Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Kormányőri dicséret a városőröknek

Az autópálya megnyitásához kapcsolódó városi rendezvényeken a városőrök irányították a forgalmat. Azt tapasztalták: az autósok nem bosszankodtak az útlezárások miatt. Az ünneplés idején bűncselekmény nem történt.
Az M5-ös megnyitására személygépkocsival érkező vendégek és az érdeklődő szegedi autósok is jelezték, hogy többször bedugult a belváros a jeles szombati napon.

A teljes gárdával a forgalomirányítási feladatokban segédkező önkormányzati városőrség elnöke, Kovácsné Vadászi Erika elmondta, hogy a dugók kialakulása több okra vezethető vissza. Egyrészt a városi rendezvények miatt lezárt Kelemen utcát el kellett kerülniük az autósoknak, másrészt a karácsonyi bevásárlások szombatra ütemezése miatt nagyon megnőtt a gyalogosforgalom. A Kölcsey utcai hotelbe igyekvő vendégeknek egérutat javasoltak – a rendőrök különleges alkalom miatti elnéző magatartására számítva.

A városőrök biztosították a Huszár Mátyás rakparti VIP-parkolást – szombaton reggel hat órától, ahogyan a múzeum előtti eltereléssel is ők foglalkoztak. A belvárosi rendezvényeket a városőrök elnöke is remek hangulatúnak ítélte, ahol szívesen segítettek a biztosításban a városőrök a programok végéig, este fél nyolcig. Kovácsné elmondta, a nagy tömeg ellenére bűncselekmény nem történt, még eltévedt autósok, elkószált gyerekek útbaigazításával sem kellett foglalkozniuk.

Az autópálya-megnyitóra érkező vendégek kalauzolását intéző városőrök munkájával a kormányőrök is elégedettek voltak. A Fehér-tói Halászcsárdánál a parkolókat biztosító városőrök nem számoltak be incidensekről. Minden vendég megértéssel fogadta, hogy az egyszeri, rendkívüli esemény miatt az aszfaltozott parkoló melletti füves területen kellett letennie a kocsiját.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: Az autópálya csak az első fontos lépés

Reptér, vasút, híd, tudásipar – sorolta a következő lépéseket a miniszterelnök, és a… Tovább olvasom