Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Könnyű, kímélő is lehet a torkos csütörtök

Szeged - Számos megyei étteremben fél áron lehetett enni és inni csütörtökön, a kilencedik alkalommal megrendezett torkos csütörtökön.
Három fiatalember távozott csalódottan csütörtök délben a szegedi Art Hotel Sanzon étterméből. A fiatalok ugyanis nem foglaltak asztalt a torkos csütörtökre. – Ó, nem követjük az eseményeket – mondta egyikük távozóban. Rokolya Krisztina HR- és marketingmenedzser elmondta, mivel új étteremnek számítanak Szegeden, jó bemutatkozási lehetőségnek tartják a torkos csütörtököt.

Mint megírtuk, Csongrád megyéből öt város számos vendéglőjében lehetett március 6-án torkoskodni: az éttermek ezen a napon ötven százalék engedményt adtak az ételből és az italból egyaránt. A Magyar Turizmus Zrt. idén kilencedik alkalommal rendezte meg a farsang végi akciót. Hiába óriási siker, évről évre egyre kevesebb vendéglő regisztráltatja magát, hiszen a teljes személyzet egész nap dolgozik a fele bevételért.

A Sanzon étteremben négy orvostanhallgató fejezte be az ebédet. Az egyetemista lányok elmesélték, tavaly a Taj Mahal indiai étteremben torkoskodtak. A lányok fogasfilét, hátszínből készült steaket és chilis-gyömbéres kacsamellet ebédeltek. Mindannyian elégedettek voltak az étellel, bár Gabriella szerint a chili nem volt elég csípős.

Könnyű, kímélő is lehet a torkos csütörtök. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Egy másik asztaltársaság a desszertet fogyasztotta. Bánáti Antal, a Centrum Áruház egykori igazgatója régi kollégáival, az áruház egykori osztályvezetőivel élvezte a kulináris örömöket. – Nem csalódtunk – mondta Bánáti.

A Stüszi Vadász étteremben is telt ház fogadott. – 2005-ben nyitottunk, ezért az első torkos csütörtökön nem vettünk részt – magyarázta Illés Németh István. Az étterem és a panzió tulajdonosa elmondta, több a vendég, mint egy átlagos hétköznapon. – A torkos csütörtöknek reklámértéke van, de nagy profitot nem lehet belőle kitermelni – tette hozzá.

Az egyik bejárathoz közeli asztalhoz két jól megrakott tányért tett le a pincér. Nagy Teodóra rántott camembert rendelt áfonyalekvárral, Dorn István pedig vegetáriánus tálat rántott sajttal és rántott zöldségekkel. – A francia hagymakrémleves nagyon finom volt, eddig elégedettek vagyunk. Talán furcsa, hogy egy vadászétteremben vega ételt rendelünk, de könnyű, kímélőt kívánt a gyomrunk – mondták nevetve, majd miután elköszöntünk, nekiláttak az ételnek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fékezné a Jobbik a fiatalok kivándorlását

A Jobbik álláspontja szerint a fiatalok nem kalandvágyból – ahogy a Fidesz kommunikálja – vándorolnak ki Magyarországról, hanem kényszerből mennek külföldre. Tovább olvasom