Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Köszönjük! 155 ezer forint gyűlt össze a Korábban Érkeztem Alapítványnak

Szeged – Véget ért a licitálás a Korábban Érkeztem Alapítványnak felajánlott sportos relikviákért. Valamennyi ereklye gazdára talált, összesen 155 ezer forintért.
Senki többet, harmadszor! Véget ért a licitálás a Korábban Érkeztem Alapítványnak felajánlott sportolói ereklyék elkeltek.

Szivós Márton fürdőköpenyéért egy neve elhallgatását kérő olvasó 40 ezer forintot ajánlott fel. A Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának játékosai által aláírt labda 35 ezer forintért lett a Zöldségcentrum Kft. tulajdona. Az A-Híd Szeged VE játékosai által dedikált vízilabda végül 30 ezer forintért kelt el, Hann Gizella ajánlotta az összeget, és nyerte meg vele a labdát. Drávucz Rita a londoni olimpián viselt pólójáért és baseball sapkájáért a Fröcsi Kft. ajánlott fel 20 ezer forintot az alapítványnak.
A nyerteseken felül korábban a Testnek Léleknek Titkai Szalon is licitált, s 30 ezer forintot ajánlott Szivós fürdőköpenyéért. A bolt munkatársa elmondta nekünk, a felajánlott összeget akkor is átutalja az alapítványnak, ha nem ő nyeri meg az ereklyét. Így összesen a jótékonysági akció végére 155 ezer forint gyűlt össze az alapítványak.

Valamennyi licitálónak köszönjük a felajánlásokat! Az ereklyék átadásáról, átvételéről a nyerteseket külön értesítjük.

* * *

Március 22.

10:56 Egy neve elhallgatását kérő olvasónk 40 ezer forintot ajánlott fel Szivós Márton fürdőköpenyéért.

10:52 A Zöldségcentrum Kft. nevében a Pick Szeged játékosai által aláírt labdáért 35 ezer forintot kínálnak.

Az A-Híd Szeged VE játékosai által aláírt vízilabda
Az A-Híd Szeged VE játékosai által aláírt vízilabda


10:24 - A licitet délután 4-ig meghosszabbítottuk, így még lehet ajánlani. Még nem késő!

Szivós Márton ezt a köpenyt ajánlotta fel
Szivós Márton ezt a köpenyt ajánlotta fel
Március 21.

10:15 Az A-Híd Szeged VE pólósának köpenye máris megdrágult egy olvasó 35 ezer forintot kínált érte.

10:01 Szivós Márton fürdőköpenyére is tettek licitálási ajánlatot, nem is akármilyet: a Testnek Léleknek Titkai Szalon nevében 30 ezer forintot ajánlottak föl az alapítványnak. A Szalon neve elhallgatását kérő munkatársa telefonos megkeresésünkre azt mondta, ezt a 30 ezer forintot akkor is befizetik az Alapítvány számlaszámára, ha nem az övék lesz a vízilabdázó köpenye.

Március 20.

11:20
Újabb felajánlott ereklyékre érkezett ajánlat: Hann Gizella olvasónk 30-30 ezer forintot ajánlott föl az A-Híd Szeged VE és a Pick Szeged játékosai által aláírt vízilabdáért és kézilabdáért.

Március 19.

11:12
Megérkezett az első árverési ajánlat: Drávucz Rita londoni olimpiai baseballsapkájáért és pólójáért a Fröcsi Kft. a kikiáltási árat, 20 ezer forintot ajánlotta.


Drávucz Rita sapkája és pólója
Drávucz Rita sapkája és pólója

Korábban írtuk

Március elejére várták, egy fertőzés miatt négy héttel korábban érkezett tavaly a szegedi Rádi Kata és férje első gyermeke. Rózát kezdetben légzészavara és magas vércukra miatt kezelték. Mindössze 2360 grammos volt, így két hetet töltött a szegedi gyermekklinika koraszülött intenzív osztályán.

Rádi Kata egyéves kislányával az intenzív osztályon. Róza két hetet töltött inkubátorban tavaly februárban.Fotó: Schmidt Andrea
Rádi Kata egyéves kislányával az intenzív osztályon. Róza két hetet töltött inkubátorban tavaly februárban. Fotó: Schmidt Andrea
– Nagyon megijedtünk. A legrosszabb az volt, amikor először mentünk haza nélküle – mesélte Kata a kezdetekről, és hozzátette, idővel rájött, hogy mindennek célja volt. Mindig arra vágyott ugyanis, hogy jogi diplomáját egy alapítványnál kamatoztassa. Látva azt a munkát, amit az orvosok és nővérek Rózáért és a többi babáért végeztek és végeznek ma is, döntött, ősszel megkereste Tálosi Gyula osztályvezető egyetemi docenst, akinek szintén régi terve volt az alapítvány létrehozása.

Évente körülbelül 200-250 babát kezelnek itt – tudtuk meg az osztályvezetőtől –, a dél-alföldi régió legsúlyosabb állapotban lévő koraszülöttjei és újszülöttjei kerülnek ide. A 17 ágyas osztály hamarosan 30-ra bővül, a kevésbé súlyos eseteket ellátó újszegedi részleg ugyanis átköltözik a Tisza-partra. Akkor pedig akár 600 babát is kezelhetnek itt évente. A kicsik egy része csak egy-két hetet tölt náluk, de egy 700-800 grammal született baba akár három-négy hónapig is az inkubátorban van. A legkisebb, akit eddig sikerült megmenteniük, körülbelül 550 grammosan érkezett, ma pedig egészséges, úgy fejlődik, akár a kortársai.

550 grammos babából is egészséges gyerek lehet. Fotó: Schmidt Andrea (galéria)

Gyüdi Sándor: Szerencsés apa vagyok

– Azt hiszem, nincs ember, akit a nehéz helyzetben lévő gyerek ne érintene meg lelkileg – indokolta Gyüdi Sándor, miért vállalt szerepet az alapítvány kuratóriumában. Hozzátette: szerencsés apa, hiszen saját életében nem találkozott ezzel a szituációval. – Másrészt a művészvilágnak megvannak azok a lehetőségei – akár rendezvények, akár helyszínek –, amelyekkel ezeket a célokat támogatni tudja – tette hozzá a színházigazgató.

Az osztály közben napi gondokkal küzd, rendszeresen előfordul, hogy a nővérek és orvosok saját pénzükből vesznek pelenkát, probiotikumot, hasfájás elleni szert a babáknak, ha a szülők nem tudnak hozni. Ez pedig hosszú távon nem mehet – mondja Tálosi Gyula, aki arról is beszél, számtalan apróságra, alkatrészre, műszerre is szükségük van. Hosszú távú cél egy-egy drága eszköz, monitor, infúziós pumpa, inkubátor – utóbbi akár 1,5–3 millió forintba is kerülhet – megvásárlása. Az alapítványtól, amely a Korábban Érkeztem nevet kapta, azt is reméli, a nővérek és orvosok gond nélkül eljuthatnak fontos szakmai továbbképzésekre. Rádi Kata továbbmegy: álma egy koraszülöttház, ahol fejlesztőpedagógus, gyógytornász, pszichológus és logopédus dolgozik a fejlesztésre szoruló volt koraszülöttekkel.

Az alapítvány – amelynek kuratóriumában szerepet vállalt Gyüdi Sándor, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója és Varga Zita magyar bajnok vízilabdázó is – első pénzgyűjtő akciója most indul a delmagyar.hu-n.

Szivós köpenye, az A-Híd és a Pick Szeged labdája, Drávucz pólója

Azonnal igent mondtak az alapítvány árverésötletére az A-Híd Szeged játékosai, Drávucz Rita és a Pick Szeged. Mostantól egy hétig lehet licitálni a többszörös olimpiai, világ- és Európa-bajnok tagokkal büszkélkedő vízipólócsapat dedikált labdájára. Szivós Márton, aki a válogatottnak is tagja, saját új válogatott fürdőköpenyét ajánlotta fel, Drávucz Rita világ- és Európa-bajnok vízipólós pedig azt baseballsapkáját és pólóját adta az árverésre, amelyet a londoni olipián viselt a nemzeti csapatban. A Pick Szeged kézisei is aláírtak egy labdát – a tárgyak kikiáltási ára 20 ezer forint. A felajánlásokat a delmagyar.hu-n várjuk március 22-én délig, az összegyűlt pénz teljes egészében a Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány számlájára (Unicredit Bank 10918001-00000026-89160011) kerül.


Olvasóink írták

 • 13. mivan? 2013. március 22. 07:09
  „Ha már belekezdtek egy ilyen akcióba, legalább frissítsék a honlapot.”
 • 12. sziszi3ehe6 2013. március 21. 09:36
  „Jó helyre a büdzsét:
  Példa: 1 liter domestos a fertőtlenítéshez 350 Ft (1 litert használnak el hetente osztályonként, a beszervezett külsős takarító cégnek ennyi "jut"),

  "Az alapítványtól, amely a Korábban Érkeztem nevet kapta, azt is reméli, a nővérek és orvosok gond nélkül eljuthatnak fontos szakmai továbbképzésekre."

  Egy konferencia egy wellness hotelban pedig 200eFt :) szeretnek a doktorbácsik és a nővérkék konferenciákra járni ;)
  (itt általában gyógyszerlobbik fizetnek és rábeszélik a fontos megbeszéléseken - konferenciákon a javasolható gyógyszerekere a doktornéniket és bácsikat)”
 • 11. sziszi3ehe6 2013. március 21. 09:24
  „4. istvang58: mindenre lehívják az OEP és TB pénzeket... csak nem arra költik, amire kell...

  De aki járt már egészségügyi intézményben... az tudja mi a helyzet.

  Az ilyen külső - de beépített - intézményi alapítványok... azt sugallják, hogy nem kap az oep-től pénzt a kórház, ami az alapítvány tekintetében (aminek semmi köze a kórházhoz) igaz, a kórházra viszont nem érvényes...

  A vezetőségnek Gondosabban kellene a bevételt kezelni!”
 • 10. mosoly12 2013. március 19. 13:48
  „Végre "átszakadt a gát" :) Az ügy komoly, a pénz "jóhelyre" megy...és biztos minden forint számít. A számlaszámuk megtalálható a cikkben: Korábban Érkeztem Dél-alföldi Regionális Koraszülött Intenzív Osztályért Alapítvány Unicredit Bank 10918001-00000026-89160011. Remélem sikeres lesz a kezdeményezés! Drukkolok!”
 • 9. patpat 2013. március 19. 11:20
  „Sajnos az én kislányom is töltött pár napot születése után fertőzés miatt az újszülött intenzíven, és tényleg mindenki nagyon lelkiismeretesen és szívvel-lélekkel végzi ott a munkáját, és sajnos tényleg láthatóan anyagi gondokkal küzd az osztály, én is szívesen adakoznék, szerintem hasznos lenne egy külön cikkben megjelentetni a számlaszámot azoknak, akik nem tudnak akkora összeget adni, ami elég a licitáláshoz.”
 • 8. Mjuriele 2013. március 18. 11:16
  „Sajnos tanúsíthatom hogy milyen állapotok uralkodnak.
  A mi babánk is korábban jött addig engem sem érintett meg igazán e téma.
  Újszegedi részlegen annyira nincs pénz hogy a használt lábzsákos kuka tartalma nap végén visszavándorol az új lábzsákos kukába.
  Szakadt, beleizzadt lábzsákot vettünk fel nap mint nap.
  Aki tud tényleg segítsen, jó helyre megy a pénz!”
 • 7. Szurkoló 2013. március 17. 22:21
  „Atyaég. Elképzelhető, hogy én értelmezem rosszul, de szerintem a cikkben:

  - egy lelkes fiatal Anyukáról van szó, aki a személyes pozitív élménye (gyönyörű pici lánya koraszülött ellátása) miatt létrehozott egy alapítványt;
  - a kezdeményezésének - valamint a csatlakozók áldozatos munkájának, segítségének - köszönhetően hamarosan akár évi 600-ra (!) is emelkedhet azon kisbabák száma, akik esélyt kaphatnak az életre, és arra, hogy egészséges kisemberekké válhassanak;
  - a fenti nemes célok realizálásához a nevezett válogatott sportolók relikviái révén kívánnak pénzszerző akcióba kezdeni.

  Kövezzetek meg, de szerintem ez fantasztikus és tiszteletreméltó! Hogy jönnek ide a lenti hozzászólások? ...

  Sok sikert és kitartást, Kata! Negatív hsz-ekkel ne törődj -> szelektív olvasás, mint anno jogtörin... :)”
 • 6. istvang58 2013. március 17. 17:14
  „timala,
  Ha a szövegértésed nem megfelelő hívj segítséget. Én nem a leendő alapítvány pénzéről beszéltem.
  (ujraértelmezés - fog ez menni!)”
 • 5. timala 2013. március 17. 13:06
  „Szte nagyon el vagytok tevedve. Ez nem nyaralokra stb. kell , hanem az olya pici babaknak akiknek minden par gramm suly gyarapodas szamit.Akik meg nem alltak egy inkubator elott, s nem lattak ezeket az elni akaro piciket, ne mondjanak velemenyt. A kolleganom babaja 1 kg os volt, s hala az ottani orvosoknak mara szep , elet eros baba. Hogy miert kell a segiseg??? Mert ezeknek az osztalyoknak nem jut penz. Vagyis nem eleg, meg a legszuksegesebb dolgokra se. Nagyon kerem a politikai nezeteket ne itt oszatok meg, mert ez meltatlan ehhez a nemes alapitvanyi tervhez.”
 • 4. istvang58 2013. március 17. 05:58
  „Miért kell segítség??? Az egész ország fizet adót, EÜ hozzájárulást, ÁFÁt.különadókat. STB ! HOVÁ LESZ A PÉNZ?????
  Kell nyralókra, milliós rektori fizetésekre, új autókra ????”
 • 3. adalen27 2013. március 16. 21:45
  „Apátfalvi

  Csak szocikat? A többi az smafu valamiért? Miért kell ebből is politikát csinálni? Nem kell!Segítség kell pártok nélkül!”
 • 2. ezsiasagi 2013. március 16. 18:59
  „Az én nagyobbik fiam is benntöltött 3 hetet, most egészséges 4 éves nagyfiú.
  Hálás vagyok mindenért!!! Ha csak tehetem én is utalok nekik hisz tudom hogy még az üzemanyaggal is bajban vannak, pedig erre nagy szükség van de szerintem ezt csak azok érzik át akik ott aggódtak az inkubátor előtt. Míg élek hálával Tartozok Bán Kingának a gyógytornáért, olyat tett a fiammal hogy még most 4 év után is kitűnik a kortársai közül a fiam.”
 • 1. Apátfalvi** 2013. március 16. 15:33
  „Kétségkívül szépek ezek az akciók, tisztelet érte a résztvevőknek, de mindannyian tudjuk, hogy az igazi segítség az lenne, ha pár privatizátor szoci-patkányt felkötnénk, villáikat, palotáikat kifosztanánk és az így összegyűjtött milliárdokból mindent megvehetnénk az ilyen osztályok számára. De ami késik...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Előleg a gyerekháznak

A kormány támogatási előleget biztosít az országban működő Biztos Kezdet Gyerekházaknak a zavartalan… Tovább olvasom