Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

Krémfehér és ˝magyar feta˝

Kistelek - A gyár évek óta nyereséges, hitel nélkül is működőképes. Termékei 40 százalékát exportálja, szállít például Szaúd-Arábiába, Németországba.
Mi a titka a kisteleki sajtgyárnak? Hogyan lett a kisvárosi kisüzem Magyarország legnagyobb juhtej feldolgozója? Miként készül a magyar feta? Mégis kifizetődő minőségi élelmiszert gyártani?

Délmagyarország / Délvilág hírek A válaszokat megtalálja a szerdai Délmagyarországban és Délvilágban! Fizessen elő a napilapra!

Olvasóink írták

  • 2. becsei.sandor 2010. november 10. 18:47
    „Teljeskörű cégismertető. Még szerencse,hogy nem esett szó a szegedi egyetem élelmiszer vegyész
    képzéséről. ( Idösebbik Magyar járt oda valamiért) A krémfehér sajtot már talán 30 esztendeje ex-
    portálta az arab világba, a kiemelkedő testmagasságával is feltűnő ( 140cm (?) ) Csápenszki István
    vezette nagy cocialista tejgyár. A kisteleki sajt üzem látja el a szentesi Hungeritet a sajtal töltött
    árúkhoz szükséges sajtal. Apa és fia között aligha fordulnak elő késhegyig menő árviták. Mindhogy
    kereszt tulajdonosok egymás üzemeiben igy alig tudna valamelyik vesztességes lenni. Minden termé-
    szetesen nem tartozik az úri közönségre örüljünk annak amit tudunk,örüljünk annak,hogy csak en-
    nyit tudunk.”
  • 1. FeketeMamba 2010. november 10. 14:53
    „nincs magyar feta sajt. A feta az egy görög sajtféle. A krémfehér meg egy ocsmány szar amit a kutyának nem adnék.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ledőlt a papírdobozokból felépített berlini fal

A Gondolat Forradalma csoport tagjai papírdobozokból építettek falat. Tovább olvasom