szocik, KDNP, libsik, sőt a Jobbik hangos tiltakozása is inkább a komcsi utcanevek és (Szegeden) a biciklisek és felvonulásaik ellen irányul mint ezek ellen. Ez a hihetetlen.”
 • 4. kalkutta 2011. november 11. 15:12
  „Ez most egy ehök dolga? Meg hotel vásárlás? Mert másra ugye semmi gondunk.
  No, ott is tartunk.”
 • 3. CSorBA 2011. november 11. 15:00
  „Én a hattyasra járok, 2500Ft a hallgatói havibérlet. Sajnos tényleg lepusztult, de ennél kedvezőbb ár nincs. Most megnyílt ez, olcsóbb is így, ráadásul itt lakok két utcára. Mindenképpen meg fogom nézni..”
 • 2. geza 2011. november 11. 14:38
  „A hattyas soron is van konditerem, annak a kissé lepusztult gépeit kellett volna pótolni ezzel.
  Épül már a luxus kolesz?? 500 millából”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Rókás Óvoda 40 éves

Szeged - Sok játékkal, közös énekléssel telt a Sólyom utcai Rókás Óvoda 40. születésnapja. Tovább olvasom