Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Közösen szépítik a kórtermeket

Az SZTE ÁOK Traumatológiai Klinikája bizonyult egy országos internetes szavazáson Csongrád megye legjobb betegellátó egységének. Vezetője szerint a betegek iránti figyelem, empátia és a kisebb változtatások meghozták a gyümölcsüket.
A traumatológiai klinika kórtermeit igyekeztek komfortossá tenni. Fotó: Segesvári Csaba
Simonka János Aurél, a traumatológiai klinika vezetője örül az elismerésnek, ami azt jelzi, hogy nem dolgoznak hiába – és figyelnek a betegek visszajelzéseire. Minden pácienst arra kérnek, töltsék ki az elégedettségvizsgálati kérdőíveket, amelyek alapján megpróbálnak javítani a kritizált jelenségeken.

– Apró dolgokból adódik össze a beteg összbenyomása. Ennek érdekében lehetőségeinkhez mérten otthonossá, komfortosabbá igyekszünk tenni az emberek itt tartózkodását. Jó csapat állt össze nálunk, ami segíti ezt a célt elérni – mondta a professzor, miközben a modern épület osztályán kalauzolt bennünket. Szinte minden kórtermükben van tévé, amelyek alapítványi pénzből és egyes betegek felajánlásából származnak. A falakon festményreprodukciók láthatók. Egyik egykori páciensük rokona festést vállat – ehhez az osztály dolgozói is csatlakoztak –, másik betegük a nyári árnyékolást segítő szalagfüggönyöket szerelt fel a kórtermekben, a nővérpult mögötti terület tapétázását a nővérek vállalták.

Az igazgató megmutatta az egyik olyan kórtermet is, amire igazán büszke: az egyszemélyes, tévés szobának saját tusolója, vécéje van, és hamarosan hűtővel is bővül. Ennek fölszerelése azonban kétmillió forintba került, így ezt a komfortot sajnos egyhamar nem lehet minden kórteremben elérni. Ennek ellenére Nagy Péter, aki a nagybátyját látogatta meg, de korábban maga is „vendégeskedett" már itt, azt mondja: jó az ellátás, segítőkészek az ápolók, a nővérek és az orvosok is. Egyedül a zuhanyzó és a vécé tisztaságával voltak gondjai, de nagybátyja szerint mostanra már ezt is gyakrabban takarítják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hangok és furcsaságok

Béketelepre és Szőregre bizonyosan nem jutott volna ki az a turista, aki az általunk is tesztelt… Tovább olvasom