Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Közlekedési káosz a Madách utcában

Szeged - Az Anna-kúti csomópont felújítása miatt a tanévkezdés nem volt teljesen zökkenőmentes minden szegedi iskola előtt. Volt ahol segített, máshol mit sem ért a rendőri jelenlét. A Madách utcában az utóbbit tapasztaltuk.
Utolsó puszi az autóból már félig kiszálló gyerkőcnek az iskola előtt, majd integetés és egy ismerős szülő üdvözlése: ilyen jelenetekkel tarkítva kezdődött meg az új tanév - rendőri és városőri jelenlét mellett - a szegedi Madách Imre Általános Iskola előtt.

Az autóval gyermekeiket iskolába szállító szülőktől mindig zsúfolt utca az Anna-kúti csomópont felújítása miatt még átjárhatatlanabbnak tűnt becsöngetés előtt. A szabad parkoló helyek hamar elfogytak: több autós az iskolával szembeni várakozni tilos tábla előtt állt le, szállította ki autójából gyermekét és kísérte el a bejáratig. Többen pedig úgy váltották szabálytalanul a sávot a szűk utcában, mintha az a világ legtermészetesebb dolga lenne.

– Menjél, ha annyira sietsz, menjél! – korholt egy kerékpáros nő egy anyukát, aki miután letette gyermekét a sulinál, pont elé vágott ki. A 828-as számú 1-es villamospótlót – az Anna kút lezárása miatt Szeged pályaudvar felé ezen az utcán keresztül mennek a járatok – pedig egy előtte megálló furgon, és a másik sávból a busz sávjába átérő személykocsi akadályozta a továbbhaladásban. Nem hallottuk, de jól láttuk: a sofőr hevesen magyaráz a volán mögül.

Fél nyolc után pár perccel a Lechner tér-Vadász utca-Madách utca kereszteződése szinte teljesen bedugult. Itt próbált átjutni egyik oldalról a másikra egy kisfiú – jó néhány percébe telt, amíg az autósok elengedték. A posztoló járőr éppen vele szemben állt – a rendőröket elvileg azért küldték ki az általános iskolák elé, hogy éppen az ilyen helyzeteket oldják meg –, mégsem állította meg még a sokadik Anna kút felé tartó négykerekűt sem. A városőr eközben egyik fülében bedugott fülhallgatóval strázsált az iskola bejáratával szemben: csak akkor szedte ki a műszert, mikor fotóskollégánk egy fénykép erejéig maga elé állította őt.

A tömegközlekedési eszközök legalább újra sűrűbben járnak, de a Makkosházról és Vértóról négy-öt percenként induló trolikon ülőhelyet a járatokat újra birtokba vevő diákság miatt alig találni. Az Anna-kúti csomóponton való áthaladás – a Tarjánból érkező 3-4 villamosról a Kálvin téren kell le-, és a 4V-8 pótlóra a Centrumnál felszállni – azonban nem okozott gondot a gyalogosoknak. Ahogy a város többi része sem dugult be tanévkezdéskor: a rakparton például kényelmes tempóban lehetett közlekedni.

A Ságvári általános iskola szintén rendőrt kapott a tanítás első napján, és ide látogatott ki Vad Róbert, a megyei baleset-megelőzési bizottság titkára is. Ő azt mondta, hogy itt meglepően türelmes, és a szabályokat betartó autósokkal találkozott. Mindössze néhány sofőrnek kellett szólni: ne használja megállásra a belső sávokat.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. mnx 2008. szeptember 01. 21:05
  „Ha belegondolok,ez szörnyü!!!!
  A forgalom a Madach u.-ban!

  Fetrengek,tepelödök,almatlam ejszakaim vannak""
  A Madach u. miatt.

  Istenem,mit tegyek??? Elzarandoklok a Madach u.-ba!!”
 • 20. mnx 2008. szeptember 01. 20:57
  „Igazad van "DBLaci"!

  Ebböl is latszik,hiaba törjünk mi magunkat!!!!!!!!!!!”
 • 19. DBLaci 2008. szeptember 01. 20:52
  „16: igazán nevezetes hely tehát :D

  én meg egy kedves kis történetet mesélek, ha már így... az aljas, pitiáner parkolóőrök nem szórakoznak se külföldivel, se cigánnyal, viszont 17:56-kor simán büntetik a Kiss Ernő utca parkoló autót, amikor nincs is kirakva balról a parkoló tábla, mert ugye le van takarva, a másik irányból meg nem lehet behajtani. De nem is ez a lényeg, hanem, hogy 17:56... Pitiáner szar banda, úgyhogy nehogy valaki arra apelláljon, hogy az utolsó 5 percben nem büntetnek már meg, nem lyukasztok. Nem a faszt. Utolsó 1 percben is. Ja és mielőtt valaki azt hinné, nekem parkoló matricám van, nem engem büntettek, nem is ismerőst, csak ez a pitiánerség iszonyúan zavar... Bocs, végére nem illett a cikkhez...”
 • 18. mnx 2008. szeptember 01. 19:39
  „A 70-es evekben utaztam busszal a Marx terröl a Kis Jenö u. fele a kanyarban.
  Mondta a soför:"Kapaszkodjanak!!"
  A fele nepseg a kanyarban persze pofara esett.
  Erre a soför:
  "Ugye, mondtam!!"”
 • 17. Mil 2008. szeptember 01. 19:20
  „Na meg az se semmi, hogy a mai napon állnak neki a lámpákat buzerálni. Jól megszopatták a helyijáratot. Is.”
 • 16. mnx 2008. szeptember 01. 19:17
  „A Madach u.-rol mindeg eszembe jut:
  jo apam ott ismerte meg 2. feleseget.
  Kerdezte töle 1965-ben: "...es Gizike,mondja mar,szokott maga fingani??"”
 • 15. talán... 2008. szeptember 01. 19:06
  „bérlet!
  Ha én busszal járnék dolgozni, akkor havonta lenne a bérlet ára kb 30.000 Ft. Mivel kellene egy 50 km-es bérlet és egy helyi bérlet is. Nem vagyok már diák igy kicsit drága lenne és autóval gyorsabb és egyszerűbb, de sokszor olcsóbb is. Járj csak 1 évig mindenhova kocsi nélkül, lehet belehalnál...
  Ja és ha nem kocsival járnék nem szennyezném a környezetet? Ezen már nincs mit szennyezni. Mégis sokan élünk ebben a környezetben, sajnos....Nem veszekedni akartam, csak amikor olvasgatom a cikkeket akkor mindig azt látom, hogy azok a bunkó autósok. Mindenki kocsival jár aki csak teheti, mert a munkájához nélkülözhetetlen és a munkahelyétől olyan messze lakik, hogy gyorsabb neki kocsival.
  Ja, meg a másik...
  Ha a bunkó autósok nem használnának autót és nem fizetnék a rengeteg adót akkor a A SZENT GYALOGOSNAK ÉS BICIKLISNEK nem lenne min járnia, mivel ezekből az adókból épülnek az utak, járdák elvileg...”
 • 14. uotuutu 2008. szeptember 01. 17:24
  „Ilona a jegyet egyet is elég venni ha leszálsz a kakasos templomnál akkor a centrumnál felsdzálhatsz azzal csak a másik végét kell kijukasztani”
 • 13. joy 2008. szeptember 01. 17:23
  „Aki a belvárosban autózik, ütődött.
  Nem hiszem el, hogy 10 perces sétára ezeknek a szülőknek ne lenne ideje.
  Az a meggyőződésem, hogy flancolásból hordják 2-5 saroknyira autóval gyerekeiket ezek az idióták!”
 • 12. Nem árt gyalogolni! 2008. szeptember 01. 16:58
  „Hát ez a baj...
  A szülők kocsival viszik a gyerekeket suliba. Rendben is van ez így az általános alsó osztályaiban, de amit maga is képes közlekedni, jobb ha megismeri a gyerek a gyaloglást, tömegközlekedést és biciklizést. Különben 17 évesen már a jogsit és a kocsit fogja követelni, soha az életében nem lesz hajlandó más módon közlekedni és mindig csakis a célnál akar majd megállni.
  Én egyébként a városban gyalog közlekedek, de van jogsim és kocsim is.”
 • 11. joy 2008. szeptember 01. 16:52
  „[1]!
  Nehezen tudom elképzelni, hogy ennyire béna vagy!
  [3]
  Tényleg idióta vagy ló@!
  Hülye az a pizzafutár, aki a Lechner tér, és Bartók tér között futkos!

  Mi a @nak állították ki a rendőröket az iskolák elé dísznek?
  -Annak, de @t nem érnek!”
 • 10. bérlet 2008. szeptember 01. 16:44
  „ilona452!!

  van bérlet is!!Vagy erről még nem hallottál???
  Számold ki, hogy mennyit tankolsz egy hónapban Ft-ban, és mennyi a bérlet!
  Igaz a tömegközlekedési eszköz nem visz a kapuig, bár ez nem mindig fedi a valóságot.
  Ja de azon is gondolkozz el, szennyezed a környezetet, azt is amiben Te élsz!!!
  Jellemző magyar gondolkodás!!!
  Szörnyű”
 • 9. ilona452 2008. szeptember 01. 16:36
  „hány jegyet kell venni ?!”
 • 8. pille 2008. szeptember 01. 16:10
  „Bravó! Minek akkor a rendőri jelenlét! Na itt lehetne a szabálytalankodókat kérem szépen MEGBÜNTETNI! Mert ugye ha az egyiknek nem szabad, akkor a másiknak sem. Vagy a Madách Iskolába járó gyerekek szülei tán kivételek!!!???Miért nézelődött a "REND ŐRE",s miért nem tette a dolgát.Kíváncsi vagyok mit tesz holnap??”
 • 7. véleményező 2008. szeptember 01. 15:48
  „Fél nyolc után pár perccel a Lechner tér-Vadász utca-Madách utca kereszteződése szinte teljesen bedugult. Itt próbált átjutni egyik oldalról a másikra egy kisfiú - jó néhány percébe telt, amíg az autósok elengedték. A posztoló járőr éppen vele szemben állt - a rendőröket elvileg azért küldték ki az általános iskolák elé, hogy éppen az ilyen helyzeteket oldják meg -, mégsem állította meg még a sokadik Anna kút felé tartó négykerekűt sem.

  Akkor minek kellett odaküldeni őket?? Nézelődni???
  Szép, gondolom elcsodálkozott, mennyi idióta van ezen a Földön, és mennyi jutott ide épp ezen a reggelen!!!
  Cselekedni sem mert szegény!!”
 • 6. gyalog közlekedő 2008. szeptember 01. 15:45
  „Magyar emberek! Fontos anyuka, apuka, drága cipő, nehogy már kopjon a cipő talpa!!Ugye kedves autós szülők?? A Kapuban kell megállni, nem ám időben elindulni, szépen letenni azt a nyíves autót, néhány méterrel az iskolától, és el ballagni a suli kapuig!!
  Ja és még szidni kell a gyalogost, mert sazbályosan közlekedik!
  Nem csak az útlezárosokkal van gond, minek a belvárosba beengedni autót???Vam jó tömegközlekedés is!Olcsóbb, tisztább is, bár lehet nem annyira kényelmes.
  Más országokban működik!!
  TESSÉK EZEN ELGONDOLKODNI!!!!!!!”
 • 5. Anonymus 2008. szeptember 01. 15:41
  „De jó egyeseknek. Én Szentmihályról járok be és a szivárvány kitérőig megyek busszal, onnan majd GYALOG a Bölcsészkarra( az út a lámpa miatt kb. 2 perc és nem siettem).”
 • 4. honorus 2008. szeptember 01. 14:29
  „Szeretem az emebereket!!! Nem hazudtoltak meg a drága szülők, miszerint egy korábbi kommentemben ezt jósoltam. Amugy én is kocsival járok de a Klapka téren leteszem a kocsit és besátlok a Madách utcáig. Huhh van vagy 6 perc, sokszor magam sem értem hogy kétlábú "állatként" hogyan vagyok képes ennyit gyalogolni:))) Kétségtelen tény azonban hogy igy nyugodtabban indul a napom.”
 • 3. idióta lópici 2008. szeptember 01. 12:42
  „ezt majd mondd a pizzafutárnak is amikor megrendeled a pizzádat te sötét...”
 • 2. lópici gáspár 2008. szeptember 01. 12:35
  „mennyél gyalog”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Röszkénél és Nagylaknál is várni kell

Röszke, Nagylak - Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője úgy… Tovább olvasom