Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Közelebb hozni a közösségeket

Mórahalom - 52 millió forintból, magyar–román pályázatból kezdte meg működését a monitorpress.eu hangos-képes hírportál.
A határ menti térségben élő embereket, közösségeket és gazdasági szereplőket kívánja közelebb hozni egymáshoz a hangos-képes hírportálként nemrégiben életre hívott monitorpress.eu. A Móra-Net Mórahalmi Informatikai Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. és romániai partnere, a Szórvány Alapítvány közösen pályázott a Magyarország–Románia Határon Átnyúló Együttműködési Programban az internetes oldal létrehozására – a projekt 52 millió forintból valósult meg.

A honlapon egyszerre működik egy magyar nyelvű oldal magyar hírekkel, egy szintén magyar nyelvű oldal román – elsősorban temesvári – hírekkel, illetve egy román nyelvű oldal Temes megye híreivel. Láthatók a Móra-Net Televízió és a Homokhát Televízió adásai is, a Mini Rádió pedig a nap 24 órájában várja hallgatóit – például a tapasztalt szerkesztő-műsorvezető, Szlavkovits Rita műsoraival.

– A monitorpress.eu kereskedelmi tevékenységet nem tölt be, közszolgálati médiumként működik. A szegedi közgyűlés elé kerülő témákat ugyanúgy bemutatja, mint a Homokhátság értékeit, kulturális életét, hagyományait – hangsúlyozta Duka Félix pályázati menedzser.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszva tanulnak Üllésen

Minden tanévben egy hétre a természethez térnek vissza az üllési általános iskolások: egy-egy osztály óráit a településtől 3 kilométerre levő erdei iskolában tartják meg. Tovább olvasom