Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 15°C Még több cikk.

Kozma szerint el kell szigetelni a Jobbikot

Szeged - Tettek ideje címmel nyílt levelet juttatott el Kozma József a szegedi önkormányzatban képviselettel rendelkező demokratikus pártok vezetőinek és a sajtónak.
Az MSZP szegedi elnöke egyebek mellett azt írja, fontos és halaszthatatlan, hogy itt és most Szegeden is tiszta vizet öntsenek a pohárba. „Józan ésszel már kezdettől elfogadhatatlan volt, hogy egyetlen képviselővel a közgyűlésben a Jobbik ekkora befolyáshoz jusson: a jogi bizottsági elnökségen és egy sor bizottsági tagságon túlmenően cégekhez igazgatókat, vezető tisztségviselőket delegálhasson (...) mára nyilvánvaló lett a demokratikus minimum: tisztességes demokratikus erők nem működhetnek együtt szélsőséges párttal.

(...) Úgy gondolom, minden felelős erőnek és vezetőiknek késlekedés nélkül kell kialakítaniuk álláspontjukat arról, hogyan kell a helyi demokratikus közéletben elszigetelni a Jobbik nevű pártot. (...) Szeged város közössége nevében a közgyűlést ne képviselje sem intézményekben, sem önkormányzati cégeknél a Jobbik képviselője vagy a holdudvarához tartozó személy. (...)

Vállalt felelősségünk tudatában, vitáink ellenére, most, ebben az ügyben meg kell fognunk egymás kezét!" – áll Kozma József nyílt levelében.

Olvasóink írták

48 hozzászólás
 • 48. qrumpli 2013. január 19. 05:20
  „És ha Kozma (urat,<moderálva>,a nemkivánt törlendő)szigetelnék,
  egy olyan helyiségbe ahova még a levegő sem bir bemenni?”
 • 47. csonakos 2012. december 05. 11:18
  „Amit alant leírsz, azt a szegedi polgárok jól látják és csak remélni tudom, egyszer lesz Szegednek olyan önkormányzata, amely a szegediekért tesz nem egy vezető igénye szerint Szeged ellen! Köszönöm az információkat és további sikert az elkezdett úton! Ehhez, biztos lesz segítséged!”
 • 46. GondaIstván 2012. december 05. 10:40
  „45. csonakos: "Amíg szoci vezetés volt a városban azért a Fidesz és egyéb képviselők területei is kaptak pénzeket a felújításra vagy új beruházásokra!"
  Biziny-bizony! Amibe pl. én belelátok a bizottságban, az a játszótérfelújítás. Volt a városgazdálkodásnak egy 5 éves terve, hogy melyik évben melyik játszóteret újítják fel. Már csak a 2012-es év volt hátra belőle, tervek megtervezve, árajánlatok beszerezve, stb. Erre jön a Fidesz, és áthúzza az egészet (pedig volt olyan játszótér, amihez már csak pár százezer forintnyi összeg kellett volna), és az összes pénzt 3 vagy 4 fideszes körzetbeli játszótérre költötték. Néztem rájuk, de még a szemük sem rebbent. Üveges tekintet, átnéznek mindenkin, amit mondasz az a fülükig sem jut el.
  Ebből okulva, most azt szeretném javasolni a bizottságban, hogy 2013-ban a játszótérfelújítások is pályázati rendszerben menjenek. Az egyéni képviselők pályázhatnak a körzetükben levő játszótérre, ha maguk is adnak hozzá a képviselői keretükből. Az nyer, aki nagyobb önrészt vállal. Gondolom kapásból le foják szavazni.”
 • 45. csonakos 2012. december 05. 09:22
  „44. GondaIstván 2012.12.05. 08:18
  http://szegedi-isb.blogspot.hu/
  Belenéztem a blogodba! Ez így, ahogy van vállalható! Bár ezt eddig is láttam a hsz-szeidből te tényleg a jobbításért vagy ott ahova ültettek! Azért ne add fel! - írj csak nyugodtan itt az önkormányzati visszásságokról! Ha nem is tudunk beülni a bizottság "megbeszéléseire", legalább így képet kaphatunk a Fideszes ámokfutásról! A többi bizottság "munkályának" eredményét meg érezzük a bőrünkön! Járatritkítás, emelések, haveroknak visszamenőleges prémium feladat és még sorolhatnám.
  Amíg szoci vezetés volt a városban azért a Fidesz és egyéb képviselők területei is kaptak pénzeket a felújításra vagy új beruházásokra!”
 • 44. GondaIstván 2012. december 05. 08:18
  „39. Ebgondolat:
  "ezekkel a gőgös, arrogáns narancsosokkal nincs értelme összefogni"
  Sokáig próbáltam szemlélni őket némi empátiával, hiszen elvben ők is jobboldaliak, de szomorúan állapítottam meg újra és újra, hogy reménytelenek. Egy másik emberfaj, mások a motivációik, mások a reakcióik, maguk alá gyűrte őket a párt. Már sosem lesz belőlük normális, józan paraszti ésszel gondolkodó, civil szegedi polgár. Igazából szomorú vagyok emiatt, de nincs mit tenni, ezt a társaságot egyszerűen le kell írni.
  Emlékszem, hogy a 2002-es választás után komolyan felmerült a pártvezetésben, hogy fel kellene oszlatni a szegedi Fidesz alapszevezetet és újjászervezni az alapoktól. Akkor veszteségnek éltem volna meg, de most már azt mondom nagy hiba volt kihagyni ezt a lépést. Most is ennek a levét isszuk meg, és fogjuk még sokáig.

  "akkor abba nem beletörődni kellene, hanem világgá kiabálni!"
  Mondod te, teljesen jogosan. De...
  - A DM nem vevő a jobbikosok véleményére, csak ha botrányt szimatol.
  - A SzegedMa szintén nem, hiszen a vezetője ott ül velem a bizottságban, csak a fideszes oldalon.
  - Indítottam egy blogot (http://szegedi-isb.blogspot.hu/), de nem olvasta senki sem, ezért leálltam vele. Ugyanígy jártam a Facebook oldallal is.
  Itt a DM cikkekhez írt komentekben próbálkozom felhívni néha a figyelmet a sportbizottságra, de pl. eddig még senkit sem sikerült rábeszélni, hogy üljön be egy ülésre, pedig nyilvánosak, és nagyon elcsodálkozna azon, mi folyik ott.

  "Szerinted ez korrekt? Tisztességes? Mert én úgy látom , hogy ez bizony a választók szembeköpése! "
  Én is azt mondom, hogy a politikusoknak szolgálni kell (minister=szolga), és alázattal el kell fogadni a választói akaratot, és a városházi arányoknak minden szinten ezt kell tükröznie.

  "Ezután a két éves ámokfutás után szinte borítékolható, hogy a jobboldal évtizedekig nem rúg itt labdába. "
  Bár csak eljutnának már odáig a választók, hogy nem csak megbüntetik az épp regnáló kurzust, hanem örökre elfordulnak azoktól, akikben 4, vagy 8, vagy 25 év alatt újra és újra mélységesen csalódnak, és elkezdik a saját kezükbe venni sorsuk, városuk irányítását.”
 • 43. SP 2012. december 05. 06:24
  „Teljesen logikátlan Kozma elvtárs szándéka.

  Mint minden
  pl. az elektromosságban is, a víz szintkülönbségben a természetben, a kiegyenlítődésre törekszik.

  Amíg lesz szélsőbal, cionizmus
  addig az ellensúly a szélső jobb is kitermelődik, vagy nyíltan, vagy burkoltan.

  Tehát a recept adva van.”
 • 42. kormoska 2012. december 04. 21:40
  „Tisztelem Kozma József szándékát de szerintem ő is érzi,hogy semmi változás vagy kirekesztés nem lesz,pláne nem kézfogás!
  Szegeden(sajnos)a JOBBIK a mérleg nyelve és ők ezt tökéletesen kihasználják.Hogy ki mit követett el,az mellékes.
  Országos szinten évekig az SZDSZ volt hasonló helyzetben,mindenki őket kerülgette.
  Nagyon jó üzlet a mérleg nyelvének lenni,ráadásul Botkának 2 szavazata lesz jövőre,a Fidesznek tehát még nagyobb szüksége lesz Keresztúri szavazatára.”
 • 41. nemezis 2012. december 04. 20:29
  „Érdekes módon tegnap "elveszett" a hozzászólásom... Újra megpróbálom. Szerintem Kuzma Kuzmicsot kellene elszigetelni. Hihetelne, milyen álszent módon tud aggódni! El lehet menni lengetni a BIT-es zászlókat máshová! Tetszik, nem tetszik, a Jobbik demokratikus úton került a Parlamentbe. Igény volt rá... Lehet őket szeretni vagy utálni (én momentán sok dologban nem értek velük egyet, néhányban viszont igen), de ez tény. Ha 2014-ben bekerül a Lúdmilla, vagy Lopcsány DK-ja, nagyon fogom rühellni őket, de tiszteleben tartom a választók döntését.”
 • 40. csonakos 2012. december 04. 16:25
  „38. GondaIstván 2012.12.04. 14:52
  Igaz amit leírsz! Közben kiadtak egy másik hírt visszaadta a mandátumát azoknak akik akkor reá szavatatak! Ez, meg végképp nem illik a képbe!
  Látod, te nem listázni akarsz csak tudni! Ehhez mindenkinek joga van képviselőkkel szemben! A parlament honlapján szerintem ezek az adatok is szerepelnek.
  Van egy nemzeti radikális barátom, leírom még egyszer nem tévedés, BARÁTOM, aki elkötelezett híve a Szent Korona értékrendjének! Ez így helyes, így vagyunk sokszínűek! Sokat beszélgetünk erről is mint általában a világ dolgairól! De a téveszmének ami több mint 50 millió embert ölt meg, ő sem híve! Az a kor mégegyszer nem jöhet vissza!”
 • 39. Ebgondolat 2012. december 04. 14:55
  „35. GondaIstván 2012.12.04. 11:40
  Akkor ha valamiben, abban egyetérthetünk, hogy ezekkel a gőgös, arrogáns narancsosokkal nincs értelme összefogni. Négy évig hangoztatták, hogy az emeszpések cégvezetői lopják a pénzt a cégekből. Aztán kiderült, hogy semmi sem igaz! Most mi van? Majd´ minden cég veszteséget termel. Az utolsó, ami még nyereséges (Szabadtéri), most próbálják tönkrevágni!
  Azt pedig nem értem, ha a legtámogatottabb ifjúsági program a dorozsmai tökfesztivál, az miért "vész el" a kommentek között és miért nem újsághír. Ha már egyszer ott ülsz a bizottság(ok)ban és a saját szemeddel is látod, hogy lopják szét a várost, akkor abba nem beletörődni kellene, hanem világgá kiabálni!
  Mert hogy Szeged városa nem az "elmúlt nyócév alatt" kezdett el rohadni, hanem az elmúlt két év alatt, azt mindenki látja. Arról pedig kimondottan érdekelne a véleményed, hogy a bizottsági arányokat miért nem a szavazatok arányában osztották el. Mert ezt ti is lemutyiztátok az tuti. 201 szavazat a fidesz és emeszpé között, több, mint 4 ezer szavaz plusz Botkának egyenlő: kétharmados fideszes többség a bizottságokban! Szerinted ez korrekt? Tisztességes? Mert én úgy látom (és messze nem vagyok vele egyedül), hogy ez bizony a választók szembeköpése! Ezután a két éves ámokfutás után szinte borítékolható, hogy a jobboldal évtizedekig nem rúg itt labdába. Elég csak a bartha-éra utáni évekre gondolni. Pedig ők 4 év alatt nem csináltak annyi mocskosságot, mint ezek két év alatt...”
 • 38. GondaIstván 2012. december 04. 14:52
  „37. csonakos:
  - "Ezen, elgondolkodtál már?" Nem, egyelőre csak meglepett vagyok, semmi plusz infóm róla.
  - Ami pedig a Gyöngyösi féle ügyet illeti én a totális képviselői transzparencia oldalán állok. A választóknak szerintem joguk van tudni szinte minden dolgot azokról a közszereplőkről, akiket megválasztanak. Tehát ebben én Gyöngyösinél is radikálisabb vagyok: állampolgárságok, vallásosság, nemi identitás, ügynökmúlt, stb.
  - Amit meg a "más színekről" írsz. Szerinted van olyan párt aki engem kibírna? A Szent Korona értékrendjét követem, van határozott véleményem, nem állok be a sorba, önjáró vagyok, nem lehet megvesztegetni. Kinek kell az ilyen? Csak púp lennék a hátukon.”
 • 37. csonakos 2012. december 04. 14:10
  „35. GondaIstván 2012.12.04. 11:40
  Kedves Gonda István! Ezen, elgondolkodtál már?
  http://hvg.hu/itthon/20121204_Ujabb_jobbikos_lepett_ki_a_frakciobol
  Mert megnyilvánulásaid a Gyöngyösi féle képbe nem illenek sehogy! Amit itt többször leírsz, teszel azt el lehet képzelni más színben!”
 • 36. jozko 2012. december 04. 12:28
  „Elszigetelni?
  Szerintem éppenhogy összefogni kellene - tízmillió magyarnak!
  Nem úgy "Internacionálé"- san, nem a világ "nemzetközivé" tétele érdekében....
  Magyarország felvirágoztatása érdekében!
  Aki elszigetelésre buzdít, rossz irányba megy.”
 • 35. GondaIstván 2012. december 04. 11:40
  „29. Ebgondolat
  Engedd meg, hogy én is egyetértsek veled 99%-ban. Semmi sem áll távolabb tőlem, mint a Fidesz dicsőítése. Szenvedek tőlük épp eleget az Ifjúsági és Sportbizottságban, ahol 5:3 az arányuk. A magatartásuk sokszor mint a rossz óvodásoké, egyébként meg mint az úthengerek. Mindenen keresztül gázolnak, minden pénz csak hozzájuk: fideszes játszóterekre, focicsapatokra. Gondold el milyen mélységbe jutottunk, ha idén a legtámogatottabb városi ifjúsági program a dorozsmai tökfesztivál lehetett.
  Bárcsak kiábrándulnának a választók az elmúlt "nyócévből" és a mostani négyből is, és elzavarnák ezt a két pártot. Egy ekkora várost, mint Szeged szépen el lehetne kormányozni pártok nélkül, erős civil összefogással is. Csak ehhez az embereknek sokkal aktívabbaknak, kooperatívabbnak kellene lenniük, és ezt még mindig nem látom. Egyelőre csak 4 évente büntetnek egyet, és az ellenlábast juttatják vissza a húsosfazékhoz. Ki kellene már lépni ebből a mókuskerékből kedves szegedi polgárok!”
 • 34. szentmiki 2012. december 04. 11:07
  „nagyon nagy bajban lehetnek, ha idáig jutottak..., vagy félnek,hogy a Jobbik győz és valódi elszámoltatás lesz?”
 • 33. qrumpli 2012. december 04. 10:39
  „30. PipiczGabor 2012.12.04. 09:16

  Aki a fasisztákat szereti az csak jó ember lehet.Sok még az istenbarma.

  Teljes mértékben igazat tudok adni.
  Viszont aki a bolsi libsiket szereti a barmok után marad a mezön piciny halmokban”
 • 32. v.imre 2012. december 04. 09:38
  „28. Hammada_Fleet 2012.12.04. 09:01
  "...Jóska! Jó lenne abbahagyni a mellébeszélést. A jobbiknak Szegeden az egyetemisták körében vannak a legerősebb pozíciói. Hogyan akarjátok felvenni a harcot a jobbikkal, ha az MSZP elöregedett, általatok szolgalelkűségre, passzivitásra nevelt tagságával, nehézkes, körülményes vezetési rendszerével képtelenek vagytok kapcsolatot teremteni a szegedi egyetemistákkal?..."

  Kizárólag ezt a megjegyzést olvasva jutott eszembe az atv honlapján olvasható cikk tartalma és ajánlom olvasásra. Az atv nem jobbik, nem Fidesz párti, tudjuk. Sőt! Ők az anyagot a hvg-ről vették át, amely véleményeiben hasonlóan vélekedik. Ám éppen ezért igen figyelemre méltó és elgondolkoztató. Hogy mi főhet a nemzetközi politika bugyraiban? És milyen kevesek vagyunk mi ellenállni az ilyen külső hatásoknak! Az egyetemeinken is.

  http://atv.hu/belfold/20121130_megmergezett_egyetemistak_a_jobbik_es_az_intezmenyesult_antiszemitizmus”
 • 31. lamatic 2012. december 04. 09:29
  „Tehát a romát, akiket a környező országokban mindenhol kerítéssel szeparálnak el azt nem kell elszigetelni a jobbikot aki a magyar értékeket helyezi előtérbe azt el kell???? hmmmm valami bűzlik, nem tán háborút szeretnének egyes emberek???”
 • 30. PipiczGabor 2012. december 04. 09:16
  „Aki a fasisztákat szereti az csak jó ember lehet.Sok még az istenbarma.”
 • 29. Ebgondolat 2012. december 04. 09:12
  „23. GondaIstván 2012.12.04. 08:13
  Az a helyzet, hogy baromi sok igazság van abban, amit írsz! Azt is mondhatnám: 100%-ban egyet értek veled.
  Pontosabban: 99%-ban. Ugyanis az általad említett összefogás épp a fideszen bukott meg! Alpolgármesterek sem akartak lenni. Azt is, mondhatnám, szembe köpték a választókat! Hisz hiába volt mindössze 201 szavazatnyi különbség az MSZP és a fidesz között, utóbbiak mégis a pár százalékos jobbikot választották! Megfejelve azzal, hogy felháborító módon kétharmados többséget szavaztak meg maguknak a bizottságokban! Ez a tisztesség? Ez a választói akarat? A narancsosok olyan pofátlan dolgokat műveltek 2 év alatt, olyan városrombolást vittek véghez a jobbikossal mutyizva, hogy nem összefogni kell velük, hanem elkergetni!”
48 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az év honlapja lett a Bulis biztonság

25 kategória 359 pályázója közöttaz év honlapja díjat nyerte el a megyei rendőr-főkapitányság Bulis Biztonság bűnmegelőzési témájú honlapja. Tovább olvasom