Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

Kráterek az újszegedi temető mellett

Szeged - Alig van ép pontja az újszegedi temető mellett futó útnak: egymást érik a kátyúk, amelyek közül némelyik már 20-30 centi mély. Autósnak, motorosnak és biciklisnek is komoly kihívás a Légió utcából eljutni a Szőregi útra.
Évek óta nem javították meg rendesen a szeged-szőregi Légió utcához vezető utat az újszegedi temető mellett, a Szőregi út és a vasúti sínek között – hívta fel a figyelmet egy autóval rendszeresen arra közlekedő olvasónk. A temető melletti útburkolat állapota valóban kétségbeejtő: nem is lyukak, valóságos kráterek képződtek az aszfaltban az elmúlt években.

– Mindig megígérik, hogy megcsinálják, aztán nem történik semmi. Pedig ez néhány éve még egy jó minőségű kétsávos autóút volt. Terepjáróval még csak el lehet menni rajta, de a szegény ©kodámnak ez már túl sok. Sokan laknak a Légió utcában, amelyet a legkönnyebben a Szőregi útról lehet megközelíteni. Van egy másik út is, de az nagy kerülő – mondta az utca elején lakó Gábor. Rövid ott-tartózkodásunk alatt többtucatnyi autós, kerékpáros és motoros csalinkázott a kátyúk között. Az egyik autós azt mondta: bárkit kérdeztek az úttal kapcsolatban, azt mondta, hogy nem hozzá tartozik.

Útnak csak nagy jóindulattal nevezhető az egymást érő kráterek tengere. Fotó: Frank Yvette
Útnak csak nagy jóindulattal nevezhető az egymást érő kráterek tengere. Fotó: Frank Yvette

Rózsavölgyi József önkormányzati képviselő megérti a környéken lakók felháborodását az út állapota miatt. – Olyan rossz a minősége, hogy azt önkormányzati keretből megjavíttatni nem lehet. Két éve végeztettem rajta javításokat, de az csak foltozás volt. A környékbeliek korábban aláírtak egy petíciót, amelyet a városüzemeltetési iroda vezetőjének adtam át. Azt a választ kaptam, hogy a városnak legközelebb 2014-ben lesz kerete nagyobb útjavításokra, amikről februárban döntenek, és akkor figyelembe fogják venni az itt élők panaszát is – közölte az önkormányzati képviselő.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Roppan a virsli, pukkan a pezsgő

Az év utolsó napjaiban minden a szilveszteri nagybevásárlásról szól az áruházakban és a henteseknél. Tovább olvasom