Délmagyar logó

2017. 02. 24. péntek - Mátyás 6°C | 12°C Még több cikk.

Kráterek és gyűrődések a panelek között

Komoly vezetési technikát igényel a Makkosházon élő autósoktól, hogy parkoláskor kikerüljék az évek óta egyre gyűlő aszfalthibákat. A körzet képviselője megígérte a javítást, de pontos időpont még nincs.
Megviselték az aszfaltot az elmúlt évtizedek viszontagságai a Hont Ferenc utca–Ortutay utca–Gyöngyvirág utca panelházai között.

A parkolókhoz vezető utakon a panelházak 80-as években történt felhúzása óta nem végeztek komolyabb javítást, pedig a környéken sok embernek van autója. A sofőrök egyre nehezebben lavíroznak a több centi mély kráterek és az aszfalt felgyűrődések között. A panelházak közötti utak persze nem számítanak még mellékutaknak sem, az itt élők mégis örülnének, ha autóikat „nem enné meg" a sok aszfalthiba.

Finoman szólva is kihívás itt autóval közlekedni. Fotó: Karnok csaba
Finoman szólva is kihívás itt autóval közlekedni. Fotó: Karnok csaba

Kozma József, a körzet önkormányzati képviselője is tisztában van az áldatlan állapotokkal. – Ezek szervizutaknak minősülnek, nem olyan régen kerültek bele a város út- és járdafelújítási programjába. Makkosházon ez lesz az első útszakasz, amit megjavítunk majd, de konkrét időpontot nem tudok mondani – mondta a képviselő.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vasárnapi piac: biztató kezdet - galéria

Sokat reméltek a vasárnapi zárvatartástól a Mars téri piac árusai: míg a boltokban már nem lehet vásárolni, ők nyitva lehetnek. Tovább olvasom