Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Korizni romantikus

Szeged - Romantikus pillanatnak voltunk szemtanúi a szegedi Városi Műjégpályán: Mándi Dorottya és Tóth Márk Sándor épp csókot váltott a pálya közepén.
A fiatal pár édes kettesben rótta a köröket szerda délben, a jégpálya néhány percre csak az övék volt. Egyetértettek velünk abban, hogy a korizásban a sport és a játék mellett kétségkívül van valami romantikus, ahogy a párok kéz a kézben siklanak, segítik egymást, fogócskáznak, és önfeledten nevetnek egymás botlásain – mintha megszűnne körülöttük a világ.

Néhány percig csak a fiatal páré volt a pálya. Fotó: Kuklis István
Néhány percig csak a fiatal páré volt a pálya. Fotó: Kuklis István

Talán éppen ezért kedvelt jelenet a közös korizás a romantikus filmekben is, mint például az Állítsátok meg Terézanyut! című vígjátékban.

– Gyerekkoromban mindig híres műkorcsolyapáros akartam lenni – mondja Kéki Kata (Hámori Gabriella) Dávidnak (Csányi Sándor), miközben belekezdenek életük első közös kűrjébe.
– Mint Katarina Witt?
– Nem. Én egy komplett páros akartam lenni. Mint a Regőczy–Sallay. Azt hittem, hogy... hogy mindig ilyen boldogok, mindig így... így együtt...
– Tudod, ki volt Katarina Witt sógornője? A híres Anett Pötzsch! – kiabálja Dávid, miközben tovasiklik a Városligeti Műjégpályán, majd hosszú perceken keresztül játszanak és bolondoznak az éjszakai kivilágítás hangulatos fényeiben, hogy aztán egymás karjaiban egy csókkal melegítsék fel kihűlt ajkaikat.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ajándékkoncert fogyatékossággal élőknek

Karácsonyi hangulatú ajándékkoncertet tartanak december 9-én 15 órától az Agórában. Tovább olvasom