Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

Korrupciós bolt - túlzással a jelenség ellen

Szeged - Hétköznapinak mutatja be a korrupciót újabb kiállításán a Magyar Kétfarkú Kutya Párt. A jelenségen sopánkodni fáradt poén, elfogadottnak beállítani talán még figyelemfelkeltő az alkotók szerint.
A korrupció szélesebb körű elfogadását, sőt megszerettetését szeretné elérni a Magyar Kétfarkú Kutya Párt, amely ezzel küzdene a „politikusainkkal szembeni gyűlölet ellen". Budapesten a Király utcában, a Boulvard és Brezsnyev Galériában nyílt a Védegylettel közös kiállítása a Szegeden alapított, de már a fővárosban tevékenykedő ironikus street art csoportnak. A kiállításon kellékek, ötletek, megoldások láthatók egy korruptabb világért.

– Azoknak szól, akik korruptak, vagy azok szeretnének lenni. A gyermekekre is gondoltunk, fontos korán elkezdeni a nevelésüket, hogy megszokják, és tudják, milyen kerülőutak vannak a világon. Nekik szól például a Vakond Pityu mélygarázst épít – magyarázta Kovács Gergely, a kutyapárt alapítója.

Megvesztegethetők a sakkfigurák az MKKP kiállításán. Fotó: DM/DV
Megvesztegethetők a sakkfigurák az MKKP kiállításán.
Fotó: DM/DV

A paródia célja bemutatni: a korrupció annyira elterjedt, hogy természetesnek tűnhet egy erre szakosodott, ezt népszerűsítő bolt. A termékekből berendezett kirakat is arra erősít, hogy méginkább standardnak állítsa be a jelenséget. Az alkotók szerint a legtöbb ember, ha volna rá lehetősége, korrupt lenne. Ezt hangsúlyozni azonban „fáradt" poén, ezért döntöttek amellett, hogy mindezt normálisnak állítják be.

A kérdésre, hogy a kiállítás BKV-ihletésű-e, Kovács Gergő így válaszolt: – A BKV adja magát, hogy az ember vele viccelődjön, de nyilván sokkal általánosabb a dolog. Nem a BKV ellen irányul, bár vannak ilyen motívumok, például a vállalat vaskapuja látható az Éjjeli boríték címlapján a háttérben.

Korrupciós bolt - túlzással a jelenség ellen. Fotó: delmagyar.hu (galéria)

Az Árki Tibor és Kovács Gergely által készített tárgyak között van korrupciós sakk, ahol a bábuknak zsebük van, meg lehet őket vesztegetni. Két ember játszhatja, de csak egyikük lehet BAR-listás. Vannak továbbá előre elkészített borítékok és egy Terézváros kiárusítását hirdető plakát.

A kiállítás néhány hétig látható a Király utcában, július 31-én pedig Ivádon, a Batyus galoppon. A Nemzeti Vágta-paródiaként először tavaly megrendezett versenyen közlekedési eszköznek nem minősülő tárggyal lehet részt venni.

Olvasóink írták

 • 7. Celtis 2010. június 26. 11:42
  „Lemondok a korrupciós boltról az árvízkárosultak javára.”
 • 6. meska 2010. június 26. 10:44
  „Isten ments, hogy korrupt lögyek, de a csoki parasztokat kitiltanám a kirakatbul! :)”
 • 5. Egyolvasó 2010. június 26. 07:35
  „Pénz arra van amire akarjuk, hogy legyen, de ha kijelentik/jelentjük/ hogy nincs rá pénz akkor bizony arra sosem lesz.”
 • 4. Stn 2010. június 26. 07:14
  „Erre bezzeg van pénz!! :DDDDDDDDDDDDDDD”
 • 3. Mizujs 2010. június 25. 19:27
  „Ha valódi párt lenne, rá szavaznék. Van higgadt szemléletmódja, humora. .... és aki nem érti a humort, az nem érdemli meg az életet!”
 • 2. VásárhelyiÁgi 2010. június 25. 18:07
  „A Kétfarkú Kutya maga is korrupt!
  Miből tud fenntartani két farkat???”
 • 1. TMA 2010. június 25. 17:55
  „Hajá!!! Éljen a Kétfarkú Kutya!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csökken a hitelkamat

Szeged - Minden eddiginél alacsonyabb szintre, 8,5 százalékra csökken a diákhitel kamata július… Tovább olvasom