Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Koponyát talált a diáklány az erdőben

Öt éve halott nő koponyáját találta meg egy gimnazista lány a kisteleki Papfenyves erdőben. Először azt hitte: pöfeteggomba. A génkutatónak készülő diák lefényképezte a „leletet" és másnap jelentette a rendőrségen. Ugyanebben az erdőben egy éve akasztott embert találtak – szintén kisteleki gimnazisták.
Ezen a helyen bukkant rá az emberi maradványra a 17 éves lány. Fotó: Miskolczi Róbert
Emberi koponyát talált egy gimnazista lány még vasárnap délután a kisteleki Papfenyves erdőben. Tegnap a lány keresésére indultunk.

A dűlőúton kerékpárossal találkozunk, Szabó Ildikó semmit sem tud a rémisztő esetről, pedig nem messze lakik férjével és gyermekeivel az erdőtől. Azt sem tudja megmondani, hol találjuk az általunk keresett diákot: csak olyanok laknak már erre, akik nem félősek – mondja, és továbbhajt. Némi kérdezősködés után rátalálunk a tanyavilágban arra a házra, ahol a koponyát megtaláló lány él szüleivel és öccsével. A felzaklatott édesanya először nem akarja felidézni a történetet, aztán mégis erőt vesz magán: megmutatja a ház elől, hogy lánya – aki most éppen iskolában van – merre sétált Rini nevű német juhászkutyájával.

– Hóvirágot indult fényképezni, s lám, milyen képekkel tért haza: több állásból lefotózta a koponyát. Mindig tudtam, hogy belevaló egy lány – csap a homlokára a középkorú hölgy. Hosszas győzködésünkre elárulja, hol találjuk lányát, aki azzal fogad a kisteleki Árpád Fejedelem Gimnázium előtt, hogy számított a sajtó megjelenésére. Megegyezünk: rekonstruálja, mi is történt vasárnap délután.

Fotós kollégámmal elindulunk a 17 éves lány után az erdőbe, aki közli az
Pálcával megfordította és lefotózta a koponyát a Papfenyves erdőben Fotó: Miskolczi Róbert
egyik pihenőnél: körülbelül egy évvel ezelőtt szintén a kisteleki gimisek kirándulás közben egy akasztott embert találtak – pont itt. Óvatosan lépkedünk az avarban, nehogy váratlan eseményben legyen részünk. Legfeljebb az orvvadá-
szok lőhetnek ránk – nevet fel a génkutatónak készülő diák. Majd néhány perc múlva megérkezünk oda, ahol megtalálta a koponyát és attól másfél méterre – az állkapcsot.

– Amikor a botommal megpiszkáltam, azt hittem, pöfeteggomba. Jobban szemügyre vettem, felfordítottam, és egyértelművé vált: ez egy embernek a koponyája. Az addig őzeket hajkurászó Rini kutyám is odajött, és megnyalogatta. Mondtam neki: „Na húzzunk innen". Aztán mégis visszafordultam, és lefényképeztem az emberi maradványt – idézi fel a vasárnap
A rendőrség kérése

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az eset körülményeit. A hatóság kéri, hogy akinek információja van olyan személyről, aki hatvan év körüli nő, és több mint öt éve eltűnt, jelentkezzen a 107-es vagy 112-es segélyhívón, vagy a Kisteleki Rendőrkapitányságon.  
délutánt az A. T. néven verseket, és regényt is író gimnazista, aki szüleinek, majd hétfőn a rendőröknek mesélte el, hogy emberi koponyát talált.

A nyomozók hiába keresték az elhunyt többi testmaradványát, nem találták. Feltehetően állatok martaléka lett. A koponyát megvizsgáló orvos szakértő szerint hatvan év fölötti nőről van szó, akinek a halála több mint öt évvel ezelőtt következhetett be. A koponyán és az állkapcson bűncselekményre utaló nyom nincs. Tódor Sándor, a Kisteleki Rendőrkapitányság vezetője azt mondja, ilyen korú és nemű személyt nem tartanak nyilván eltűntként.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A hamisítvány értékesebb, mint az eredeti?

Több mint kétszáz technikatörténeti értékű fényképezőgépet tekinthetnek meg az érdeklődők „A… Tovább olvasom