Délmagyar logó

2017. 07. 29. szombat - Márta, Flóra 19°C | 30°C Még több cikk.

Kosik: Botka pártolja a terroristákat

Szeged - A szegedi Fidesz szerint Botka László feltehetően pártolja a Párizsban robbantgató terroristákat, ha pénteken nem veszi napirendre a betelepítési kvóta elleni fideszes indítványt.
– Izgalmas, közéleti fordulópontot is jelentő közgyűlés lesz a pénteki, mert a városvezetés társadalmi egyeztetések nélkül nyújtott be közgyűlési előterjesztéseket, és így születhetnek döntések fontos ügyekbe – hangsúlyozta Nógrádi Tibor fideszes önkormányzati képviselő.

Nógrádi: Botka machiavellista

A Fidesz közgyűlési képviselőcsoportjának vezetője hangsúlyozta: „a Fidesz–L.É.T. frakció küldetése, hogy képviselje a társadalom legszélesebb igényeit." Nógrádi elmondta, „segíteni fogjuk a civil kezdeményezéseket abban, hogy egyeztető szándékuk eljusson a hatalomig, eljusson az eddig machiavellista módon gondolkozó és irányító polgármesterhez."

Nógrádi szerint a város 2016-os költségvetése elfogadhatatlan, tárgyalásra alkalmatlannak tartják. A telek- és építményadó  realizálására például nem látnak esélyt. „Többek között azért sem, mert sok olyan kültelki telek adója van a költségvetésbe beépítve, mely adómérték a telek értékének több esetben a 60-80 százalékát is eléri. Ennek a behajtása, ennek a sarcnak a realizálása esélytelen."

  A Fidesz frakcióvezetője nevetségesen kevésnek nevezte azt a 300 millió forintos alapot, amit idén út- és járdafejlesztésre állítottak be a költségvetésben. – Ha ezt elosztjuk a 20 választókerülettel, akkor 15 millió jut egy körzetre. Ez egy sáros utca felének leburkolására sem elég – mondta Nógrádi Tibor.

   A Fidesz költségvetési módosító indítványáról elmondta, „azokra a tételekre adtunk be módosítót, amikre konkrét polgármesteri ígéretek hangzottak el az elmúlt években." Ilyen a subasai és dorozsmai csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére tett indítványuk.

Tüntetés a megyeháza előtt! Ja, nem, a városházánál...

„Szeged városa abban érdekelt, hogy sok gyerek szülessen ebben a városban" – vezette fel Nógrádi Tibor az óvodabezárások ügyét. Elfogadhatatlannak tartotta, hogy olyan óvodákat zárnak be, melyek infrastruktúrája példaértékű az országban. „Miért nem lehet hinni Szeged város jövőjében? Miért nem lehet bízni abban, hogy a gazdaságélénkítő kormányzati programok és a lakásteremtő kormányzati programok Szegeden is fognak működni, nem csak az ország 95 százalékában? Miért nem tudjuk optimistán a város jövőjét nézni, és a bővülési folyamatokat megrajzolni?" – sorolta a kérdéseit Nógrádi. Az óvodabezárásokról hangsúlyozta: „nem keresünk politikai hátsó szándékot, mert a szegedi Fidesz-frakciónak nem az a célja, hogy zavart keltsen, hogy botrányt okozzon. Ha van benne hátsó szándék, akkor az legyen annak a lelkiismereti kérdése, aki azt elköveti." Kérte, vegyék le napirendről óvodabezárások ügyét, majd bemutatta Laczi Norbertet, aki elmondása szerint az óvoda közösségét képviseli.

Laczi Norbertről megtudtuk, hogy két gyermeke van, a nagyobbik a bezárásra ítélt Gáspár Zoltán utcai óvodába jár. „Nem fogunk elzárkózni attól sem, hogy pénteken a 9 órakor kezdődő közgyűlés előtt fél órával csendes felvonulást szeretnénk tartani a megyeháza előtt."

– A városháza előtt – igazították helyre Laczit a sajtótájékoztatón résztvevő fideszes politikusok.
– Bocsánat, a városháza előtt. Elnézést kérek! – szabadkozott Laczi Norbert.
– Lehet ott is egyébként – mondta Nógrádi Tibor, és mindenki nevetett.

Kosik: Botka László feltehetően pártolja a Párizsban robbantgató terroristákat

Kosik Dénes fideszes képviselő elmondta, Nógrádi Tiborral közösen nyújtottak be önálló képviselői indítványt, amelyben kérték, a közgyűlés foglaljon állást a betelepítési kvóta ellen. Kérték Botkától, hogy ezt sürgősséggel tárgyalja a közgyűlés, de Kosik elmondása szerint még nem kaptak választ a polgármestertől, hogy pénteken tárgyalja-e vagy sem az indítványt a közgyűlés. „Mindebből azt a következtetést vagyunk kénytelenek levonni, hogy feltételezhető, hogy Botka László és a helyi balliberális képviselők nem tartják fontosnak az ország és annak polgárainak megvédését. Feltételezhető továbbá, hogy a szegedi baloldal Botka László vezetésével ismételten a migránsok oldalára áll, és egyetért a migránsokkal érkező lehetséges terroristák megjelenésével. Feltehetően pártolja a Párizsban és más városokban robbantgató, és sok-sok ember halálát okozó terroristák tevékenységét. Feltehetően egyetértenek a Kölnben és más városokban randalírozó, a nőket molesztáló és megerőszakoló gazemberekkel. Mondjuk ki, nem kell ezt cizellálni!" – mondta Kosik Dénes, aki szerint meglepetés lenne, ha pénteken Botka mégis napirendre venné a betelepítési kvóta elleni fideszes indítványt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A karácsony örök

A karácsony örök
A Kodály tér melletti élelmiszerbolttal szemben december óta ajándékdobozokkal teleaggatva áll a hatalmas fenyő. Tovább olvasom