Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

Koraszülöttek világnapja Süsüvel és színházbejárással

A koraszülöttek világnapja alkalmából játékos délutánra várta kicsiket és nagyokat a Korábban Érkeztem Alapítvány a Szegedi Nemzeti Színházba vasárnap.
A gyerekek felpróbálhatták Süsü, a sárkány jelmezét. A Csukás István által megálmodott mesefigura a szerző pénteken bemutatott művére, a Szökevény csillagok című előadásra is felhívta a figyelmet. A darabot kedvezményes belépővel nézhették meg tegnap a program résztvevői. Előtte azonban együtt énekeltek a Dodgem együttessel, sminkelésre, kézműves-foglalkozásra és kulisszák mögötti túrára várták őket. Gyüdi Sándor, a teátrum direktora elmondta, az a céljuk, hogy a társadalomnak minél nagyobb része figyeljen oda, hogy vannak, akik rászorulnak a segítségükre, és mindent meg kell tenni, hogy megfelelő ellátásban részesüljenek azok, akik kicsiny súllyal, korábban jönnek a világra.

Koraszülöttek világnapja Süsüvel és színházbejárással - GALÉRIA

Földvári Nagy Zsuzsanna, a Koraszülöttekért Közhasznú Egyesület elnöke a jövő évi célkitűzésüket közölte: elérni azt, hogy a gyermekek és szülők a koraszülött intenzív osztályon minél több időt tölthessenek együtt. A világnapi eseményt harmadszor rendezték meg, Szegeden kívül Budapesten és Zalaegerszegen. A Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi elnöke, Csoma Zsanett fontosnak tartja, hogy Magyarországon a többi hasonló alapítvánnyal jól együtt tudjanak működni. Pintér Sándor professzor, a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány kuratóriumi elnöke úgy fogalmazott, nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint hogy a szülő legnagyobb kincsét és a gyerekek kistestvérét mentsék meg, amikor életveszélyben van. A vendégektől azt kérte, bár komoly dologról van szó, mégis inkább az öröm legyen hangsúlyos ezen a délutánon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Átadták a megyei Prima Díjakat

Három Prima Díjat adott át a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) Csongrád… Tovább olvasom