Délmagyar logó

2018. 07. 22. vasárnap - Magdolna 20°C | 29°C Még több cikk.

Kormánytámogatással érkezett kétszáz külföldi egyetemista Szegedre

A magyar kormány támogatásával tanuló fiataloknak tandíjat nem kell fizetniük, ráadásul zsebpénzt és lakhatási támogatást is kapnak.
Orientációs napon, azaz bemutatkozó előadásokkal és az egyetemi épületek bejárásával köszöntötték tegnap a Szegedi Tudományegyetem azon külföldi hallgatóit, akik a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogrammal érkeztek a városba és kezdték meg tanulmányaikat. A magyar kormány támogatásával tanuló fiataloknak tandíjat nem kell fizetniük, ráadásul zsebpénzt és lakhatási támogatást is kapnak.

Az SZTE-re ezzel az ösztöndíjjal jelentkezők száma meghaladta a háromezret, közülük 405-en tettek sikeres felvételi vizsgát, és végül felük iratkozott be graduális vagy posztgraduális képzésre. A legtöbben az angol nyelvű gazdaságtudományi alap- és mesterképzéseken kezdik meg tanulmányaikat, de népszerű volt még az általános orvos szak, a nemzetközi tanulmányok és a biológia is.

A legnagyobb számban Azerbajdzsánból érkeztek ösztöndíjasok, de sok mongol, iráni, szíriai és jordániai hallgatója lesz a programnak köszönhetően az SZTE-nek, melyen összességében 2500 külföldi hallgató kezdi meg az idei tanévet. Ez a diákok 15 százaléka.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újraélesztési rekordra készülnek: több mint 150 babán oktatják egyszerre a jelentkezőket a Rakparton

Újraélesztési rekordra készülnek: több mint 150 babán oktatják egyszerre a jelentkezőket a Rakparton
Szombathelyen 2015-ben 600 civil vett részt a rekord felállításában egy nap alatt, tavaly pedig 4-5 nap alatt mintegy kétezren, és Dunaújvárosban is próbálkoztak már rekorddal. Tovább olvasom