Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 14°C | 24°C Még több cikk.

Kosik Dénes: a rendelkezésre álló keretből kell javítani a hangulaton

Szeged-Kiskundorozsma - Miért szaporodtak el a pockok Dorozsma központjában? Mi lesz a Vályogos utca felújításával? Leváljon-e a városrész Szegedről? – többek között erre kíváncsiak dorozsmai olvasóink.

Köszöntünk mindenkit, aki velünk tart a ma délelőtti online interjún! Dorozsmán vagyunk, vendégségben Kosik Dénes kiskundorozsmai önkormányzati képviselő irodájában. Kezdődhet is az interjú!

Kosik Dénes:Köszöntök mindenkit! Kezdhetjük az interjút!

Délmagyarország: Sokszor elhangzik, hogy a külső körzetek lakói úgy érzik, hogy másodrendűek egy belvárosi lakoshoz képest. Változott-e ez valamit az elmúlt években?

Kosik Dénes: Ez a probléma valóban fennáll. Amiért változik a helyzet az az, hogy megpróbáljuk a rendelkezésre álló keretből javítani a hangulatot. Játszótereket építeni, sport lehetőséget biztosítani. De legyünk őszinték, Dorozsmán még mindig vannak földes utcák például, miközben Szeged belvárosát épp felújítják. Persze arra is szükség van, tudjuk! De próbálunk minél többet tenni. A legutóbbi közgyűlésen például "átment" 4,2 millió forint a dorozsmai stáció felújítására, ebből fizetjük majd a stáció szentképeinek elkészítését. Szeptemberben remélhetőleg át is adhatjuk, de a Körzeti Megbízott Iroda költöztetése is folyamatban van.

Online interjú Kosik Dénes önkormányzati képviselővel. Fotó: Frank Yvette (galéria)

matman: Úgy tudom Dorozsmán kívül Gyula-telep is a körzetéhez tartozik. Nos, gyanítom, hogy az utolsó választások óta nem járt arra. Pedig ott is sokan szavaztak ám magára, de el lettek felejtve! Ott is EMBEREK élnek, ám. megérdemelnék a rendezettebb körülményeket. Igaz valami véletlen folytán a füvet levágták a Vasutas soron, és a stop táblát láthatóbbá tették a Gomba utcában, de azt már senki nem látta meg ,hogy a Gomba utcában az autók alját súrolja a felgörbülő lemez, a Postás pálya oldalán gyalogjárda van ugyan, de nem lehet eljárni ott a gaztól, a szeméttől. Bárki megbújhat ott! A pályán középen nagysokára az embermagasságig érő füvet levágták ugyan, de a szomszéd kerítések felé nem. A szél a gazmagvakat viszi a művelt kertekbe! Mi azt se tudjuk kinek kellene szólni! Bízunk benne maga tudja és meg is teszi! Üdvözlettel: matmam

Kosik Dénes: Jártam arra természetesen. Amennyiben a Gyula telepiek megkeresnek fogadóórán, nagyon szívesen segítek, de ez egyszer sem történt meg az elmúlt két évben. Pedig eddig csupán egyszer fordult elő, hogy a fogadóórán senki nem fordult hozzánk. Egyébként is itt vagyunk az irodában, de, ha mégsem, van egy füzet az irodában, amibe mindenki beleírhatja az üzenetét, telefonszámmal, email címmel, így vissza tudjuk hívni őket. A Postás pálya ügyében azt tudom mondani, hogy amennyiben közterületen van a gaz, akkor azt a Környezetgazdálkodási Nonprofit kft. munkatársai egy meghatározott ütemterv szerint tartják karban.

Tné: Én a központban lakom a posta háta mögött iszonyú ott élni rengeteg a rágcsáló (pocok) amit senkit se zavar, az áruház udvara retkes, büdös a posta hátsó része se sokkal különb, elhanyagolt ingatlanok a Vadliba utca 6-8 szám alatt, gaz tátong a telkeken-ugyan ebbe az utcába 14 szám alól fergeteges (PISI) szag terjeng esténként a kinti nagy terjedelmű vécék ürüléke tölti be a környéket. A buszmegállók környéke, a félegyházi bolt stb környéke szemetes, rendezetlen ittas emberek használják, a területet kocsmaként és közvécének nevezték ki, a közeli bokrokat és a kicsike zsák utcát, nem beszélve a kétes alakokról-talán a közbiztonság érdekében néhány kamerát felszerelhetnének -megdöbbentő dolgokat látnának erről biztosítom önöket. Köszönöm, hogy kíváncsiak véleményeinkre és ha csak egy dolgot sikerül meg oldani már az is előre haladás a közösség számára. Üdvözlöm: Tné

Életképek Kiskundorozsmáról. Fotó: Frank Yvette

Kosik Dénes: Továbbra is a fogadóórára tudok hivatkozni. Ezzel kapcsolatban senki nem keresett meg az elmúlt két évben, most hallok erről először. A javaslatom, hogy keressen meg engem, vagy, ha úgy érzi, közegészségügyi problémáról van szó, forduljon közvetlenül az ÁNTSZ-hez.

Ügye válogatja, hogy mit lehet lépni. Ha gazos a szomszéd telek, akkor annyit tudok segíteni - hisz nem vagyok hatóság -, hogy javaslom, hívják fel a Polgármesteri Hivatal zöld számát, regisztrálják a problémát és onnan kezdve elindulhat aa ügy a saját útján. Ha más kérdésről van szó, például út javításról, akkor úgy tudok segíteni, hogy átgondolom, milyen forrásból fordíthatnánk pénzt a javításra.

Kordásné Moró Eszter: Sok Dorozsmai lakos vágya lenne, ha a Sziksóstó ügye fel lenne karolva. A gyönyörű tó környezetében egy pár szép új pad bizonyosan újra odavonzaná a látogatókat. A fürdő is teljes felújításra szorulna, mi dorozsmaiak is nagyon örülnénk egy Hagymatikum stílusú gyönyörű fürdőnek, Makovecz Imre stílusjegyeivel.A fürdő szégyenletes állapotát leszámítva, nagyon jó érzés dorozsmai lakosnak lenni, a falu egyre szebb lesz, az emberek egyre barátságosabbak.Kicsit nosztalgikusan gondolok vissza a pár évvel ezelőtti utcabálra, megismételhetné ezt a szép ötletet Bányai Úr után valaki más is. Ennyi észrevételem lenne. Köszönöm a megszólalás lehetőségét.

Kosik Dénes: Én is örülnék egy hasonló fürdőnek. Sajnos a városnak a koncepciója nem a Sziksósfürdő fejlesztését célozta meg, Újszegedre koncentráltak. Magam részéről nagyon sajnálom. Mórahalmon Nógrádi Zoltán polgármester úr összetenné a két kezét, ha akkora fejlesztési területe lehetne, mint Sziksósfürdőnek. Ennek a fejlesztése lényegesen nagyobb összeg mint, amivel egy egyéni képviselő rendelkezhet. Amivel mégis, abból maximum hangulatjavító fejlesztéseket lehet csinálni. Annak azért örülök, hogy elkészült a 7F-es busz végállomásánál a fedett buszváró.

Online interjú Kosik Dénes önkormányzati képviselővel. Fotó: Frank Yvette (galéria)

Egy olvasó: Igaz Önök Kiskundorozsmával kapcsolatosan várják a kérdéseket, de ha szabadna megemlítenem Kiskundorozsmához tartozó Sziksós fürdőt és tennének érdekünkben nagyon hálásak lennénk.Sziksós fürdőre lekanyarodva a főútról ( Bordányi út) jó lenne egy leforduló sáv ahogyan azt Subasára is megcsinálták. Nagyon veszélyes a lekanyarodás, sajnos nem belátható rendesen hogy épp jön e szembe valamilyen jármű. Már adódtak itt balesetek is.Sziksós fürdőn az utak rettenetesen kátyúsak, és betonút (Vereshomok út) csak a fürdőig van, de az is rossz állapotú. A Subasa út pedig csak kátyúkból áll, és esős időben rettenetes ahogy mindenhol teljes szélességében áll a víz. Aki itt gyalog ilyenkor nem lehet közlekedni. Több alkalommal is volt már aláírásgyűjtés, de sajnos megfelelő intézkedés az nem történt. Kérni szeretnénk, hogy darált aszfalttal, vagy apró zúzott kővel szórják le, hogy lehessen itt közlekedni.Köszönjük a lakók nevében, és reméljük, hogy pozitív eredmények születnek

Kosik Dénes: A Vereshomok utcában tavaly annyit tudtam megcsináltatni, hogy a Bordányi úttól Sziksósfürdő bejáratáig terjedő szakaszt kikátyúztattam. A teljes felújítás 25 millió forintba kerülne, erre eddig nem sikerült pénzt előteremteni. A Vereshomok utca további részét tavaly a Kiskerti Útkeret terhére csináltattuk meg. A Subasa út ugyanezen kereten belül idén készül el, 1,1-1,2 millió forintból. Ami a keretbe nem fér bele, ott megpróbálunk máshogy segíteni, például képviselői keretből. Legutóbb az Izsóp utcában javíttatunk, de folyamatban van a Gólyahír és a Rebarbara utca javítása is.

Egy olvasó: Azt hiszem, hogy Subasa is Kiskundorozsma egy szeglete! Rengetegen laknak itt ezen a részen, ennek ellenére mezőgazdasági területnek, talán zártkertnek, attól függően, hogy milyen érdekeket kell szolgálni nevezik meg a területet. Kár, nagy kár mert nagyon sok szavazattól fog elesni a jövőben a jelenlegi kormány ha nem változtatnak ezen területi besorolásán! Közművesítés, / víz, gáz, vezetékes telefon / ennek ellenére csak tiltással találkoznak az itt élők! Jó lenne ezen változtatni! Több odafigyelést! Értékelni kellene, hogy az emberek szorgos, munkával, az államtól segítséget nem várva teremtik meg saját lakhatási körülményüket. A megépült, Domaszéki út, járdával és világítással jelzi, hogy azért elindultunk egy jó irányba! Nem lenne szabad megállni.

Kosik Dénes: Lehet, hogy félreértésről van szó, hisz a közművek nagy része megvan ott is. A csapadékvíz és a szennyvíz elvezetés viszont valóban hiányzik. Amíg ez nincs meg, addig a beépítési fok 3 százaléknál nem lehet nagyobb a jelenleg érvényben lévő törvények alapján. Ez alól csak akkor van kivétel, ha valaki felvállalja, hogy ezt a két problémát saját költségén megoldja. Ez milliós nagyságrend. Ez Subasára vonatkozik. Sziksós más besorolás alá esik.

Milliárdos nagyságrendű beruházásról beszélünk egyébként, de nagy probléma az is,hogy a subasai utcák nagyon szűkek. Erre megoldást kéne találni, vagy a telkekből kéne elvenni vagy egyirányúsítani kellene az utcákat.

Online interjú Kosik Dénes önkormányzati képviselővel. Fotó: Frank Yvette (galéria)

A Szegedi Vízmű Zrt.-vel és a Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft.-vel való kiváló együttműködés kapcsán sikerült néhány olyan fejlesztést kivitelezni, ami később segítheti majd a csapadékelvezetés kérdésének megoldását.

A Körte utcában és a Tárnokfű utcában sikerült a szivattyúzást megoldani tavaly, de amit én ennél is jelentősebbnek tartok az, hogy a Körte utca magasságában a Bordányi út alatt a vízmű feltárta a korábban betemetett csapadékvíz-elvezető csatornát, valamint szintén a Bordányi út mentén a Vereshomok utca és az úgynevezett Bezzeg-Kovács buszmegálló térségében egy olyan átsajtolást végzett a Szegedi Vízmű Zrt. 3 méter mélyen, amire a későbbiek során telepíthető ennek a résznek a csapadék-vízelvezető rendszere. Az idén annyival sikerült továbblépni, hogy a Vereshomok utcától a Bordányi út mentén az Őszibarack utcára fordulva egészen a Subasa útig a jövőben kivitelezendő csapadékvíz gyűjtő rendszer tervei 4 millió forintos keretösszeggel szerepelnek a 2012. évi költségvetésben. Ugyanúgy, mint, ahogy a Subasán az M5 autópálya alatti átsajtolás terve, szintén 4 millió forintos keretösszeggel.

Délmagyarország: Mik a tapasztalatok a hétvégi megváltozott buszközlekedéssel kapcsolatban?

Kosik Dénes: A hétvégi módosított buszjáratokkal kapcsolatban, az első előterjesztésre nemet mondtunk, semmilyen körülmények között nem akartunk hozzájárulni. Készült egy másik változat, amiben a 36-os buszt már nem akarták megszüntetni, ezt már elfogadhatóbbnak tartottuk. Ez lépett életbe végül. Lassan 3 hónap telt el, azóta egyik fogadóórán sem keresett meg senki azzal, hogy ez így nem jó. Azzal is tisztában vagyok, hogy egyénekre lebontva mindenki javára nem lehet döntést hozni. A bevezetett rendszer viszont a Dorozsma bal oldalán élők közlekedését javította, hisz sűrűsödtek a járatok. Kétségtelen, hogy a jobb oldalon lakóknak a kerülő miatt 4-5 perccel többet kell tölteniük a járatokon, hogy a végcélt elérjék.

Délmagyarország: Régóta téma az elszakadás kérdése. Ön mit gondol erről? 

Kosik Dénes: Anélkül semmiképpen nem akartunk bármerre is elindulni, hogy a dorozsmaiakat ne kérdezzük meg. A közvélemény-kutatás alapján viszont úgy döntöttünk, hogy nem szabad ebbe az irányba elmenni, mert egy helyi népszavazással csak fölösleges költségbe verjük a várost és nem biztos, hogy elérjük a kívánt eredményt. Személy szerint a leválás mellett állok, vannak a környéken jó példák.

Online interjúnk véget ért, köszönjük a kérdéseket!

Kosik Dénes: Köszönöm az érdeklődést, a kérdéseket!

Vendégünk megígérte, hogy a kommentekben feltett, meg nem válaszolt kérdésekre írásban válaszol nekünk. Amint megérkezik emailje a válaszokkal, akkor azokat is megjelentetjük.

Korábban írtuk:

Kérdéseiket ma tíz órától a delmagyar.hu-n online interjúban tesszük fel Kosik Dénes önkormányzati képviselőnek. A beszélgetést szerkesztett formában a Délmagyarországban és a Délvilágban közöljük.

Életképek Kiskundorozsmáról. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Felkészül: Mihálffy Béla

Dorozsma másik önkormányzati képviselőjét, Mihálffy Bélát jövő kedden faggatjuk. Továbbra is várjuk kérdéseiket a szerkesztoseg@delmagyar.hu címen, ügyfélszolgálatunkon (Gutenberg utca 5.), a Sajtóházban (Szabadkai út 20.) vagy postán (6740 Szeged, Pf. 153).

Városrészek fóruma címmel új sorozat indult lapunkban. Abban reménykedünk, hogy a „Mi történik Szegeden?" kérdésre pontosabb választ tudunk adni, ha a kisebb területekre és lakóikra fókuszálunk, és a részletekből igyekszünk összerakni a teljes képet. Elsőként Kiskundorozsmát választottuk. Folyamatosan igyekszünk feldolgozni azokat a témákat, amelyeket a dorozsmaiaktól kapunk, és amelyek reményeink szerint teljes olvasótáborunkat is érdekelhetik.

Foglalkoztunk már például a nagybani piac környékén élők helyzetével, a következő napokban írunk például a dorozsmai tömegközlekedésről vagy a magyar–cigány együttélés tapasztalatairól.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. saturnus 2012. július 19. 13:56
  „20. libip 2012.07.19. 07:11-Na erről van szó nyuszó muszó.”
 • 20. libip 2012. július 19. 07:11
  „A beküldött kérdésemre ugyan nem kaptam választ,(Vályogos utca felújítása),de azt megtudtam,hogy a rettenetesen fontos stáció felújítására "átment" 4,2 millió forint! Na ettől nyugodtabban alszok,és ettől szívesebben zötykölődök tovább,és nyelem a port a Vályogos utcában!Lényeg,hogy a stáció és a szentképek fel lesznek újítva!!!”
 • 19. saturnus 2012. július 18. 08:25
  „Fogadó óra? Az egy nagy semmi,mert ott az történik mindig ami megtörtént Brüsszelben navrasics és Neelie Kroes,négyszemközt fűt fát megígér,hízeleg nyájaskodik,hatalmaskodik, ha senki akivel tárgyal. Csak ott ráhúzták navrasicsra a vizes lepedőt nagy nyilvánosság előtt és őt nem tudják lealázni, kirúgni,el lehetetleníteni, segélyeket megvonni,bosszút állni, és már egyből mást hadovált mint a négyszemközti megbeszélésen. No ezért nem mennek el a fogadó órákra az emberek,eljön a választások ideje na akkor majd elmennek,és biztos nem őrájuk adják le a voksukat mert kiszolgálják a hazudozó maffia bandát. Becsapták az embereket,mindenkit a nyomorba döntenek és ő maguk zsíros vagyonokhoz jutnak. Kiderült,hogy a föld mutyik amit most csak a fideszeseknek adnak titkosított pályázatokon ,mint a műkörmösnek is aki nem is ott lakik helyben azért csinálják teljes gőzzel,mert az EU 2014-2021 között EU-s támogatásokat amik nagyon nagy pénzek csak ezek kapják meg,a kicsi földel rendelkező gazdák és gazdálkodók semmit sem fognak kapni. Mórahalmát azért emlegetik ilyen sűrűn és az elszakadást, mert Nógrádi akarja megkaparintani a támogatásokat ezért a területért is. Ő már így is sok száz millió EU-s pénzt nyúlt le majd választások után ki fog derülni a sok sikítás. Soha senki nem veti fel de már régen meg kellett volna valósítani egy közúti felüljárót építeni a vasút felett a Dorozsmai átjárónál és abban a pillanatban fejlődésnek indulna Dorozsma,mert a fejlődésben ennek a hátránya és ennek a hiánya mindennek az oka.”
 • 18. vandar 2012. július 18. 05:35
  „Na most megkaptuk a válaszokat!
  El kell menni a fogadóórára és ott kell panaszkodni mert azt senki nem hallja meg.
  Igaz, hogy szeretett képviselőnk itt lakik Dorozsmán de észre sem veszi, hogy mi történik körülötte.
  Koszorúz, emléktáblát meg stációt avat, miséz EMBEREKKEL találkozik.
  Talán azokkal is szóba kellene állni akik nem a hátsó fele felől állnak.
  Nagyon tetszett a kezdeményezés de az eredmény az nulla.
  Ez a cikk is egy alibi munka.”
 • 17. SP 2012. július 17. 17:47
  „Ha Dorozsma
  az önkormányzat könyöradományából szeretne határozottan fejlődni, akkor nem sok jóra számíthat.

  Ezért valamilyen elkerülő
  utat is találni kellene a cél érdekében Viktorék felé. Állami beruházásokat, fejlesztéseket megcélzó pályázatok célirányú aktivizálása.

  Szó szerinti elkerülő utak
  kiépítését is kívánatosnak tartom az átmenő forgalom elvezetésére.

  Dorozsma
  Szeged egyik de-centruma is lehetne Mórahalom fejlettségi fokon.”
 • 16. gorgó 2012. július 17. 16:27
  „Kedves Yoda mester! Hasonlóan látjuk...”
 • 15. MrYoda1900 2012. július 17. 16:15
  „Kedves "gorgo" én olyan példáról beszéltem amit láttam és hallottam a saját fülem és szemem láttára!!! Hogy is gondolhat a mai világban olyat magyar , hogy nem szól a cigány hozzá és nem vesz részt bizonyos programokban. Ezeket mind támadásnak vennék nagyon sokan! Nem akarom ecsetelni példákat ,de tudnék nagyon sokat írni róla. Biztosan vannak olyan emberek persze rajtam kívül , akiknek semmi baja sincs a másik oldallal( cigány) és én mint magyar örülök is ennek!! De sajnos nem igazán vannak olyanok akik szívesen végig hallgatnák pl: a telepen olyan cigányokat akik igazán tudnak zenélni ide értem a gitározást és éneklést, táncolást. Ha nem undorodnának tőle nagyon sokan akkor ki lehetne őket ebből a semmiből venni és kamatoztathatnák tudásukat . De azért mondok egy példát. Egy állás megvan hirdetve telefonon megtörténik a egyeztetés várja a munkáltató a munkavállalót , de amikor meglátja , hogy cigány akkor már be is telt az állás. Később telefonál újra állás ügyben és ki derül még nincs be töltve az állás. Akkor gondolhatod , hogy sok ilyenfajta ember mennyire el van keseredve. Nem sajnálni akarom Őket de sokan hiába akarnak dolgozni és kitörni ebből a helyzetből nem tud semmi áron. MARAD A SZEGÉNYSÉG ÉS A TELEP!!!!”
 • 14. Logaritmus 2012. július 17. 15:40
  „Ez is csak egy fideszes, olyan mint a többi.”
 • 13. gorgó 2012. július 17. 15:02
  „Kedves Yoda Mester! Úgy látom, a jedilovag kurzusnak nem azonos évfolyamán jártunk, ezért fejtse már ki világosabban, hol van cigányellenes szó az általam írtakban. Az egészet annak sugallatával írtam, hogy sajnos, hiányzik az együttműködési, beintegrálódási készség a "telepiekben". Bocs´, hogy így írom, ők maguk használják ezt a terminus technicust magukról. Én is szeretném, ha közvetlenebb lenne a viszonyunk velük, keresnénk a kapcsolódási pontokat, de ettől ők zárkóznak el inkább.Háborúját - háborgását pedig tartogassa és közvetítse a sötét oldalnak! Én nem azon az oldalon állok.Panaszkodtam csupán, hogy nem látok részükről közeledési hajlamot. Cáfoljon meg, mondjon ellenpéldákat erre. Vannak jó próbálkozások, pl. cigánygyerekek versmondó versenyét szervezték meg nemrég, Závada Pál "Egy sor cigány" c. könyve bemutatója volt nemrég. Minden évben van "cigányok karácsonya" a telepen, ahová karácsonyfát visznek, ajándékokat osztanak nekik. Ők mikor ajánlották, hogy pl. tartanának egy jó kis cigányzene-folklór bulit, ahol énekelnének, zenélnének autentikus dalokat nekünk, dorozsmaiaknak? Pedig sokan elmennénk megnézni...Hogy látnánk belőlük valamit. Látnánk a közeledést! He? Szosz? Dzsanesz?”
 • 12. macs 2012. július 17. 14:51
  „Végig olvastam az interjút, és amolyan "nesze semmi fogd meg jól" benyomást keltett. A hangulatjavításra való törekvés különösen tetszett. :-)”
 • 11. uborka 2012. július 17. 14:48
  „ÉN IS CIGÁNY VAGYOK KI KÉREM MAGAMNAK,MEG BŰNÖZŐ TESTVÉREIMMEL,MERT ÖNÖK TETTEK MINKET AZZÁ AMIK VAGYUNK, MONDJON LE.”
 • 10. saturnus 2012. július 17. 12:40
  „9. MrYoda1900 2012.07.17. 12:17 Csak a jogukat tudják kötelességüket nem.”
 • 9. MrYoda1900 2012. július 17. 12:17
  „Tisztelt "gorgo" hozzászólóhoz szeretnék szólni elsősorban fel vagyok háborodva , hogy milyen jogon beszél ő Így a cigányokról !!! Nekem a szomszédom cigány család (saját maguk mondták el mert nem látszik rajtuk) de min dolgos és rendes csendes és tiszta emberek.Addig míg nem mondták el de azóta sem eszemben nem jutott volna ilyeneket gondolni a cigányokról ! Igen is van joguk nekik is de sajnos vannak olyan emberek akik meglátják mert barna a színűk akkor már fogják magukat és mennek tovább. Számtalanszor láttam és hallottam saját magam, hogy akár milyen dolgos, tiszta, rendes , becsületes rá adásul tanult akkor is azt mondják róla , hogy akkor is CIGÁNY !!!! Megkérdezném tőle ha ilyen felfogással van akkor hogyan is szeretné , hogy ők is vegyék ki rendesen a részüket a fejlesztésből a rendtartásból a közterületen együtt dolgozva a fehér emberrel??? Ha ennyire utálja őket mert a leírtakból én ezt érzem!!! A magyar (fehér) emberben is van ugyan mint a cigányba a börtönben is ugyan úgy van magyar és cigány is !!!!!”
 • 8. saturnus 2012. július 17. 12:10
  „Kosik Dénes: a rendelkezésre álló keretből kell javítani a hangulaton ki veszi be ezt a maszlagot? Nem kell stadionokat építeni, Felcsúton arborétumot közpénzből orbánnak, kuszaszem ne kísérletezzen a nép rovására és a gazdagok javára adót módosítani.Ne papoljunk itt kérem,nem is akarnak adni semmit.”
 • 7. CsImre 2012. július 17. 12:06
  „"Vendégünk megígérte, hogy a kommentekben feltett, meg nem válaszolt kérdésekre írásban válaszol nekünk."

  Ez az, amit eddig egy interjúalany sem tett meg, kíváncsi leszek, hogy ezúttal másként történik-e.”
 • 6. Dizel 2012. július 17. 10:58
  „4. egy_ember 2012.07.17. 10:13

  :) Egy ember aki a valóságot látja...”
 • 5. CsImre 2012. július 17. 10:30
  „Dorozsmára a kerékpárút járhatatlan, az előírásoknak nem felel meg, és veszélyes. Ezen mikor szándékoznak változtatni?”
 • 4. egy_ember 2012. július 17. 10:13
  „Én nem tudom miért kell az önállóság kérdését még mindig felhozni... Tavaly a kiküldött kérdőíveknek csak 10%-a érkezett vissza és azok is inkább a nem mellett voltak. Nekem élnek arra ismerőseim és ők hallani sem akarnak a leválásról. Kosik Dénesnek is bele kell ebbe törődnie.”
 • 3. csonakos 2012. július 17. 09:44
  „Kosik Dénes egy kiváló műszaki szakember! Sajnos a karrierjét egy betegség kettétörte fiatalon és rokkantként kellett neki érvényesülnie. Én sajnálom, hogy erre a politizálásra adta a fejét mert attól amit most képviselnie kell ő sokkal többet érő meber! Néha, amikor elnézem a VTV közvetítéseit kérdezem a képernyő előtt, hát kellet ez neked Döncike?
  Egy biztos, ha csak rajta múlna szeretett Dorozsmája érdekében cselekedne!”
 • 2. Együgyű 2012. július 17. 08:39
  „,,Városrészek fóruma: onine interjú Kosik Dénes önkormányzati képviselővel"
  Kosik Dénes önkormányzati képviselőnek (Fidesz-KDNP) meg van az egyéni stílusa, ambíciója. Tehát az Ő akarata szerint váljon már le Szegedről a hátrányos helyzetű Kiskundorozsma. Berkeken belül meg azt ígér (vezeti meg) a választóit, ahogyan az egyéni stílusa engedi. Ez alapján meg azt ígér választóinak, amit akar. De Kosik Dénes ambícióit támogassa meg Szeged Városa az új műfüves focipálya oda telepítésével. Majd az ottani helyi lakosok eldöntik utólag, hogy jó e nekik. Ha ez megtörténne, akkor az itteni sírás-rívás, elégedetlenség megszűnne!
  Más véleménye mindenkinek lehet a demokrácia jegyében!
  OFF.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kéttonnás úthenger alá szorult egy algyői férfi

A mentés alatt végig eszméleténél volt a gépkezelő, vizet vittek neki a szomszédok. Tovább olvasom