Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Konyhamesterek terített asztala a Klauzál téren

Szeged - Kedden kerül a nyomdába lapunk legújabb szakácskönyve, A konyha mestereinek titkai. A közismert gasztronómiai szakembereket korábban vendégül láttuk egy terített asztalnál a szegedi Klauzál téren. A járókelőket pedig finom süteménnyel kínáltuk...
Hogy mi a kedvenc csokis süteménye Gyuris László mestercukrásznak, hogyan képzeli a székelykáposzta receptjét modern felfogásban Mathias Péter séf, mit jelent a reform hamburger Szécsi Zoltán séf tálalásában, valamint hogyan készíti erdei gyümölcsös öntettel köles túrógombócát Szabóné Papp Emőke gasztroblogger, és a szegedi halas király, Frank Sándor séf pedig hogyan készíti cserépedényben a kelbegöngyölt hajdinás amurt? A választ egyetlen módon kaphatjuk meg, ha kézbe vesszük a Délmagyarország decemberben megjelenő legújabb szakácskönyvét, A konyha mestereinek titkait.

Szécsi Zoltán, Frank Sándor, Szabóné Papp Emőke, Mathias Péter és Gyuris László a terített asztalnál. Fotó: Frank Yvette
Szécsi Zoltán, Frank Sándor, Szabóné Papp Emőke, Mathias Péter és Gyuris László a Klauzál téren. Fotó: Karnok Csaba

A szegedi szakemberek mindegyike saját stílusában és felfogásában keresi arra a kérdésre a választ, hogy mi módon étkezhetünk egészségesen, receptjeikkel, tanácsaikkal színesítve. Egy asztalhoz ültettük őket a Klauzál téren, de a fotózás mellett az éppen arra sétálókat is vendégül láttuk egy kis süteményre.

Ételművészek a terített azstalnál. Fotó: Karnok Csaba
Ételművészek a terített azstalnál. Fotó: Karnok Csaba

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bűnismétléstől tartanak, előzetesben a forráskúti gyilkos

Megfojtotta gyermekkori barátja a 22 éves Vivient Forráskúton. Az egy évvel fiatalabb férfi… Tovább olvasom