Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Könnyekkel búcsúzott el Lakatos Krisztián Hientől

Szeged - A szombat esti Megasztár döntőjében a versenyzők duetteket énekeltek egymással, az előző produkciók győzteseivel, illetve sztárvendégekkel. Ezúttal a kulisszák mögül figyeltük a szegedi Lakatos Krisztián fordulatokban gazdag estéjét.
– Csak addig izgulok, amíg kilépek a színpadra, utána már minden jön magától – mondta Lakatos Krisztián a TV2 Megasztár produkciójának szombat esti élő adása előtt. A 18 éves szegedi fiú idegesnek tűnt, éppúgy, mint versenytársai. Miközben vizet kortyolgatott, öltönye bal felső zsebében kabalaként hordott fehér papír zsebkendőjére tette a kezét. Király Viktor és Bencsik Tamara is bevallotta, talán most izgulnak a legjobban.

Az öltözők előtti folyosón már mindenki a műsorra „hangolt". Tévések forgattak a fiatalokkal, miközben ők a be-besurranó gyerekeknek osztottak autogramokat. Már ebédidőben elkezdték a próbákat. Felváltva mentek a sminkszobába, és öltöztette őket a stylist, Kisprumik Ádám. Krisztián azt mondta, ő készült el a leggyorsabban, a hajvasalással együtt húsz perc alatt.

– Koncentrálunk, nem stresszelünk. Csak azzal törődünk, hogy a szívünkből énekeljünk. A szöveg már a fejünkben, betettétek a párna alá – Illés Gabriella, a műsor producere édesanyja szavait is becsempészte a biztató szövegbe, mellyel spannolta a fiatalokat néhány perccel a show kezdete előtt. A stúdióban és a tv-képernyők előtt ülő nézők valószínűleg nem is sejtették, milyen izgalmakon mennek keresztül a fiatalok, mielőtt fellépnek a pódiumra, ahol legjobb tudásuk szerint igyekeznek teljesíteni. Krisztián is így tett, amikor érzelmes koreográfiát adott elő partnerével. Zsédenyi Adriennel a Quando, Quando, Quando című világslágert énekelte.

A Zsédával énekelt duett nem nyerte el a zsűri tetszését. Fotó: TV2
A Zsédával énekelt duett nem nyerte el a zsűri tetszését.
Fotó: TV2

„Nekem ez lapos volt." „Kitakartad Zsédát a mikrofonnal. Zavarban voltál." „A dal első felét végigizgultad, ez látható volt." – Mester Tamástól, Eszenyi Enikőtől és Friderikusz Sándortól is negatív kritikát kapott a szegedi fiú, egyedül Fenyő Miklóst nyűgözte le a produkció. Zséda is védelmébe vette partnerét: egy ilyen dalt elénekelni és merni nem túl harsánynak lenni nagy dolog. Krisztián ma megmutatta férfiasabb oldalát.

A negatív értékelés letörte Krisztiánt, nem értette a zsűri reakcióját, ahogyan a közönség sem. A műsorok közti szünetekben a rajongói biztosították szeretetükről. A 13 éves Szabó Gergő, aki autogramért furakodott hozzá, Olaszországból, Velencéből jött a felvételre, édesanyja nyert egy jegyet a produkcióra. Krisztián nem is okozott csalódást: a fiatal versenyző második, Fekete Dáviddal előadott produkcióját – Hofi Géza Macska-duettjét – folyamatos, jóízű kacagás kísérte, a végén pedig a közönség vastapssal jutalmazta a fiúkat. A zsűri is pozitívan értékelt.
Krisztián elsőként jutott tovább. Ezen a héten a legjobb öt között folytathatja a versenyt. Összetett kézzel izgult barátai továbbjutásáért, Hien kiszavazását pedig megkönnyezte. Nagyon szerette a vietnami származású lányt.

Lakatos Krisztián családja körében a stúdióban. Fotó: TV2
Lakatos Krisztián családja körében a stúdióban.
Fotó: TV2

Zsűritagok Krisztiánról

A műsor után Friderikusz Sándor lapunknak elmondta, szerinte Lakatos Krisztián őstehetség, könnyedén énekel, profin adja elő, amit tud. – A kérdés nem az, hogy milyen hangja van, hanem az, hogy a fejében hogyan dőlnek el a dolgok, képes lesz-e tartósan tovább vinni, amit elkezdett. Azt, hogy ki lesz a Megasztár, nem lehet tudni, a zsűriben is viták vannak ezzel kapcsolatban, de szerintem benne lesz az első háromban – fogalmazott a tévés személyiség. Fenyő Miklós is csak jókat mondott Krisztiánról: sokan úgy gondolják, hogy a sving vendéglátós műfaj, de ez nem igaz – ha Krisztián át tudja törni a falat a dzsessz és a popzene között, nagy sikereket érhet el a szakmában. Mester Tamás szerint Krisztián már győztese a műsornak, meg fogja tudni valósítani az elképzeléseit, de neki más a véleménye a megasztárságról. A szegedi fiúnak nem elég széles a palettája az énektudást tekintve, de a közönség a legjobbak közé juttathatja.

Krisztián fül-orr-gégésze

– Meglátjátok, Las Vegas lesz a vége – tolmácsolta véleményét szombat este Rendi László, Krisztián keresztapja és egyben fül-orr-gégésze. Elmondta, nemcsak a szegedi fiú torkát tartja megfigyelés alatt, 12 éve a Kapcsolat-koncertek neves sztárjainak – például Elton John, Lionel Richi vagy éppen Pink – is fül-orr-gégésze. Krisztiánt négy éve ismerte meg, amikor egy konferenciára utazott Szegedre. Meghallotta a Virág cukrászdában énekelni, és rögtön felvette a kapcsolatot a családdal.

Olvasóink írták

  • 2. zoltanz 2008. november 18. 10:44
    „Jól áll neki ez az elegancia. Gyémánt tokú feketerigó, a nagy meccs közte és az "Amerikából jöttem" srác között fog lezajlani.”
  • 1. hehe 2008. november 18. 08:40
    „LE AZ ÖLTÖNNYEL TESÓ !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A füstös virsli nyert a konyhafőnököknél

Szeged - Különböző alapanyagból és eltérő áron kínált virsliket teszteltettünk le Mathias Péterrel… Tovább olvasom