Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Közel 100 bűncselekmény miatt ülhet a vádlottak padjára a tini

Szeged - A 16 éves fiú városszerte több tucatnyi személygépkocsit tört fel, több értéket is ellopott. Próbálkozott az autók beindításával, néhányat el is vitt. A rendőrség vádemelést javasolt az ügyészségnek.
A nyomozás adatai szerint egy 16 éves fiatalember megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy 2013 októbere és decembere között 92 bűncselekményt követett el Szegeden. A fiatalkorú fiú városszerte több tucatnyi személygépkocsit tört fel, lopott el belőlük értékeket. A rongálás is motiválta, ugyanis több kocsi rendszámtábláját lefeszítette. Próbálkozott az autók beindításával, néhányat el is vitt. Az egyik ilyen kocsival 2013. november 14-én 1 óra 25 perc körüli időben a szegedi Gutenberg utcában egy parkoló autónak ütközött, majd adatai hátrahagyása nélkül tovább hajtott. A szegedi járőrök gyorsan elfogták, ekkor derült ki, hogy a járművet bódult állapotban vezette.

Közel 100 bűncselekmény miatt ülhet a vádlottak padjára. Fotó: police.hu (galéria)

2013. december 24-én szenteste közel 20 autót tört fel a szegedi Hont Ferenc utcában és annak környékén. Közülük kettőt felgyújtott. A helyszínre irányított járőrök elől menekülni próbált, közben a kabátjából egy autósrádiót kiejtett. A rendőrök elfogták és előállították.

A nyomozás megállapította, hogy néhány bűncselekményben társa is volt, egy szintén fiatalkorú fiú.

A Szegedi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya az ügyben folytatott nyomozást befejezte. A rendőrség többek között lopás bűntette, jármű önkényes elvétele bűntette, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette, járművezetés bódult állapotban vétsége és közveszély okozása bűntette miatt javasol vádemelést az ügyészségnek - írta a police.hu.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyémántlakodalmat ültek

Hatvanéves gyémántlakodalmát ünnepelte a hétvégén családi körben Tápai János és Tápai Jánosné Balogh Mária. Tovább olvasom