Délmagyar logó

2018. 04. 27. péntek - Zita 13°C | 21°C Még több cikk.

Korábban nyitott a korcsolyapálya

Szeged - újító géppel, kifestett öltözőkkel, erősebb hangfalakkal, drágább jegyárral várják a sportolni vágyókat a tegnap megnyitott szegedi korcsolyapályán.
Soha ilyen korán nem készült el a jég a szegedi korcsolyapályán, mint idén – a megszokottnál tíz nappal hamarabb fejezték be a fagyasztást. A nyitást pedig egy nappal korábbra időzítették, mint tavaly. Bánáti Antal, a Szegedi Sport és Fürdők Kft. ügyvezető igazgatója a tegnapi sajtótájékoztatón elmondta: céljuk, hogy legalább tíz hónapon keresztül üzemeltessék a korcsolyapályát. A szezon október másodikától várhatóan április 4-éig tart majd, ám az időjárástól függően kitolódhat.

Az új jégfelújító gép 10–12 perc alatt végzi el a frissítést. Fotó: Schmidt Andrea
Az új jégfelújító gép 10–12 perc alatt végzi el a frissítést.
Fotó: Schmidt Andrea

Egyelőre a megszokott időpontokban várják a korcsolyázókat a pályára, az új jégfelújító gépnek köszönhetően azonban lehetséges, hogy több turnust is ki tudnak alakítani. Az új gépet 30 millió forintért szerezte be a kft. A kanadai gyártmányú, Olimpia típusú járgány a szakma Mercedesének számít. Klasszisokkal jobb, mint elődje: erősebb a motorja, szélesebbek a kései, így rövidebb idő alatt teszi rendbe a jeget. Míg a régi árammal működött, az újat gáz hajtja – hatvan százalékkal olcsóbb az üzemeltetése.

Megújult a hűtőgépezet is. Bár ildomos lenne már kicserélni, pénzhiány miatt idén csak a kötelező nagy karbantartást végezték el rajta. Négymillió forintból többek között kifestették az öltözőket, két új erősítőt kapott a stúdió, és a hangfalakat is felújították. A belépők ára is változott: a felnőttjegy 700, a gyerek- és a kedvezményes belépők 650 forintba kerülnek. Tegnap este a jégdiszkóban léphettek először a jégre a korcsolyázók.

Olvasóink írták

 • 4. yvan16 2009. október 05. 10:24
  „Dóricicus , mi volt tavaly, mesélj. Tavaly, amikor én mentem, nem volt semmi zűr, igaz, h hallottam 1-2 dolgot, de szerencsére nem voltam akkor, amikor történtek . Rendtartás...hát ha jól tudom most már 5 Securitis tag van.”
 • 3. Dóricicus 2009. október 04. 18:27
  „Szívesen mennék én is a jégdiszkóba, de amit tavaly tapasztaltam inkább kihagyom.
  Talán a rendtartás is valaki munkakörébe tartozhatna!”
 • 2. yvan16 2009. október 04. 06:17
  „A JD árát elfelejtették közölni...750Ft.
  Amúgy egész jó volt péntek a jégdiszkó. :_D xD”
 • 1. ukk-mukk-fuck 2009. október 03. 16:50
  „cél a tíz hónap nyitva tartás: októbertől, áprilisig:-)))))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Alattomos kereszteződés

Nem látni rendesen a kereszteződést, de mindkét táborból látni túl gyors, türelmetlen közlekedőt. Tovább olvasom