Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 15°C Még több cikk.

Körforgalom a dorozsmai templomnál

Szeged-Kiskundorozsma - Az ezredfordulón még a legbalesetveszélyesebb szegedi csomópontok közé sorolták a dorozsmai templom előtti kereszteződést. Ezért vált fontossá a csomópont átépítése: 47 millió forintból készült el az ottani körforgalom.
– Főleg a messzebbről érkezők bizonytalanodtak el a kiskundorozsmai kereszteződésben: most akkor ki mehet előbb? Számos csattanás, koccanás szemtanúja voltam itt – mesélte tegnap egy nyugdíjas férfi, aki Dorozsmán, a szegedi, a kiskunmajsai és a kiskunhalasi út találkozásánál lakik. A közlekedési szakemberek már az ezredfordulón a legbalesetveszélyesebb csomópontok közé sorolták ezt a kereszteződést, mostanra viszont megoldódott a helyzet: elkészült a dorozsmai körforgalom. Úgy építették meg, hogy a nagyobb teherautók is kényelmesen meg tudjanak fordulni benne. A növényesített belső sziget hat és fél méter sugarú, míg az aszfaltozott rész szélessége hét méter, a körforgalom mindhárom ágán zebra vezet keresztül.

– Sokan járnak erre a nagybani piac és Sziksósfürdő miatt, ideje volt már, hogy átalakítsák a kereszteződést – vélekedett az autójából kipattanó Börcsök István.

– Tíz-tizenöt éves kívánság volt, hogy a templom takarásában létrejött érdekes forgalmi helyzetet egyértelművé tegyük egy körforgalommal. Kimondottan veszélyes volt a kereszteződés, a gyalogosközlekedés is problémásnak számított – mesélt az átalakítás indokairól Fábián József, a terület önkormányzati képviselője. Hangsúlyozta: a 47 millió forintos beruházás állami pénzből valósult meg, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. tervei alapján.

Májusban a kivitelező, a Swietelsky Építő Kft. megkezdte a munkát: szeptember elejére pedig meg is kapta az aszfaltburkolatot a körforgalom, az autósok már jó két hete használhatják. Már csak a növényzetet kell a helyére ültetni, így a műszaki átadás legkésőbb október 31-éig – az előzetes határidőnek megfelelően – megtörténik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kutatók Éjszakája 2007 a Szegedi Tudományegyetemen

Ismét kinyílnak a laboratóriumok ajtói, a kutatók kibújnak fehér köpenyükből, és hétköznapi nyelvre… Tovább olvasom