Délmagyar logó

2017. 08. 16. szerda - Ábrahám 17°C | 31°C Még több cikk.

Krisztina 4 gyermekkel magára maradt

Szeged - Egy másik vallás miatt ment tönkre a szegedi Lakatos Krisztina házassága. Férje imára és más öltözékre kényszerítette a mélyen hívő katolikus nőt. Az asszony amikor tehette, a négy kisgyerekkel megszökött. Munkát és albérletet keres.
Egy szegedi étterem névtelenséget kérő munkatársa hívta fel karácsony előtt Csörög rovatunkat: segítséget kért. Nem magának, egy kolléganőjének gyűjt pénzt. Azt mondta, a négygyerekes fiatalasszony egyedül maradt. Kilátástalan a helyzete.

Megadta a telefonszámát, mi felhívtuk. A törékeny nő két kislányát hozta magával a találkozóra. 21 hónapos Zoltán fia és az ikerlányok egyike, Vivien beteg. Rájuk a rokonok vigyáztak. A másik ikerlány, a 6 éves Letícia és 8 éves nővére, Krisztina szótlanul üldögéltek az asztalnál.

Édesanyjuk, Lakatos Krisztina szabadkozott: – Bízom a jóistenkében, a daganatos betegségből is kigyógyított. Amíg két kezem van, dolgozni tudok. Nem kunyerálok senkitől. Soha nem szorultam segélyre, most sem az kell. Szigorú katolikus nevelést kaptam. Azt tanultam, hogy munkából kell megélnem. Ezért csak munkát szeretnék. Konyhai előkészítőként dolgoztam egy étteremben, míg be nem zárt. Most nincs tovább. 55-60 ezer forintból kell megélnünk havonta, és ott a hitel törlesztése, amit a lányok beiskolázására vettem föl.

Krisztina (a háttérben) két gyermekével, Letíciával és Krisztinával. Zoltán és Vivien éppen beteg volt. Fotó: Karnok Csaba
Krisztina (a háttérben) két gyermekével, Letíciával és Krisztinával.
Zoltán és Vivien éppen beteg volt. Fotó: Karnok Csaba

A 33 éves, fiatal nő szemlátomást fegyelmezett. Nem sajnáltatja magát. A kérdésre, miként jutott ötödmagával ilyen helyzetbe, lesüti a szemét. Fél. Férjhez ment egy másik városban, szépen éltek, dolgoztak, jöttek a gyerekek. Három éve Krisztina férje alaposan megváltozott. Az asszony szerint mindig hiszékeny volt, de akkor egy másik felekezet csábította el. Ez nem lett volna baj, de a párja ragaszkodott hozzá, hogy Krisztina is áttérjen vele, és kikeresztelkedjen. Azt akarta, hogy ő is rendszeresen imádkozzon, és a megfelelő ruházatot öltse magára. Azt, hogy pontosan milyen vallásról vagy szektáról van szó, Krisztina nem árulta el. Könnybe lábadt a szeme. Tart tőle, hogy a család bosszút áll rajta vagy a gyerekeken. Ugyanis amikor már nem bírta tovább, menekülőre fogta a négy kicsivel. Beadta a válókeresetet, az eljárás évek óta tart, ezért gyerektartást még nem állapítottak meg neki, pénzt tehát nem kap.

A nagymama segít

Krisztina szülei Szegeden élnek, otthon élő testvérei miatt viszont neki nemigen tudnak segíteni. Beteg nagymamája támogatja, hogy az ünnepeket átvészelje. Télikabátot és néhány játékot az ismerősöktől kaptak. Az asszony albérletbe menne, de négy gyerekkel nem fogadja be senki. A férje elérhetőségéről nem tud semmit, hogy megkérdezzük, miért nem támogatja legalább a gyerekeit. Krisztina azt hallotta, hogy a fővárosban megnősült, és gyermeke is született.

Olvasóink írták

 • 10. Zsolo 2009. január 02. 22:45
  „Nem értek valamit?!Ma az egyik istent imádjuk holnap a másikat?Hogy van ez?Ha az én istenemet olyan imádná aki tegnap máshoz fohászkodott hát elküldeném a francba!Az ilyen ember elmebajos!Jellemgyenge aki azt sem tudja mit akar!Vannak hittéritök akik már az agyunkra mennek!De mit kell itt tériteni?Aki megtagadja a vallását amit a szüleitöl örökölt az a saját gyökereit tagadja meg!Ez nem focimeccs hogy ma itt rugom a labdát holnap ott!Mindegy melyik vallásra tért az illetö,nem egy erős jellem!”
 • 9. notebook 2008. december 29. 15:06
  „kocsmaaros!

  hozzászólásod ékes bizonyítéka, milyen műveletlen vagy. nem a nyomorult, lelkiismeretlen pasast kellene szidni? biztosan te minta apa vagy!”
 • 8. Iza3 2008. december 28. 12:39
  „Nem tudok mit mondani........
  Talán csak annyit: kellett ez a négy gyermek erre a szutyok világra?? Egy is elég lett volna szegény anyjuknak. A lelécelt "apuka" pedig valamelyik szektatársának fog még vagy öt gyereket gyártani. Ezeknél nincs olyan, hogy abortusz. :(”
 • 7. aranka2 2008. december 28. 11:40
  „Luckatosh, Allah az isten mohamedán neve, aligha lehet buddhista!”
 • 6. katcsi 2008. december 28. 10:14
  „:(”
 • 5. andrisne 2008. december 28. 08:00
  „sajnálom ezt a családot........ilyenkor szeretnék nagyon gazdag lenni.........”
 • 4. csutka 2008. december 28. 04:55
  „Nos sajnálom a gyerekeket,és elhiszem az Anyuka dolgozni szeretne,de felelőtlenség a mai világban 4 gyereket szűlni.Az én gyerekeim a másodikat sem merik válllalni.Falun lakunk bizonytalan munkahelyek 3 hónapos szerződésekkel lakástőrlesztés.Itt ha valaki elveszti a munkahelyét elveszítheti a házát is mert nem könnyen talál másik munkahelyet.A lányom pedig retteg,hogy kifut az időből de tudja nem tudnának megélni ha gyesre menne,meg a munkahelyére sem vennék vissza.Sajnos van rá példa bőven.Nem kellenne megengedni aki évek óta folyamatosan foglalkoztatja ugyanazokat a dolgozókat,hogy 3 havonta újítsa meg a szerződéseket.Fiam is lányom is 2 külömböző kűlfőldi cégnél dolgozik.”
 • 3. Luckatosh 2008. december 27. 22:17
  „Ez az Allah Tanui Gyulekezete, egy szelsoseges budhista szekta !”
 • 2. lelketlen 2008. december 27. 20:28
  „erős a gyanúm,hogy ez a lélek és családrombolás nem a történelmi egyházak számlájára írandó.”
 • 1. korcsmaaros 2008. december 27. 19:28
  „Nem elég hogy a politikusok megnehezítik az életünk,de még a papok butítása is tönkre teszi némely családot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

2010-re kétszer ennyi bevásárlóközpont lesz Szegeden

Szeged - Kétszer annyi bevásárlóközpont lesz két év múlva Szegeden, mint amennyi most van –… Tovább olvasom