Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

Közös segítség az ünnepek alatt

Csongrád megye - Három napos akció keretében járták be Csongrád megyét a szegedi rendőrök a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának AMS Speciális Mentési Csoportjával közösen.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tavalyi év hatékony együttműködésének alapján idén is felkérte a Magyar Honvédség Egészségügyi Központját arra, hogy egy közös szolgálatellátás keretében mentős és rendőr együtt segítsen a megye fedél nélkül élő lakóin - írja a police.hu.

A hideg idő beköszöntével a megye rendőrkapitányságai felmérték azokat a helyeket, ahol hajléktalanok élnek. Ezeket a rendőrök a polgárőrséggel együttműködve visszatérően, naponta többször is ellenőrzik. Az egyenruhások tájékoztatást adnak azokról lehetőségekről, ahol a hajléktalanok meleg ételhez juthatnak, valamint az éjszakát és a nappalt biztonságban eltölthetik. Amennyiben olyan fedél nélkülivel találkoznak, akinek élete, testi épsége veszélyben van, értesítik a mentőszolgálatot, valamint az ellátást nyújtó szerveket.

Közös segítség az ünnepek alatt. Fotó: police.hu (galéria)

A rendőrség felvette a kapcsolatot a Vöröskereszttel, a Máltai Szeretetszolgálattal, a különböző társadalmi és civil szervezetekkel, valamint krízisközpontokkal, akik szükség esetén segítenek az arra rászorulóknak.

A közös akció során a Szegedi Rendőrkapitányság közösségi rendőrei a járőrökkel és a mentősökkel együtt 2014. december 21-től három napon át járták Csongrád megye településeit és több tucat fedél nélkül élő személynek nyújtottak segítséget.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult az első világháborús emlékmű Mórahalmon

A József főherceg által 1927-ben felavatott alkotáson közel három hónapig dolgozott Bozóki István restaurátor. Tovább olvasom