Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Közlekedés Szegeden 1981-ben

Szeged – A Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállítótermében ma újra 1981-be „repülünk vissza": néhai kollégánk, Enyedi Zoltán ezúttal a közlekedésre koncentrált. Tartsanak velünk: képek annó.
Első felvételünk helyszíne szerintünk Tarján, a Retek utca környéke – a garázsajtókból tippelünk így. De ami ennél fontosabb, figyeljék meg a Kispolákot! Tetőcsomagtartó, utólag felszerelt reflektorok, a hátsó szélvédőn miniredőny. Második fotónk a Híd utcát mutatja, akkor, amikor még senki nem kanyarodhatott balra, a Stefániára. A mai kanyarodósávból lehet a hídra felhajtani, míg a külső sávból jobbra kanyarodhattunk az Oskola utca felé. Harmadik képünk a szellős parkolójú Széchenyi téren készült: ekkor még parkolóórába kellett dobálni az aprót. Negyedik felvételünk ma már nem készülhetne el: a Stefánián pont a másik irányba haladhatunk. Ötödik fotónk a nagy rohanásé. Vajon vissza kellett fordulni a csinos hölgynek a Zsigulijához, vagy minden nála van?

Képek annó, a Móra Ferenc Múzeum virtuális kiállításából. Nézzen be hozzánk!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tatár viszontválasza Nógrádira

A Fidesz rabszolgatartó-rendszert dolgozott ki a Homokhátságon - állította az LMP-s Tatár Gábor. Nógrádi Zoltán polgármester reagált az elhangzottakra. Megjött a viszontválasz. Tovább olvasom