Délmagyar logó

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 15°C | 25°C Még több cikk.

Kritikus tömeg, napok családnak, paprikának, születésnek

Csongrád megye – Adjon vért, sétáljon temetőben, bringázzon, hallgasson születésnapi koncerteket!
Pénteken véradást szerveznek délután kettőtől ötig a Mars téren a nagycsarnokban. A résztvevők találkozhatnak Czina Józseffel és Nagy Norberttel, a Pick kézilabdásaival. Az első 100 véradót 1 kilogramm gyümölccsel és összesített menetrenddel ajándékozzák meg a szervezők, és kisorsolnak egy 3 hónapra szóló Délmagyarország-előfizetést.

Pénteken és vasárnap is megtartják délután kettőtől „Az élők háza" – séta a szegedi izraelita temetőben, a Somogyi-könyvtár szervezésében. A kétórás séta felidézi az itt nyugvó jeles szegediek – Löw Lipót és Immánuel, Pick Márk, Kiss Dávid, Kulinyi Zsigmond, Fehér Poldi, Heller Ödön – életútját. Találkozó: a Belvárosi temető (villamosmegállóval szemközti) bejáratánál. Infó: www.sk.u-szeged.hu.

Este fél nyolctól a Régi Zsinagógában Zéró Balett: Enter! (Windows 2012) – interaktív táncelőadás. A nézők számítógépes parancsok segítségével komponálják a színpadi eseményeket. Jegyár: 800 forint, 21 év alatt diákigazolvánnyal: 500 forint.

Szombaton reggel kilenctől családi nap szerveznek Algyőn, a szabadidőközpontban. Ízelítő a programokból: lábtenisz- és főzőverseny (zsűrizés olimpikonokkal), néptáncbemutató, gyermekműsor, versenyek (sörivó, palacsintaevő, telefonhajító, ügyességi), táncbemutatók, 16 órától a Régiók Szépe országos szépségverseny dél-alföldi középdöntője és divatbemutató. 17.35-től fellép Sub Bass Monster, 19 órakor nagykoncertet ad a Mystery Gang.

Egészségnapok Szegeden

A Krúdyban 9–19 óráig rendeznek egészségnapot. Ízelítő a programokból: hangfürdő, előadás a mozgások öngyógyító hatásáról, előadások az egészség és a természetgyógyászat témakörében, reformétel-kóstoló, ingyenes szűrővizsgálatok, kiállítás és vásár. Információ: www.egeszsegbar.hu, 30/483-8593.

A Napfény Parkban idén másodszor tartanak életmód- és egészségnapot 10 és 18 óra között többek között zenés vízi gimnasztikával, alternatív masszázsterápiákkal, gyermekprogramokkal, orvosi szaktanácsadással. Részletes információ: www. napfenyfurdoaquapolis.com.

Délután négykor indul a Critical Mass kerékpáros felvonulás. A cél: felhívni a figyelmet a Zrínyi utca kerékpározhatóvá tételére, tekintettel a Dóm tér időszakos lezárásaira, és az alternatív kerékpáros útvonalak hiányára. A 13,5 km-es utat családok számára is kényelmes tempóban teszik meg. Bicikliemelés lesz a Rerrich Béla téren és a hidakon.

Paprikanapot rendeznek az Alsóvárosi Tájházban. Ízelítő a programokból: gyermekprogramok (paprikaékszer készítése, paprikafűzés, népi ügyességi verseny), Népdalok a Dél-Alföldről – a Szegedi Nyugdíjas Egyesület Alsóvárosi Menyecske Kórusának előadása, A paprikatermesztés hagyományai Alsóvároson – kiállítás, 15.30-kor a Pinceszínház Az elveszett királyfi című darabot adja elő Darvasi László Trapiti című regénye alapján, zenés-táncos felvonulás, 19 órától paprikaszentelés az alsóvárosi ferences templomban, majd 20 órától paprikabál: zenél a Rozsdamaró zenekar. Belépő: 250 forint/fő, 500 forint/család. További információ: 30/501-2822, szegedalsovarosi.tajhaz@gmail.com, www.napsugarashaz.hu.

IX. Szentmihályi Lovas Találkozót is ezen a szombaton tartják. A magyar lovaskultúrához kapcsolódó programok: egyes-, kettes- és pónifogathajtó-bemutatók, gyermek és ifjúsági lovas ügyességi bemutató, díjlovas, voltizs- (lovastorna-) és lovasíjász-bemutató, fiákeres bemutatóhajtás. Ízelítő a kísérőprogramokból: malomkőavató, lovas felvonulás, I. és II. világháborús eszközök, járművek, ruhák bemutatója, fuvarosverseny, állatsimogató, tánc-, karate- és barantabemutató, gyermekfoglalkozások, táncos-tüzes showműsor, lovasbál.

Hódmezővásárhelyen nyílt nap lesz kilenc és délután öt között a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban – a látogatók betekinthetnek a kulisszák mögé egészen a pincétől a padlásig és a zenekari árokig, valamint kiállítást láthatnak a színészóriás, Bessenyei Ferenc életéről. 19 órától koncertet ad az Óbudai Danubia Zenekar, jegyár: 800 forint. A közel 70 fős zenekar 15 órától nyilvános főpróbát tart.

Montázs címmel ad elő fergeteges táncokat a Varidance szombaton 19 órától a makói Hagymaházban.

Vasárnap ünnepli a Napfény Park születésnapját. Programok, koncertek: 13.00: zenés meseelőadás, 14.30: Tóth Gabi – közben Intersport-divatbemutató, 15.00: Kasza Tibi, 15.45: Caramel, 16.30: Fenyő Miklós, 17.00: nyereményjáték, 18.00: az Edda élő nagykoncertje. Információ, részletek az üzletek akcióiról: www.napfenypark.hu.

Olvasóink írták

  • 1. papagalya 2012. szeptember 22. 10:20
    „Mi lenne, ha nem utólag jelentenék be, hogy volt véradás?
    Ha előre tudjuk, többen megyünk el, pl. én is.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szerintünk visszatér a napsütés a hétvégére

Szombaton bezavar egy kis eső, de nem ázunk sokáig. Pénteken és vasárnap pedig egy másodpercig sem. Tovább olvasom