Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 26°C Még több cikk.

Konkoly Béla: Mindenkivel együtt tudtam dolgozni

Az Egy szavazatot sem kapott, mégis ő lett az igazgató című cikkünkben Konkoly Béla az egyik kérdésünkre adott válaszát a következőkkel egészítette ki. A Szegedi Városi Kollégium nevelőtanárai olvasói levélben reagáltak Konkoly nyilatkozatára.
OLVASÓI  LEVÉL
 
A Szegedi Városi Kollégium tagintézmény-vezetői (nem igazgatói) pályázatának eredményéről nyilatkozva Konkoly Béla azt mondta: az emberek 99 %-a változásellenes. Ez talán igaz, de tudja egyáltalán Konkoly Béla, hogy min szeretne változtatni?
Kuzma Éva vezetésével tantestületünk megpályázta, megnyerte és 8. éve eredményesen működteti az Arany János Kollégiumi - Szakiskolai Programot halmozottan hátrányos helyzetű diákok számára (az országban mindössze 6 másik kollégiumban folyik ilyen fejlesztő munka).  A program érdekében a mindig megújulásra kész nevelőtestületünk több ezer óra szakirányú továbbképzésen vett részt. Jógyakorlatainkból 3 innovációs könyvet készítettünk. Tantestületünk több mint fele sikeresen megmérette már magát a pedagógus életpályamodell részeként a pedagógusminősítési eljáráson (Kuzma Éva szaktanácsadóként, több mint 30 éves pedagógiai, 13 éves vezetői tapasztalattal, közoktatási vezetői szakvizsgával). Több rövidebb (1-5 év) futamidejű pályázatot valósítottunk meg kollégiumunkban kompetenciafejlesztés, tehetségfejlesztés területén. Konkoly Béla (7 éves általános iskolai testnevelő tanári tapasztalattal) még csak meg sem nézte azt az intézményt, amit meg akar újítani.
Igen, az öncélú, elképzelések nélküli változtatásokat a pedagógusok és az emberek 99 %-a nem szereti.
A KLIK döntött, vezetőjének jogában állt úgy tenni, ahogy. És igen, csak lakva (együtt dolgozva) ismerni meg a másikat. De ebben az esetben Konkoly Béla is csak az együttlakás, együttdolgozás után vagy jobban tájékozódva, nevelőtestületünk munkáját megismerve nyilatkozzon a változtatás fontosságáról.
 
                                                                       Árpádfalvi Edina
                                                                       Fintor Csaba
                                                                       Sáró Árpád

                                                                       kollégiumi nevelőtanárok


Korábban

A korábban megjelent Egy szavazatot sem kapott, mégis ő lett az igazgató című cikkünkben Konkoly Béla az egyik kérdésünkre adott válaszát a következőkkel egészítette ki. 

„Amikor a Déli Apróhoz kerültem, elég nagy volt az ellenállás, mert az emberek nem akartak változást. Majd utána 8 éven át sikertörténet volt a Déli Apró.

Amikor a Délmagyarországhoz kerültem, elég nagy volt az ellenállás, mert az emberek nem akartak változást. Majd utána a Délmagyarország egyik legjobb 4 éve volt, amikor ott voltam. Majd a Rádió Pluszhoz kerültem, elég nagy volt az ellenállás, mert az emberek nem akartak változást.

Miután a rádióban jó eredményeket értünk el, onnantól kezdve mindenki szeretett, és mindenki velem akart dolgozni. Tudomásul kell venni: az emberek 99 százaléka változásellenes, mert a megszokott, régi dolgokat szeretik. Ez pszichológia. Mindenkivel együtt tudtam dolgozni vezetőként, és úgy gondolom, ezek után is együtt tudok, mert közös a cél."

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Britain's Got Talent győztesének fotóiból nyílik tárlat a REÖK-ben

Britain's Got Talent győztesének fotóiból nyílik tárlat a REÖK-ben
Paul Potts, aki idén nyáron a szabadtéri nyitóprodukciójában, A bolygó hollandiban énekli a Kormányos szerepét. Világsztár a Föld körül címmel fotóiból csütörtökön tárlat nyílik Szegeden, a Reök-palotában. Tovább olvasom