Délmagyar logó

2017. 07. 28. péntek - Szabolcs 15°C | 27°C Még több cikk.

Konténerbe dobott kiskutyát mentettek meg

Üllés - Egy konténerbe dobott síró kiskutyát talált az üllési Makarenko utcában nemrégiben Kovács Zsófia. Az állatot végül a mórahalmi rendőrök szabadították ki. A kutyus azóta új gazdára talált.
 Szigorúbban veszik az állatkínzást

Emelkedik az állatkínzás miatt elítéltek száma Magyarországon. Amíg 2005-ben 136, 2013-ban már 340 emberrel szemben szabtak ki emiatt valamilyen büntetést. Az első letöltendő szabadságvesztést 2005-ben a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bíróság hozta meg: két férfit ítéltek el 10, illetve 6 hónapra. A legtöbb állatkínzásos ügyben azonban felfüggesztett szabadságvesztés születik: tavaly október végén jogerősen másfél év felfüggesztett börtönre ítéltek egy oroszlányi férfit, aki megütötte, felemelte, és a földre dobta, majd a telkén lévő kútba dobta kutyáját – az állat megfulladt.

Aki állattartóként háziasított emlősállatot vagy az ember környezetében tartott veszélyes állatot elűz, elhagy vagy kitesz, vétséget követ el, és két évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel büntetendő – írja a büntető törvénykönyv. Ezt hagyta figyelmen kívül egy szívtelen gazda, aki egy zsemleszínű kiskutyát dobott be egy kék konténerbe az üllési Makarenko utcában.

– Egy ismerősömmel tartottam hazafelé, amikor kiskutyasírásra lettem figyelmes. Mikor belenéztünk a kukába, ott volt belehajítva a kisállat. Szóltam a rendőröknek, és amíg vártunk rájuk, vigyáztunk a kutyusra. A konténerből sajnos nem bírtuk kiszedni, nem voltunk elég magasak hozzá – mesélte Kovács Zsófia. A kiskutya a nő elmondása szerint egyre fájdalmasabban sírt, amire már a környéken lakók is felfigyeltek, egyre több utcabeli jelent meg a kuka mellett.

– Mindenki fel volt háborodva. Hogyan lehet valaki ennyire szívtelen, hogy egy ilyen védtelen kis állatot kidob a kukába? Ha jelen lett volna a tettes, biztos nem úszta volna meg. Mórahalomról érkeztek a rendőrök, akik nagyon segítőkészek voltak. Ők segítettek kiszabadítani a kutyust. Öleltük, pusziltuk a csöppséget, még a férfiak is sírtak örömükben – emlékezett vissza a szerencsés mentőakcióra Kovács Zsófia.

Kovács Zsófia (balról) és Bárdi Piroska fotót is készített a szemétből kimentett kutyáról. Fotó: Kuklis István
Kovács Zsófia (balról) és Bárdi Piroska fotót is készített a szemétből kimentett kutyáról. Fotó: Kuklis István

A nő azt szeretné, ha az üllésiek tanulnának ebből az esetből, és soha többé ne forduljon elő hasonló. A megmentett kiskutya információink szerint rövid idő alatt új gazdára talált, és egy tanyán őrzi új gazdái házát.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Hajrá!-nál több biztatást várnak a Makkoserdő soriak

A Makkoserdő sor és a Franciahögy buszáról, a forgalom lassításáról és egy patkányos önkormányzati bérházról is kérdeztük olvasóink nevében a körzet képviselőjét. Tovább olvasom