Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Korszerű piac Üllésen

Üllés - Másfél hónapja nyitották meg a Napos úti új piacot Üllésen. A település polgármestere az egész falu forgalmának növekedését várja az új épületegyüttestől.

A helyi termékek piachoz jutása, ezzel a helyi termelők támogatása volt az elsődleges célja Üllés polgármesteri hivatalának a Napos úti új piac létrehozásával. A teljes beruházás 42 millió forintból valósult meg, amelyből az önrész mintegy 15 millió forint volt.

– Az 1500 négyzetméteres nyitott piacot a 200 négyzetméteres kiszolgálóépülettel másfél hónapja nyitottuk meg. A 45 asztal iránt egyre több árus érdeklődik – magyarázta Nagy Attila Gyula. Üllés polgármestere elmondta, hogy a település Erdei utcai régi piaca már nem felelt meg az igényeknek.

Az új piacot birtokba vették az árusok és a vásárlók.  Fotó: DM/DV
Az új piacot birtokba vették az árusok és a vásárlók.
Fotó: DM/DV

– Az új komplexum teljesen akadálymentes, ráadásul a vásártér mellett épült, ahol a falunapokat rendezzük; az idelátogatók sokkal könnyebben tudnak parkolni. A területen régen malacvásárokat is tartottak, amikor az egész falu forgalma fellendült. A csütörtökönként tartott állatvásárokkal ezeket az időket szeretnénk visszahozni – mesélte Nagy Attila.

Az új piac csütörtökön és szombaton nyit ki, és a polgármester szerint már most az egész mórahalmi kistérségből – például Zákányszékről és Ruzsáról – érkeznek az árusok. – Szeretnénk, ha vásárolni is minél több településről jönnének a vevők. Lássák, hogy az a zöldség-gyümölcs, tejtermék, méz és virág, amit a nagyobb áruházakban árulnak, itt sokkal jobb minőségben kapható. Ismerjék meg a különbséget a házi, illetve a bolti tejföl között – mondta Nagy Attila.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rázuhant gazdájára a 600 kilós ló

Megijedt, megcsúszott, és gazdájára zuhant egy 7 éves ló hétfő késő délután Szeged-Szőreg határában. Tovább olvasom