Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Konténergate: befejező rész?

Szeged – „Rajta tartjuk az ujjunkat a Petőfi sugárúti kerékpárút ütőerén": a szállodaépítés, és a konténer harmadik fejezetéhez értünk.
Előbb rálógott „egy kicsit" a kerékpárútra. Majd ezt „orvoslandó" bekerítették. Péntek reggel, sőt egyik kollégánk szerint már csütörtök este is, a mostani helyén van, illetve volt a konténer.

Konténergate: befejező rész? Fotó: Arany T. János (galéria)

Reggel, munkakezdéskor szabad volt tehát az út, az egyik ott dolgozó munkás, aki a felhordott sarat lapátolta el éppen, azt mondta, nekik azt kell csinálni, amit az íróasztal mellett ülők mondanak. Az egyelőre a füvön tárolt téglákat is behordják majd, így azok sem lesznek majd ott. Tekerjenek figyelmesen azon a szakaszon, hiszen az építkezéshez szükséges alapanyagot szállító teherautókat ideiglenesen ki kell kerülni.

Olvasóink írták

49 hozzászólás
 • 49. szegarazs2 2013. november 16. 19:01
  „48. okz63 2013.11.14. 19:31
  ""Hát nem odaküldött okz ma délelőtt is egy nagy teherautót"
  Továbbra sincs teherautóm"

  Szövegértés. No comment.”
 • 48. okz63 2013. november 14. 19:31
  „47. szegarazs2 2013.11.14. 11:31
  "Hát nem odaküldött okz ma délelőtt is egy nagy teherautót, ami mindent elállt...."
  Továbbra sincs teherautóm, de tudod a sok felesleges szájtépésnek ez az eredménye, azaz semmi.
  A híddal kapcsolatban is nyomta a Szegedi Kerékpáros Gittegylet patrónus csapata a sok értelmetlen sületlenséget,
  aztán mi lett belőle? Ki fogjátok várni a végét és akkor majd szépen visszaáll a régi rend, addig meg csitt! ;-)”
 • 47. szegarazs2 2013. november 14. 11:31
  „Hát nem odaküldött okz ma délelőtt is egy nagy teherautót, ami mindent elállt.... Nem szép tőle. Röhög kárörvendőn a markába.”
 • 46. okz63 2013. november 12. 06:31
  „45. J.G. 2013.11.11. 09:45
  "De te csak horogjel"
  Én ugyan nem hörgök, de te fogsz még párszor kapkodni a levegőért ott, amikor majd decemberben arra tekersz és állandóan kerülgetned kell a melósokat a kerékpárúton. Tudod, ők nagy ívben tesznek arra, hogy te éppen ott vagy, őket nem azért fizetik, hogy rád figyeljenek és előzékenyek legyenek veled. És hiába szidod őket a tőled már jól megszokott stílusban, le fog pörögni róluk...esetleg szívlapát landol majd a hátadon, oszt nézhetsz, mert táppénzen kezded az új esztendőt. Bár a nyele a küllők között se rossz módszer, valljuk be. A kakaskodóknak mindig ez szokott előbb-utóbb lenni a jutalma. ;-)”
 • 45. J.G. 2013. november 11. 09:45
  „43. okz63 2013.11.10. 08:45
  Tisztaban vagyok vele, hogy nem szoktak megtenni, ami a kotelesseguk.
  Jol mutatja ezt az is, hogy lezartak egy kerekparutat, amire nem volt engedelyuk. Nem azert koltoztek arrrebb, mert az aktivistak kihisztiztek, hanem mert kiderult, hogy nincs engedelyuk arra, amit csinaltak.
  De te csak horogjel, amig van hangod :D”
 • 44. okz63 2013. november 10. 08:47
  „42. kispacni 2013.11.09. 17:33
  "Másfelé kerékpározol vagy 15 métert tolsz. Kb, 20 mp, gondolom."
  Jaj, hát nem vetted még észre, hogy ez számukra LE-HE-TET-LEN? :-D”
 • 43. okz63 2013. november 10. 08:45
  „41. J.G. 2013.11.09. 16:35
  "Amit termeszetesen az epitoknek le kell takaritaniuk, pont ugyanugy, mintha az uttestet mocskolnak ossze."
  Addig ne vegyél levegőt, amíg ezzel majd naponta foglalkozni fognak az építtetők.
  Tudomásul kell venni, hogy az egy építkezési terület és ha nem tetszik, akkor majd egy utcával arrébb fogsz végig menni.

  "Nekem a lezarassal csak annyi volt a bajom, hogy nem biztositottak alternatovat. Vege, oldd meg ahogy akarod. Ezt nem lehet megcsinalni."
  Jaj, dehogynem, maximum "alternatovát" nem is, mivel azt nem kell (tényleg, mi az? :-) )! Ha tudnád, hogy a Szabadsajtó utca csatornázásánál is hányszor volt szimplán kitéve teljesen váratlanul egy zsákutca tábla mindenféle alternatíva nélkül úgy, hogy ráadásul a többi párhuzamos keresztutcában is hasonlóval találkoztál. Sőt tovább megyek, az alsóvárosi nemrégiben lezajlott építkezéseknél is ha megjelent a betonszivattyú és lefoglalta a teljes úttestet, akkor semmilyen tábla nagyon sok esetben nem is volt kitéve, hanem amikor behajtottál, akkor szembesültél vele. És ahogy a kerékpárral is meg lehet fordulni, másfelé menni, így az autóval is ugyanezt kellett minden ilyen helyzetben megtenni. Káromkodik magában egy cifrát az ember és megy másfelé, ennyi. Ébredj fel, Csipkerózsika! ;-)”
 • 42. kispacni 2013. november 09. 17:33
  „"Amit termeszetesen az epitoknek le kell takaritaniuk, pont ugyanugy, mintha az uttestet mocskolnak ossze."

  Nevetek ezen. Holdon élsz. Tényleg nem láttál építkezést. Saras, és törmelékes lesz nem egyszer. ezért balesetveszélyes.

  "hogy nem biztositottak alternatovat. Vege, oldd meg ahogy akarod."

  Amikor éveken keresztül ezt hajtogattuk, hogy a városn átmenő építkezési láz miatt nem tudtuk megoldani, akkor ránk dörretétetek, hogy van ilyen. Hangsulyozm, több hétig nem tudtam behajtani az utcámba, pedig az udvaromban van a parkolóheylem, Több utcával odébb parkoltam, és onnan jöttem haza gyalog. Nagy bevásárláskor a fülemen lógatva a szatyrokat. Oldd meg ahogy tudod. Ezt mondták. megoldottuk. Gyalogoltunk. Most nektek csak 15 métert kellene gyalogolni. Nekem minden nap haza kellett jönnöm, és nem volt hol elkerüljem. Az egy kerékpárut, amelyet ha akarod, el is tudsz kerülni, ha nem akarsz 15 métert gyalogolni, akkor nem arra hajtasz hazafelé, hanem a párhuzamos utcában, szóval sokféleképpen megoldhatod, ha tényleg akarod. Legállábbis ezt mondtátok nekünk, amikro lezárták teljes szélességében honapokra lezárták pl. a Kálvária sugárutat. Ti a kerékpárosk momdtátok, hoyg oldjuk meg másképpen. Nem a bosszu beszél belőlem, hanem ugyanaz ugyanaz az eccerű célszerűség, amit ti mondtatok. Másfelé kerékpározol vagy 15 métert tolsz. Kb, 20 mp, gondolom.
  Nekem a Kálvária lezárása miatt, többszáz métert keleltt kerülnöm, jobban szennyezve a Belvárost és a lakót.
  Vagy amikor haza sem tudtam menni, mert két telejs hétre lezárták a Rigó utcát, akkor többszáz méterre az utcán kellett hagynom a kocsit, kockáztatva, hogy valaki ellopja, vagy kárt tesz benne. Nem adtak semmilyen, de semmilyen alternatívát. Megértettük, nem tudták, mert ha csatornázni akarnak az utcán, oda nem lehet behajtani. Nem tudják megoldani az ideiglenes megoldást. Toltam volna át ha tdutam volna, de nem volt hová :-)
  És szerintem az Árkád is magánberuházás volt, mint a mostani szálloda építéstek.”
 • 41. J.G. 2013. november 09. 16:35
  „"a kerékpárut meg kifejezetten sötét, mert a fák teljesen leárnyékolják azt a minimális fényt is amely még az autóút felett van"
  Nos ezert (is) rossz a szeparalt kerekparut intezmenye, Nekem megfelelne, ha teljesen megszuntetnek az egeszet es az uttesten alakitananak ki savokat.

  "Simán el tudom képzelni hogy maradnak építkezési törmelékek is azon a szakaszon (szegek, deszkák, tégla, és sóder maradékok). "
  Amit termeszetesen az epitoknek le kell takaritaniuk, pont ugyanugy, mintha az uttestet mocskolnak ossze.

  "El kéne fogadnotok, hogy vannak építési szabályok, amelyek valamennyiünk érdekében hoztak."
  Amelyek termeszetesen nem irhatnak felul mas szabalyokat.

  A kerekparut nem a haz toveben fut tudtommal, hanem kijjebb, szoval ha allvanyoznak sem a kerekparutra fogjak felepiteni, hanem a jardara. Nekem a lezarassal csak annyi volt a bajom, hogy nem biztositottak alternatovat. Vege, oldd meg ahogy akarod. Ezt nem lehet megcsinalni. Felolem kivezethettek volna a parkolosavba, vagy akarmi, csak legyen megoldva.”
 • 40. kispacni 2013. november 09. 15:25
  „38.

  Nem okoz semmilyen örömet, hogy kiszúrnak veletek vagy sem. De átéltem két évet tartó építkezést és tudom miről beszélek. Nem véletlen kérnek az építők lezárást. Nézd majd meg a képeket. Teljesen nyilvánvaló, hogy az uj épület egy szintben lesz a szomszéd házakkal, vagyis a kerékpárút gyakorlatilag az épitkezés munkaterületének része lesz. Azért kérik mindenütt másutt a lezárást, mert a munkvédelmi törvények alapján balestveszélyes a hely, és nem azért mert ki akarnak veletek szúrni.

  Dehogy válaszoljak. Pont éjszaka a Petőfi sgt asok magas fa miatt igencsak sötét. a kerékpárut meg kifejezetten sötét, mert a fák teljesen leárnyékolják azt a minimális fényt is amely még az autóút felett van. A kerékpárút saras lesz vagyis vélhetően csúszos. Sötétben nem fogjátok észrevenni. Simán el tudom képzelni hogy maradnak építkezési törmelékek is azon a szakaszon (szegek, deszkák, tégla, és sóder maradékok). Tudom miről beszélek, ilyen volt az Árkádnál, és ilyen a Szent Györgyi Agóránál. Elárulom neked, estig, sötétesig fognak dolgozni, jó esetben akár hétvégén is. Örüljetek, ha a munkanap végén jó eseteben hevenyészetten kicsit letisztítják majd az utat. de mivel akkor már sötét lesz simán elképzelhető majd marad sár, sóder, szeg, téglatörmekék, amit nem vettek észre, vagy nagyon nem is akartak észrevenni a már hazafelé siető melósok.

  Szerintem, egyszerűbb lett volna, meghagyni zárt területnek, de nekem mindegy. ha nektek jó, nekem mindegy. De félő lesz még ebből DM cikk, és csak remélni tudom, hogy nem olvasunk majd elcsúszott vagy lecsapott, kerékpárosról. El kéne fogadnotok, hogy vannak építési szabályok, amelyek valamennyiünk érdekében hoztak. Most ti meg azért örültök, hogy a kerékpárút egy építési munkaterületen megy keresztül (Mondom, néz rá a képekre, nyilván az épülendő szálloda külső fala, egy szintben lesz a két szomszéd házzal, vagyis gyakorlatilag a kerékpárut tényleg a munakterület része lesz. Amikor vakolnak, pl be lesz állványozva az egész akkor nem lesz járda sem hanem a kerékpárut. De ha nektek ez jó, és biztonságos, akkor nekem biztos jó. Csak észre kellene vegyétek, hogy nem kiszúrni akartak veletek, hanem építkezni. Ez pedig balestveszélyes tevékenység, ilyenkor a környéket el kell zárni. .
  Egyébként szerintem még nem érte véget a saga. Nem csodálkoznék, hogy a befektető nem hagyja ennyiben, és" feljelenti magát" a munkavédelmi hatóságnál, aki majd lezárja a területet, mert építési munkaterületnek nyilvánítja ateljes szakaszt.”
 • 39. okz63 2013. november 09. 14:07
  „37. kispacni 2013.11.09. 08:47
  "Amikor meg nem áll ott, marad a majd a kerékpáros aszfaltcsikon a hatalmas sár (látjátok, már most tiszta sár az egész)."
  Ezt próbáltam nekik elmagyarázni, hogy nem minden egyes teherautó után fognak takarítani, hiszen nem is kötelességük napközben folyamatosan takarítani, úgyhogy lesz ott még cirkusz, meg hetente új cikk a történetről, ahogy előre sejtem.”
 • 38. J.G. 2013. november 09. 10:58
  „37. kispacni 2013.11.09. 08:47
  Mi a balesetveszelyes azon a szakaszon pl. ejszaka? Mikor senki nem csinal semmit? Vagy vasarnap delutan?
  Igenis jobb neha 1-2 orara lezarni (ha eppen muszaj), mint honapokra allandoan. Ennyi az egesz. De ugy latom te vagy a masik itt, akinek feltetlen oromot okoz akarhanyszor kiszurnak a kerekparosokkal.”
 • 37. kispacni 2013. november 09. 08:47
  „31.
  Az esetek nagy részében, nem ki és beállni fog a teherautó, hanem a kerékpárúton fog állni. Ezért kértek, és kaptak engedélyt a kerékpárútnak az építkezés idejére történő ideiglenes megszakítására. De ti ezt nem akartátok megérteni, és most ünneplitek, és azt hiszitek győztetek. Piruszi győzelem lesz, mert a nap nagy részében, ott fognak a kamionok ÁLLNI a kerékpáruton, mert attól az építkezés menni fog. Részletkérdés kérdés, hogy lesz vagy sem fehér zászlós melós, mert a kamion fog a kerékpárton állni. Amikor meg nem áll ott, marad a majd a kerékpáros aszfaltcsikon a hatalmas sár (látjátok, már most tiszta sár az egész).

  Minden más építkezésnél, ezért zárják le egy időra a közterületet. EGYSZERŰEN BALESTEVESZÉLYEs. Ezért zárták el, keríteteék el az álatalm említett Közép fasoron az utcát, a Gogol utcán a járdaszakaszt, a Boldogasszony sugáruton (az 1-es gyakorló mellett egy hosszab ideig a járdaszakaszt - pedig iskola van mellete). MIndenütt mindenki a gyalogosok, autósok elfogadták, nem rohantak a DM-hez). Egyszerűen így építkeznek. Ti nem bírtátok, hogy 15 métert valahogy kikerültök. Most sokkal jobb lesz kaminonok között, sáros úton kerekezni. Tényleg :-) Ünnepeljetek, van mit. És reméljük nem lesz emiatt komoly elcsúszásos, vagy gázolásos baleset.”
 • 36. okz63 2013. november 09. 06:22
  „32. J.G. 2013.11.08. 20:42
  "hogy te mekkora hulyet csinalsz magadbol mindig"
  <moderálva>
  (látom, még mindig nem megy személyeskedés nélkül neked)”
 • 35. okz63 2013. november 09. 06:20
  „31. szalmaszal 2013.11.08. 20:37
  "Pedig nem ártana nekik, a múltkor is gyilkosság lett a vége a Fő fasoron egy ilyesminek"
  Erre találták ki azt a személyt, aki ilyenkor mindig ott fog állni és megállítani azokat, akik ha nem lenne ott senki, akkor erőszakosan kikerülnék a teherautót még az életük árán is. Egyszer próbálj meg kiállni parkolóból a Feketesas utca végén délutáni, kora esti csúcsban. Meglepődnél rajta, hány kerékpáros gondolja azt, hogy egy messziről jól láthatóan tolató autó nem veszélyes számára és ő még bőven elfér mögötte. :-(”
 • 34. atomboy 2013. november 08. 23:02
  „31. szalmaszal
  Ilyen esetek kivedheto lennenek, ha teherauto be/ki allasakor kimegy ket jomunkasember kis zaszloval vagy tablaval, es elzarja az utat arra az idore. Ha jol sejtem, errol szol a KRESZ 7. §.”
 • 33. kispacni 2013. november 08. 22:05
  „3
  Kérlek szépen, amikor az Árkádot öntötték, mintegy 3 hónapon keresztül 10-15 percenként érkezett egy betonkeverő kamion. és nyomta fel a betont az épületbe. A nyomó kamion, pedig az úttest közepén dekkolt reggeltől estig, és estétől reggelig. Ott kerülgettük, és nem rohantunk a DM-hez. Ugyanez volt a Gogol utca végén, amikor a Szent Györgyi Agóra épült. Ott a járdát vették el gyakorlatilag így kb szintén legalább fél évre. A gyalogosok sem szaladtak el a DM-hez, hanem kikerülték azt a járdaszakaszt.
  Hidd el, meg fog állni a kerékpáruton is. a betonkeverő kamion, vagy a szállító kamion. ha nem is órákra, de folyamatosan jönni. menni fognak a kamionok, és elfogják rekeszteni mindig azt a szakaszt. ÉS ELÁRULOM NEKTEK, PONT EZÉRT LESZ SOKKAL VESZÉLYESEBB AZ A SZAKASZ, MINTHA BELETÖRÖDTETEK VOLNA, HOGY ARRA A NÉHÁNY HÉTRE INKÁBB EL LEGYEN ZÁRVA AZ A KB 15 MÉTERES ASZAKASZ, MERT A KEÉKPÁROSOK ÍGY OTT FOGNA TEKERNI A MUNKAGÉPEK KÖZÖTT. A KERÉKPÁRÚT ÍGY TÉLVÍZ IDEJÉN FOLYMATOSAN SÁROS, ÉS CSUSZOSAN BALESTVESZÉLYES LESZ, PONT MINT AZ EMLÍTETT GOGOL UTCAI JÁRDASZAKASZ VOLT.

  Ezért is kértek, és kaptak engedélyt a kerékpárut elzárásért, MERT AZ A SZAKaSZ ÍGY "VEGYES HASZNÁLAT" MELLETT SOKKAL VESZÉLYESEBB LESZ. NE LEGYEN KÉTSÉGED, A KAMIONOK JÖNNI MENNI FOGNAK, MERT AZ ÉPÍTKEZÉST BE KELL FEJEZNI. ÉS BE IS FOGJÁK FEJEZNI. ÉS NE FOGJÁK SEM ÁTREPÜLNI, SEM ALULRÓL KIKERÜLNI AZ ÉPÍTKEZÉSHEZ A BEJÁRATOT. HANEM KERESZTÜL MENNEK RAJTA.
  ÉRTED ? :-)”
 • 32. J.G. 2013. november 08. 20:42
  „28. okz63 2013.11.08. 18:58
  Jaja a hatarido miatt tuti eltapos egyetkettot... zolika, hogy te mekkora hulyet csinalsz magadbol mindig, nem semmi.”
 • 31. szalmaszal 2013. november 08. 20:37
  „28. okz63
  "Én azért megnézném, hogy hány teherautós fog azért megállni kint az út közepén, mert éppen jön egy bringás a kerékpárúton."
  Pedig nem ártana nekik, a múltkor is gyilkosság lett a vége a Fő fasoron egy ilyesminek: http://www.delmagyar.hu/szeged_hirek/teherauto_gazolt_halalra_egy_kerekparost_ujszegeden/2332092/

  Bár ez felveti megint azt, hogy mennyire veszélyesek az autósok holtterében vezetett kerékpárutak, szeparáltan az úttesttől.”
 • 30. K.T. 2013. november 08. 19:54
  „Egyeseknek mennyire savanyú a szőlő!
  Irigykedve még most is csak kákán keresik a csomót, vizionálnak közlekedőkre leselkedő további nehézségeket, mert nem tudnak mit kezdeni azzal a ténnyel, hogy ha valaki kiáll/tesz valamit az értelmetlen dolgok ellen, a közösségért, akkor eredményt tud elérni, mondhatni sikeres lesz. Persze hogy zavarja őket, hisz feltehetően ők soha semmit nem tettek az ilyen városi/közösségi ügyekben azon túl, hogy a billentyűt koptatva habzó szájjal szidták a másikat, uszítottak ellene.
  Sajnálom az ilyen embereket, nekik a boltban is mindig csak "száraz zsemle jut".

  A sajtónak és az aktivistáknak én is köszönöm, hogy harsányan felhívták a problémára a köz figyelmét!
  Mindenkinek balesetmentes közlekedést és kellemes hétvégét!”
49 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szegedi Kortárs Balett: fényekkel táncolnak

A kultúrák harcáról is szól Juronics Tamás új darabja, a Rítus – a Szegedi Kortárs Balett pénteken 19 órától mutatja be a kisszínházban. Tovább olvasom