Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Koszorúáradat a piacon: szív alakú és angyalkás

Szeged - Koszorúdömping van a Mars téri piacon Szegeden. Szinte megszámlálhatatlan kiegészítővel és formában árulják a halottak napi sírdíszeket. A legolcsóbbak 500 forint körül kaphatók, de ennek a tízszereséért is vásárolhat, akinek van miből.
Talán még nagyobb a választék a Mars téri piacon koszorúkból és virágokból mindenszentek és halottak napja előtt, mint tavaly. A nagycsarnokban hosszan sorakoznak a különféle méretű és árú koszorúk: a legkisebbekért 500-700 forintot kérnek, az igazán különleges és nagy koszorúk 4-5 ezer forintba kerülnek. Szanka Mária virágkötő azt mondta, öt éve nem emelkedtek az árak. Ő nem csak hagyományos formákat készített természetes anyagokból, láttunk nála keresztet ábrázoló sírdíszeket is.

– A lányom mindig alkot valamit, ha nem tud aludni éjszaka – mondta az egyik koszorúárus. Az asztalain angyalfigurával díszített koszorú, sőt még szív alakú is volt, „beépített" üveges mécsessel, 3000 forintért. Hétfő délelőtt nem volt sok vásárló, de a múlt szombati forgalomra nem panaszkodtak a piacosok. Úgy tudjuk, október 13-án kezdődött a koszorúvásár, és vasárnapig tart.

Öt éve nem emelkedett a koszorúk ára – mondta a Mars téren Szanka Mária. Fotó: Frank Yvette
Öt éve nem emelkedett a koszorúk ára – mondta a Mars téren Szanka Mária. Fotó: Frank Yvette

– Mindig élő virággal vásárolok koszorút, még akkor is, ha kiviszem a temetőbe, és másnapra elhervad. Oázisba rakott rózsákat vettem ezer forintért. Többször én magam állítom össze a koszorút, veszek hozzá alapot, fenyőágakat és rafiát – mesélte Túriné Berényi Rozália. Már korábban is kimegy a temetőbe, az ünnepek előtt. Sok hozzátartozója sírjához visz virágot, a férjéhez, szüleihez, nagyszüleihez, nagybátyjához és talán egykori osztályfőnökéhez.

A krizantémvásárt tavaly a parkolóban tartották, ahol hétfőn nem láttunk egyetlen virágárust sem. Odabent a csarnokban kisebb csokrokat dáliával 300-ért, sárga színű krizantémmal 350 forintért kínáltak. Szálanként 200 forintba került a krizantém, kisebb cserépben 450-ért adták. Egyszerű gyertyát 20, teamécsest 25 forintért vásárolhatunk, de a legnépszerűbb a 100 forintos műanyag dobozos mécses, illetve a kisebb üvegmécsesek 150–250 forintos áron.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Három embercsempész, egy tucat határsértő

Hőkamera buktatta le a migránsokat és segítőiket Röszkén - a három szerbiai sofőrt is előállították.… Tovább olvasom