Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Korcsolyapálya épül a Széchenyi téren

Szeged - Négyszáz négyzetméteres szintetikus jégpálya épül a Széchenyi térre a karácsonyi vásár új, ingyenes programjaként. Korcsolyakölcsönzésre, -élezésre is lehetőség lesz a helyszínen. Hétvégente versenyekkel, bemutatókkal, jégdiszkóval várják majd a látogatókat.
– A korábbi években leginkább a hétvégéken várta programokkal a karácsonyi vásár a látogatókat, a szintetikus jégpálya azonban mind a 29 napon jó alternatívát nyújt a kikapcsolódásra – mondta el lapunknak Licsicsányi Ilona. A Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: a szintetikus jégpályát egy vállalkozótól bérlik. A hétvégén kezdik el építeni a Takaréktár utca felőli oldalon. Szintezéssel indítanak, hiszen a Széchenyi tér sétánya domború. Negyven köbméter homokkal egyenesítik ki a felületet, és geotextília is kerül a 14×29 méteres, azaz 406 négyzetméteres pálya alá, amely járdától járdáig ér majd. Egyméteres palánkkal veszik körül, és világítást is kap. Egyszerre összesen 130-an korcsolyázhatnak rajta.

http://b2b.wien.info/en/press-media-services/pressservice/2010-12/vienna-ice-dream-2011
A bécsi vároháza előtti teret minden évben hatalmas jégpályává alakítják.
Fotó: http://b2b.wien.info/en/press-media-services/pressservice/2010-12/vienna-ice-dream-2011

A pályát ingyen használhatja majd bárki, aki hoz magával korcsolyát, vagy a helyszínen bérel. Mivel a szintetikus jégen csak nagyon éles korcsolyával élvezetes a siklás, a pálya mellé korcsolyaélezőt telepítenek. Ruhatárat nem üzemeltetnek majd, de egy fedett pavilonban padokat és fogast biztosítanak. Hétköznapokon délelőttől egészen este tízig tart nyitva a pálya, hétvégente napközben gyermekprogramokkal, iskolák közötti versenyekkel, esténként jégdiszkóval várják a fiatalokat.

– Együttműködünk a Szegedi Sport és Fürdők Kft.-vel, szeretnénk, ha a szegedi műjégpályán edző műkorcsolyázók és jégkorongosok bemutatóznának a Széchenyi téren. A Szabadkai úti korcsolyapályát is népszerűsítjük: aki a Széchenyi térre többször is visszatér, ingyenjegyet kaphat oda – magyarázta Licsicsányi Ilona.

Nem csak a szintetikus jégpálya miatt lesz más az idei karácsonyi vásár – új típusú faházak sorakoznak majd a Széchenyi téren. Építésüket már a napokban megkezdték. A Kárász utca felől idén is a parasztházak fogadják a látogatókat, vendéglátók, kereskedők kínálják portékájukat. A kisszínpadon karácsonyi kézműves-foglalkozásra várják a gyerekeket.

A karácsonyi vásár november 25-én nyit, ekkortól üzemel a szintetikus jégpálya is.

Olvasóink írták

63 hozzászólás
 • 63. Márkusné 2011. november 14. 07:15
  „Gratulálok minden " inteligens "hozzászólónak . A megértőket köszönöm.”
 • 62. Agáta 2011. november 12. 09:45
  „Nem lesz ruhatár, de egy fedett pavilonban fogasok igen? Hurrá, jó ötlet, csak írják ki a bejáratra: "Kabáttolvajok Paradicsoma", alá: "Ez a ti karácsonyi ajándékotok".”
 • 61. macs 2011. november 10. 13:40
  „55. Kisg,
  "a régi göncben korizó szegények"
  ne itélj a külső alapján! Egyáltalán nem biztos, hogy a márkás cuccban gazdag és a régi göncben szegény korizik. Ismerek olyanokat, akik nem hordanak márkás cuccokat, de jelentős vagyonuk van.”
 • 60. N.P. 2011. november 10. 13:26
  „varadipal
  "A Szegedi Városkép Kft. ügyvezető igazgatójától megtudtuk: a szintetikus jégpályát egy vállalkozótól bérlik." - tehát nincs ingyen, csak közösen fizetjük, tehát jó lenne tudni az összeget.

  Egyébként egy ekkora városnak( pusztán marketing szempontból is) ezt a költséget vállalnia illik, és ekkor még a saját polgárai számára nyújtott szolgáltatás "hasznáról" nem is beszéltem.

  Kiváló ötlet!!!”
 • 59. varadipal 2011. november 10. 11:42
  „Szuper ötlet, köszi a vállakozónak, hogy ingyen bocsátja a közönség rendelkezésére a pályát. A károgóknak meg a tarlón a helyük.”
 • 58. pinkcat25 2011. november 10. 09:13
  „Én komolyan mondom, le vagyok döbbenve a kommenteken!!!!! valóban itt tart az ország????
  Ellenzőknek: csak 1 hónapról van szó, amikor a város hozzájárul ahhoz, hogy pl. a ti gyerekeiteknek is legyen egy kis karácsonyi hangulata,(ami úgy látszik tőletek nemigen lenne)
  Éljenzőknek: végre eljutott idáig a város, nyugaton ez már régóta így van....mindenkinek jó szórakozást!!!!

  35. macs!!!
  Nálad a pont.....nap, mint nap tapasztalom, hogy itt külföldön magyar a magyarnak "hóhéra", minden más nemzetiség szuperül összetart....

  Márkusné!!!
  Magának azt hiszem kezeltetnie kellene magát....sajnálom a családtagjait....”
 • 57. Queenmargareth 2011. november 10. 08:42
  „jó ötlet és lesz rá vevő minden korosztályból.”
 • 56. geza 2011. november 10. 08:25
  „Olvasgattam a hozzászólásokat, pro-kontra.
  Ami megfogott: INGYEN, sajna mindig mindenki ingyen akar mindent. Anno mi korcsolyázni természetes tavakra jártunk, aztán (privatizáció) jártunk a műjégre, villamossal diákbérlettel.
  Amit szeretnék mondani: ha valaki komolyan szeretne csinálni/kipróbálni valamit, azért áldozni kell(ene). Ki szeretné próbálni? Ok, ismerőstől lehet kérni korcsolyát, ne adj Isten, a jégpályán bérelni, arra az 1 órára. Ha nagyon tetszett akkor be lehet ruházni.
  Hányok ettől az ingyen minden kell, ha már fizetni akkor sok pénz (1 doboz cigaretta ára).
  Egy ismerős tartott aerobic orákat 1,5 hónapon keresztül, saját költségén bérelt termet. Nem jártak, majd meghirdetett egy ingyenes alkalmat, voltak vagy 30 an, következő alkalomkor 0 azaz senki.
  Ingyenesség sajnálom ezt mondom a komolytalan embereknek való. Arról ne beszéljünk, hogy semmi nincs ingyen (ki fizeti majd a villanyt, pálya karbantartást, gépeket, a felállításhoz szükséges homokot stb-t )”
 • 55. Kisg 2011. november 10. 06:20
  „33-ra... Meglepődnél. Nem adok tippeket, hol mindenhol korcsolyáznak még a szegények, de pl. nekem még megvan a húsz éves korim, csak néha éleztetni kell. Sajnos szegény vagyok, a műjégpályára soha nem mennék ki, ez a Széchenyi téri pont azért lenne jó, hogy kicsit olvasztaná a rétegeket. Ahol szoktam telente, abban az a fantasztikus, hogy vannak kapura lövést gyakorló hokisok, kicsi gyerekek, akik csak csúszkálnak, kicsit profibbak, akik köröznek, figuráznak, tavaly láttam egy bácsit, lehetett vagy 70, még a réges-régi, békebeli, felcsatolható korcsolyájával haladgatott. Vannak márkás cuccokban korizó fiatalok, meg a régi göncben korizó szegények. Szerintem a Széchenyi tér előre is hatalmas durranás lesz, tömeggel, és vissza fogjuk követelni évről évre :-D”
 • 54. andrisne 2011. november 10. 05:34
  „Kedves Márkusné!
  Érdekes nézeteid vannak....már ne haragudj!Én korizni nem tudok,de nagyon jó dolognak tartom ezt az ötletet.Mindent a gyerekekért,ebben az időszakban meg főleg!!Pár száz Ft -ot ne sajnálj a gyereked mosolyáért!Nálunk is szűkös a családi kassza,de a gyerekek megértik,hogy nem azért megyünk a karácsonyi vásárba,hogy ész nélkül költekezzünk.Olyan is volt,hogy semmit sem vettünk! De családi programról hallottál már??Az teljesen ingyen van és örökre emlékezetes marad !!Nagy élmény a családdal kézen fogva sétálni és lélekben is ráhangolódni a Karácsonyra!Javaslom próbáld ki,lehet másképp fogod látni a világot!Sok sikert hozzá !

  vmagdi!Teljesen egyetértek veled!”
 • 53. ifj. Nagy Gábor 2011. november 09. 23:42
  „10. horvathi
  "Ezek szerint egész télen nem fogják sózni a szegedi utakat"

  Pontosan és csakis a te kedvedért, hogy legyen mi miatt siránkoznod.

  "még azokat sem, amelyeket nem érintett az eddigi szegedi szőnyegbombázás, és az egész város egy jégpálya lesz?"

  Megint csak azt mondom, át kéne élned egy igazi szőnyegbombázást, aztán ha túlélted, akkor talán nem beszélnél ilyen hülyeségeket... Különben is az egész város szőnyegbombázott, te magad mondtad, akkor hogyhogy mégis van olyan, amit nem érintett? legyél már konzekvens! :)”
 • 52. .suhym. 2011. november 09. 22:21
  „49. baloghkatica 2011.11.09. 20:39
  Ha emlékeztem nem csal, a Széchenyi téren és a Dóm téren is jó pár éve van karácsonyi vásár, vagy tévedek?
  Netalán be kellene szüntetni, mert a belvárosi boltosoknak ez nem tetszik?
  .......................................................................................................................................................
  Nem hinném, hogy a világ bármely országában egy jó kezdeményezés miatt ennyi "károgó" lenne. Inkább örülni kéne az ingyen sportolási lehetőségnek. Legalább a befizetett adóforintokból valamit vissza is kapunk, nem mellesleg pedig a fiatalság feláll a számítógép, tv elől és mozogni indul!!! Már ezért megéri!”
 • 51. Kisg 2011. november 09. 20:49
  „Ez szuper lesz .-)) Nem járok ki a karácsonyi vásárra, de korizni kimegyek. Éljen a DÖNTÉS!!!! :-)) Ebből lehetne akár hagyomány is. Ne feledje senki, a korcsolya is mozgás, sport ;-)”
 • 50. Vöslauer 2011. november 09. 20:47
  „Ez tetszik. Milyen hangulatos lesz :D Bár mennyien kárognak érte...
  Egyébként kedves Márkusnénak azért gondolom otthon a kábel tv be van fizetve és esti programként azt nézik. Tessék kikapcsoltatni, nem azon butulni és fájdítani a szívét, hogy a világ rossz hely és a havi díjon pedig vehet a gyereknek korcsolyát! Ő is jobban élvezné.”
 • 49. baloghkatica 2011. november 09. 20:39
  „Akkor a korcsolyapályára a 4-es villanyos végén már nincs is szükség... (lehet vele spórolni :D)

  A közeli boltosok, szórakozóhelyek megint kapnak egy nagy döfést... nem marad más, csak a kitermelhetetlen bérleti díjak :D”
 • 48. mátka 2011. november 09. 20:38
  „47 ...az én észrevételeim arra irányultak,hogy az új ügyvezető 1 azaz 1 db siker után mennybe megy stb...nem érzelmi alapon kell értékelni. Az egy jó fesztivál volt ,viszont ezer és egy ilyen van az országban. A párhuzam annak szólt,hogy több, régen ünnepelt esemény ma már nehézségekkel küszködik.Tök mindegy ki fémjelzi,ez előfordulhat majd itt is( reméljük persze ez nem köv be ) A városkép jövője sem csupán ezen az egy sikeres rendezvényen fog múlni. Nem szabad szuperlatívuszokat használni egy ügyes kezdeményezés kapcsán. A városkép ezen periódusának pozitív gazdasági eredménye,működése évek múlva lesz igazán látható.”
 • 47. kowalsky 2011. november 09. 18:38
  „44. mátka 2011.11.09. 16:55
  Arra is emlékezzünk, hogy a Dóm téri vásárt nem a Városkép szervezi.”
 • 46. jozko 2011. november 09. 17:41
  „Még a végén megtanulok korcsolyázni....
  Az lenne a nagy szám!
  Pénzért lehetne mutogatni!
  /A szervezők figyelmébe ajánlom, legyen egy kis bevételük is.../”
 • 45. 620829 2011. november 09. 17:28
  „mAGYARIÁBAN KÁROGÓ MINDIG ISA VOLT VAN ÉS LESZ,....a dögöljönmeg amástehene is tipikus magyariai hozzáállás........

  KEDVES MÁRKUSNÉ.....el kell menni a szervezőkhöz-és megkérni őket-hogy néhány korcsolyát ott is lehessen letéti pénzért kölcsönözni-így ha kenyér nem is lesz....de korcsolyázás igen!!!”
 • 44. mátka 2011. november 09. 16:55
  „Az ötlet jó. pl : "A Városkép a legjobban működő cég! Itt megérte leváltani az előző cég vezetőt! Sikeres Borfesztivál, egy új Dóm téri borfalu sorozat beindítása"...Egy db sikeres rendezvény és már az érzelmek elvisznek mindent.Elékezzünk a Dóm téri karácsony kapcsán is ujjongás ( az is kitűnő rendezvény ! ) idén meg már ki kell segíteni....Lassan ezzel az egésszel. Erre a kori pályára honnan lesz pénz ? Az egész eddig megtermelt haszon erre megy ,stb ?”
63 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bozsik Yvette csecsemőszínháza

Szeged - Bozsik Yvette hetekkel ezelőtt életet adott második gyermekének, és már elkezdett dolgozni. Tovább olvasom